2022. november 30.
A vb-címvédő legyőzésével búcsúztak Laidouniék
Játékosunk gólpasszt adott a franciák ellen 1-0-ra megnyert, de tunéziai búcsúval végződő csoportmeccsen.

November 30-án, szerdán Aissa Laidouni a tunéziai nemzeti csapat tagjaként az utolsó csoportmérkőzését vívta a katari labdarúgó-világbajnokságon, méghozzá a címvédő, a D-csoportot már korábban megnyerő francia válogatott ellen. Középpályásunk együttese a dánok elleni 0-0 után, múlt szombaton 1-0-ra kikapott az ausztráloktól, így a nyolcaddöntő eléréséhez komoly bravúrra volt szüksége, hiszen csak egy franciák elleni sikerrel maradhatott esélye a csoport második, továbbjutást jelentő helyének elérésére, de emellett az is kellett ehhez, hogy Ausztrália ne győzzön Dánia ellen. Dzsalel Kadri a Dahmen – Ghandri, Meriah, Talbi – Kechrida, Skhiri, Laidouni, Maaloul – Slimane, Khazri, Ben Romdhane kezdőt küldte a pályára.

I. félidő

Jól kezdett Tunézia, egy pontrúgás után Ghandri talált a kapuba, ám les miatt érvénytelenítették a gólt. A 14. percben Maaloul lövését védte könnyedén Mandanda. Nem sokkal később Laidouni lódult meg a labdával, lehagyott két francia játékost is, majd egy remek köténnyel haladt volna tovább, ám szabálytalanság árán, de megállították.

A 25. percben a franciák is helyzetbe kerültek, Tchouameni hozta fel a labdát, majd Coman lőtt mellé. Öt perccel később Laidouni tette középre remekül a labdát, ám a fejest Mandanda könnyedén védte, majd Khazri erős lövését is hárítani tudta. Tunézia jóval veszélyesebben játszott, mint a franciák, de gólt nem tudtak elérni, így a szünetben 0-0 állt az eredményjelzőn. A csoport másik meccsén az ausztrálok sem bírtak a dánokkal, ott sem esett gól 45 perc alatt.

II. félidő

Az 52. percben Laidouni kihasználta testi erejét, erőszakosságával labdát szerzett, majd éles szögből majdnem betalált, nagy helyzet volt. Nem sokkal később aztán Fofana labdavesztését követően Laidouni passzolt Khazrinak, aki el tudta lőni a labdát a kirohanó Mandanda mellett és Tunézia megszerezte a vezetést! Középpályásunk ezzel tehát gólpaszt jegyzett a katari vb-n!

Azonban a másik meccsen Ausztrália is előnybe került, vagyis ebben a pillanatban az ausztrálok álltak továbbjutásra. A folytatásra beszálltak a pihentetésre szánt nagyágyúk is a franciáknál, jött Mbappé, Griezmann és Rabiot is előre. Át is vette az irányítást a címvédő, a tunéziaiak erejéből csak a védekezésre futotta. A csereként beállt Dembelé távoli lövését kellett Dahmennek fognia, majd Mbappé kísérletét kellett elütnie. A ráadás utolsó perceiben végül Griezmann betalált és kiegyenlített, ám a meccs lefújása után a videóbíró vizsgálta a gól előtti szituációt és végül lesre hivatkozva érvénytelenítette a francia gólt és Tunézia 1-0-ra legyőzte a vb-címvédőt. Azonban a győzelem ellenére sem sikerült továbbjutni a csoportból, ugyanis a másik találkozót Ausztrália megnyerte 1-0-ra és ezzel a franciák és az ausztrálok lesznek ott a nyolcaddöntőben.

Labdarúgó-vb, csoportkör
D-csoport, 3. forduló

Tunézia–Franciaország 1-0 (0-0)
Al Rayyan, Education City Stadium. Játékvezető: Matthew Conger (új-zélandi)

Tunézia: Dahmen – Ghandri, Meriah, Talbi – Kechrida, Skhiri, Laidouni, Maaloul – Slimane (Abdi,83.), Khazri (Jebali, 60.), Ben Romdhane (Chaaleli, 74.) Szövetségi kapitány: Dzsalel Kadri.

Franciaország: Mandanda – Fofana (Griezmann, 73.), Konate, Varane (Saliba, 63.), Disasi – Tchouameni, Guendouzi (Dembele, 79.), Camavinga – Veretout (Rabiot, 63.), Kolo Muani, Coman (Mbappe, 63.) Szövetségi kapitány: Didier Deschamps

Sárga lap: Kechrida (28.)

Gólszerző: Khazri (68.)

 

Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin