2021. augusztus 3.
Stöger: „Szerdán egy másik arcát mutatja majd a csapat”
Vezetőedzőnk mellett védőnk, Samy Mmaee vett részt az FTC keddi sajtótájékoztatóján.

Mint ismert, magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk szerda este 20.00-tól az SK Slavia Praha együttesét fogadja az UEFA Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójának első mérkőzésén. A kvalifikáció rájátszásköréért vívott párharc első, budapesti felvonása előtt kedden elsőként vezetőedzőnk, Peter Stöger valamint védőnk, Samy Mmaee beszélt várakozásairól.

- Örülök, hogy a csapatommal a harmadik selejtezőkörben szerepelhetünk. Kiváló együttes az ellenfelünk, amely nagyon sokat fejlődött az elmúlt időszakban, ez nagyban köszönhető a vezetőedző munkájának is. Nehéz meccs vár ránk, a legjobb formánkat kell nyújtanunk ahhoz, hogy sikerrel tudjuk venni ezt a párharcot – kezdte Peter Stöger, aki cseh újságírói kérdésre válaszolva hozzátette: az eddigi legnehezebb feladat vár a Fradira az idei BL-selejtezőben, ráadásul ezúttal az ellenfél számít esélyesebbnek.

A Ferencváros trénere a szombati, Kisvárda elleni bajnoki után nem volt elégedett a játékosok hozzáállásával, ezért arról is kérdezték, hogy átbeszélték-e a történteket.

- Természetesen megbeszéltük ezt a csapattal, mindenki a hatása alatt volt a mérkőzésnek. Szombaton mi voltunk a jobbak, de nem tettünk eleget azért, hogy ezt bebizonyítsuk. Hetekkel ezelőtt teljesen más formát mutattunk, most újra meg kell mutatni a kvalitásainkat.

Előny, hogy Budapesten kezdődik a forduló? – érdeklődött egy újságíró, mire Peter Stöger megjegyezte, hogy ezt majd a mérkőzés után tudja igazán megítélni. Elmondta továbbá, hogy örül, hogy kétmeccses párharcok döntenek a továbbjutásról, hiszen ez azt jelenti, hogy a világjárvány ellenére ezt lehetővé teszi a helyzet.

A Prishtina és a Zaligiris Vilnius elleni selejtezők után a Slavia ellen nem feltétlenül az FTC a favorit – kezdte az egyik kérdező. Kellett emiatt változtatni a felkészülésen? – érdeklődött.

- Nincs különbség, minden meccs előtt komolyan felkészülünk az ellenfélből, amelynek a gyengeségeivel és az erősségeivel is tisztában vagyunk. Bíznunk kell a saját kvalitásainkban és olyan rendszerben kell játszanunk, amelyben a mi erősségeink érvényesülnek – válaszolta Stöger.

Végezetül egy kérdésre reagálva vezetőedzőnk üzent a Fradi-drukkereknek.

- Szombaton mi is csalódottak voltunk, nem csak a szurkolók. Nekik nagyon szépen köszönjük a 90 percen át tartó buzdítást, amellyel a csapatot segítették! Szerdán egy másik arcát fogja mutatni a Ferencváros. A szombattal kapcsolatban egyetlen jó dolgot tudnék kiemelni, az pedig a szurkolás volt.

Samy Mmaee: „Az egész csapatra figyelnünk kell”

Peter Stöger mellett a 24 éves védő, Samy Mmaee vett részt a keddi sajtótájékoztatón.

- A Slavia Praha egy nagyon-nagyon erős ellenfél, de a mi csapatunk is rendelkezik kiváló játékosokkal. Bíznunk kell magunkban, egy csapatként kell együtt dolgoznunk és akkor eredményesek lehetünk - kezdte futballistánk, majd kérdésekre is válaszolt.

- Hogy érzi, összeállt a csapat védelme a Slavia Praha elleni a meccsre?

- Fontos pont a csapat védelme, de szerintem minden csapatrésznek együtt kell lennie a következő párharcok során, hiszen csapatmunkáról beszélünk. Hazai pályán kezdünk, fontos lesz, megakadályozzuk az ellenfél támadásait, hogy ne adjunk esélyt az ellenfélnek a gólszerzésre.

- Mit gondol, hol a legveszélyesebb a Slavia Praha támadójátéka? Van olyan játékos, akire külön is oda kell figyelni?

- A Slavia Praha egy remek csapat, kiváló játékosokból áll, ezért nekünk az egész csapatra oda kell figyelnünk, nem kizárólag egy-egy emberre. Koncentrálnunk kell, 100 százalékot kell nyújtanunk, a saját feladatainkra is ugyanúgy figyelnünk kell. Inkább ezzel kell foglalkozni, mint az ellenfél játékosaival.

- Mik voltak a Kisvárda elleni vereség tapasztalatai?

- Nem nyújtottunk jó teljesítményt a Kisvárda elleni bajnokin, sokkal több akarásra lett volna szükség, többet kellett volna mutatnunk. Hasonló teljesítménnyel a Slavia Praha ellen esélytelenek lennénk. A szerdai mérkőzés megfelelő alkalom arra, hogy megmutassuk, mit tudunk, ki kell küszöbölnünk azokat a hibákat, amelyeket elkövettünk a Kisvárda ellen.

Cikkajánló

Találkozzon olimpikonjainkkal a Fradi Kamionnál!

Kökény Beatrix, Mihályvári-Farkas Viktória, Madaras Norbert és Verrasztó Dávid is ott lesz a kamionnál.

FTC–Slavia: közönségtalálkozóval, játékokkal várjuk!

A megszokott meccsnapi programok mellett ezúttal különleges vendégekkel találkozhatnak szurkolóink.

BL-ajánlat: vásároljon 40 százalék kedvezménnyel!

A cseh bajnok elleni selejtező napján három hivatalos BL-terméket szerezhet meg nagy kedvezménnyel.

Szerdán zárva tart a népligeti Fradi Bolt

Az FTC-MVM Népligeti Sportközpont bejáratánál található üzlet augusztus 4-én nem nyit ki.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin