2022. január 28.
Afrikai helyzetjelentés: Laidouni elmondta a nagy álmát
Az Afrika-kupán Tunéziával remeklő középpályásunk is beavatott minket a kameruni élményeibe – EXKLUZÍV INTERJÚ

Nemrég Samy Mmaee-val, bajnoki címvédő labdarúgócsapatunk és a marokkói válogatott védőjével beszélgettünk az Afrikán-kupán szerzett tapasztalatairól. Ezúttal következzen Aissa Laidouni (a borítóképen jobbról a második), a Nigéria ellen bravúros, 1-0-s győzelmet arató, így a tornán negyeddöntőbe jutó tunéziai nemzeti csapat középpályása. A válogatottban gyakorlatilag alapemberré váló Laidouni mesélt a kontinensviadalon tapasztalt körülményekről, a rendkívül nehéz csoportkörről, a Nigéria elleni bravúrról, illetve üzent marokkói klubtársainak is.

- A Nigéria elleni győzelem után nagy bulit csaptatok az öltözőben, majd ünnepeltetek a szállodában is. Meddig tartott a parti?

- Nem volt hosszú, de azt éreztük, hogy most ki kell használnunk ezt a pillanatot és örülnünk a győzelemnek. Nagyszerű sikert arattunk, de másnap már a folytatásra koncentráltunk, hiszen továbbjutottunk és még van bőven feladatunk.

- Ezzel a sikerrel kiszabadult belőletek némi feszültség a rendkívül nehéz csoportkör után?

- Abszolút! Mindenkin érződött, hogy ez mennyire kellett a csapatnak. Ezután sem lesz könnyebb dolgunk, most az a legfontosabb, hogy felkészüljünk a Burkina Faso elleni találkozóra.

- Mennyiben volt más ez a mérkőzés, mint a három csoportmeccsetek?

- Három kemény mérkőzésen voltunk túl a csoportban, de mindig lehetett javítani. A hatalmas és sikeres történelmű Nigéria ellen viszont már az egyenes kieséses szakaszban a hibázás végzetesnek bizonyult volna. Egy esélyünk volt, megragadtuk.

- Mind a négy találkozón pályára léptél és ha ideszámoljuk a világbajnoki selejtezőket is, nyugodtan mondhatjuk, hogy már alapembernek számítasz. Mit kért tőled a szövetségi kapitány a torna előtt?

- Köszönöm a kedves szavakat, de én nem így gondolom. Minden nap keményen dolgozom azért, hogy a pályán, a mérkőzéseken a legjobban teljesítsek és minél hatékonyabban segítsem a csapatot. A szövetségi kapitány is ezt kérte tőlem. Adjak bele mindent a pályán, legyek határozott, soha ne adjam fel és mindig a csapatért küzdjek.

- Milyen a torna hangulata? A szervezés? Mesélj kicsit arról, hogyan képzeljük el a kameruni Afrikai Nemzetek Kupáját!

- A vírusjárvány miatti intézkedések és szabályozások ellenére minden rendben van. A csapaton belül remek a hangulat, mindig hatalmasakat nevetünk, de ezt már ti is láthattátok rajtam a Fradiban. Továbbá fantasztikus, hogy vannak itt szurkolóink, akik minden meccsen és minden pillanatban ott ülnek a lelátón és segítenek minket a drukkolásukkal. Igyekszünk nekik mindent megköszönni, főleg a pályán.

- A következő ellenfeletek Burkina Faso lesz a negyeddöntőben január 29-én, szombaton 20 órától. Milyen mérkőzésre számítasz?

- A korábbiakhoz hasonlóan rendkívül nehéz csatára. Közhelynek hangzik, de tényleg csak a saját játékunkra kell fókuszálnunk, koncentráltan, higgadtan kell futballoznunk. A legjobb teljesítményünket kell mutatnunk, mindent ki kell adnunk magunkból.

- Mmaee testvérek vs. Laidouni. Micsoda Fradi-finálé lenne! Összejöhet?

- Ne is mond! Az maga lenne a megvalósult álom. Ha minden jól alakul, akkor a döntőig még van hátra két roppant kemény találkozó. Két meccs, de milyen hosszú az út… Ettől függetlenül nagyon remélem és bízom benne, hogy Ryannel és Samyvel összefutunk a döntőben. Nekik is sok sikert kívánok!

(Fotók: Tunéziai Labdarúgó Szövetség Facebook-oldala)

Molnár Péter

Cikkajánló

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin