2021. augusztus 3.
A Slavia vezetőedzője: „Az FTC nagyon jó a széleken”
Jindrich Trpisovsky szerint csapatunk jól erősített, Zubkovot és Uzunit pedig külön is kiemelte.

A Ferencváros sajtótájékoztatóját követően kedden az SK Slavia Praha is megtartotta a maga sajtóeseményét a Groupama Arénában a szerdán 20.00-kor kezdődő BL-selejtező előtt. A csehek részéről Jindrich Trpisovsky vezetőedző és a csatár, Jan Kuchta osztotta meg gondolatait.

- A Ferencváros több különböző összeállításban lépett pályára az eddigi selejtezők során, ráadásul olyan csapatok ellen játszott, amelyeknél egyértelműen jobb volt. Természetesen ezeken kívül is több mérkőzését megnéztük és elemeztünk a Ferencvárosnak, azonban mi más csapat vagyunk, más játékot is játszunk – kezdte a 45 éves, háromszoros cseh bajnok és kupagyőztes tréner.

Csehországban egyértelmű elvárás a Slaviával szemben, hogy továbbjusson? – kérdezte egy magyar újságíró, aki megjegyezte: a Transfermarkt adatai alapján a Slavia Praha jóval értékesebb együttes, mint az FTC.

– Nem a játékosok értéke fog pályára lépni, hanem a futballisták. Elismerjük az ellenfél kvalitásait, Magyarországon egyértelműen kiemelkedő, domináns csapat, ráadásul eddig is jó meccseket játszott, megemlíthetem például a tavalyi, Juventus elleni BL-csoportmeccsét. Ellenfelünk jól erősített, egyértelműen meghatározó csapat, majd a pályán eldől, hogy mire megyünk ellene.

Jindrich Trpisovsky szerint az idegenbeli gólra vonatkozó szabály megváltozásával már nincs igazán jelentősége annak, hogy melyik gárda kezdheti otthon a párharcot, 180 perc összteljesítménye fog dönteni, ám mivel akár hosszabbítás is lehet, nem bánja, hogy a második mérkőzést Prágában rendezik. Több játékosára nem számíthat, vannak, akik sérülés miatt el sem utaztak a kerettel. A tréner beszélt arról is, hogy mit tart az FTC erősségének.

- Egyértelműen a támadójátékot – mondta. - A Ferencváros nagyon jó a széleken, Zubkovot és Uzunit külön is kiemelném, a csapat igazán modern támadójátékot játszik. Ellenfelünk soraiban több jó játékos is van, erős csapatról van szó.

A Slavia támadója, a képünkön látható Jan Kuchta cseh kérdésekre válaszolva elmondta, hogy jelenleg még az sem biztos, hogy pályára léphet. Emellett persze a Fradiról is beszélt.

- Örültünk a sorsolásnak, hiszen a Ferencváros minőségi csapat, amely tavaly a BL-ben játszott, ráadásul nem is rosszul. Már elemeztük a játékát, megvannak az erősségei, de nekünk is. Szerintem nagyon jó a Ferencváros középpályája, nagyon gyorsan tud támadásba lendülni, de az egész csapat rendkívül jó, nem véletlenül szerepelt tavaly a BL-ben.

A BL-selejtező harmadik fordulójának első mérkőzésére, az FTC–Slavia Praha-összecsapásra továbbra is kaphatók belépők online ITT vagy személyesen a Groupama Aréna jegypénztárainál. Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy továbbra is csak akkor léphetnek be érvényes jeggyel vagy bérlettel a stadion területére, ha a belépéskor felmutatják védettségi igazolványukat (vagy bemutatják az applikációt, amely igazolja, hogy védettek) és bármilyen fényképes személyazonosító igazolványukat!

Férfi labdarúgás, BL-selejtező, 3. forduló, első mérkőzés

FTC–SK Slavia Praha

2021. augusztus 4., szerda 20.00

Helyszín: Budapest, Groupama Aréna

Jegyek: online ITT, személyesen a Groupama Aréna jegypénztáraiban (K-P.: 10-18, meccsnapon a mérkőzés kezdetéig, Szo.: 9-13)

Cikkajánló

Stöger: „Szerdán egy másik arcát mutatja majd a csapat”

Vezetőedzőnk mellett védőnk, Samy Mmaee vett részt az FTC keddi sajtótájékoztatóján.

Találkozzon olimpikonjainkkal a Fradi Kamionnál!

Kökény Beatrix, Mihályvári-Farkas Viktória, Madaras Norbert és Verrasztó Dávid is ott lesz a kamionnál.

FTC–Slavia: közönségtalálkozóval, játékokkal várjuk!

A megszokott meccsnapi programok mellett ezúttal különleges vendégekkel találkozhatnak szurkolóink.

BL-ajánlat: vásároljon 40 százalék kedvezménnyel!

A cseh bajnok elleni selejtező napján három hivatalos BL-terméket szerezhet meg nagy kedvezménnyel.

Szerdán zárva tart a népligeti Fradi Bolt

Az FTC-MVM Népligeti Sportközpont bejáratánál található üzlet augusztus 4-én nem nyit ki.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin