2023. november 1.
„Ami különösen boldoggá tesz, az a csapatszellem”
Dejan Sztankovics szerint sűrű a naptár, ám csapatunk készen fog állni minden hátralévő mérkőzésre.

Mint megírtuk, férfi labdarúgócsapatunk szerda este hosszabbítás után 4-3-ra legyőzte a Puskás Akadémiát, ezzel bejutott a MOL Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé. A Groupama Arénában lejátszott meccs után vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics sajtótájékoztatón értékelt.

- Mindenekelőtt szeretnék gratulálni az ellenfélnek és a saját játékosaimnak, hiszen egy nagyon kemény, nehéz mérkőzést játszottunk egymás ellen. Mindkét csapat sok energiát elégetett a mérkőzésen, de szerintem mi játszottunk jobban. Voltak hibáink, ám ami a hosszabbításban történt, kicsit őrületes és furcsa volt. Ha megnézzük a kezdőcsapatot, kilenc változás volt benne a legutóbbihoz képest. Kiemelhetném Ismail Aanebát, aki először játszott 90 percet, de megemlíthetném Amer Gojakot, Eldar Civicet, vagy akár Pászka Lórándot is, akik hosszú idő után kaptak újra több lehetőséget. Ami különösen boldoggá tesz, az a csapatszellem. Kellenek az ilyen mérkőzések. Élvezetes volt látni, ahogy a játékosok futnak, egymásért harcolnak, igazi csapatként voltunk ma a pályán, ezért értékes ez a győzelem – mondta el a szerb szakember.

Néhány nap alatt két fontos mérkőzést is megnyert a Ferencváros, így Dejan Sztankovicsot arról is kérdezték, hogy a 3-0-ra megnyert derbi vagy a Puskás Akadémia elleni továbbjutás váltott-e ki belőle nagyobb eufóriát.

- Nem összehasonlítható a két mérkőzés, a derbi az derbi, különleges helyet foglal el a mérkőzések között. Ma egy igazán jó mérkőzést láthattunk, a célunk a továbbjutás volt, ami sikerült is. Ez után a Magyar Kupában igazán nagy mérkőzésekre számíthatunk, ám most jelenleg várunk a sorsolásra. Számomra különösen fontos a Magyar Kupa, hiszen Európa Liga-kvalifikációt jelent a megnyerése – jelentette ki a tréner. - Kellenek az ilyen meccsek, ez az atmoszféra. Nagyon élvezem az ilyen mérkőzéseket, jó volt látni, hogy csapatként dolgoztunk a pályán, majd egy csapatként ünnepeltünk az öltözőben. Sok mérkőzés van hátra, de minden egyes meccsre készen fogunk állni egészen december második feléig. Utána remélhetőleg jön egy jó felkészülési időszak.

Együttesünk legközelebb november 5-én, vasárnap 14.45-től lép pályára, akkor az OTP Bank Ligában a Kecskeméti TE vendégei leszünk.

Cikkajánló

„Fontos volt, hogy tiszta fejjel menjek az Eb-re”

Varga Barnabás azt is elmondta, miben fejlődött a legtöbbet, mióta a Fradihoz igazolt – VIDEÓ!

Továbbra is a Fradiban a gólkirály

Szerződést hosszabbítottunk magyar válogatott támadónkkal, Varga Barnabással.

Abu Fani az FTC és az NB I legértékesebb játékosa

A Transfermarkt szerint Mohammed Abu Fani értéke az ötszörösére nőtt, amióta a Fradihoz igazolt.

Fantasztikus show-val ünnepeltük a 35. bajnoki címet

Aki ott volt, soha nem felejti mekkora partival zártuk le a 2023-2024-es sikeres bajnoki idényt – VIDEÓ!

Magyarok a pályán

Labdarúgócsapatunk magyar játékosai idén is sokat tettek a közösbe.

Varga Barnabás, a mesterlövész

Labdarúgócsapatunk támadója első ferencvárosi idényében gólkirály lett az NB I-ben.

HSA Hónap Játékosa: május legjobbját keressük!

Szavazzon ön is, értékes nyeremények várják!

RangAdó-díjátadó: Varga Barnabás duplázott

Csatárunk az NB I gólkirálya és legjobb játékosa lett.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin