2019. december 9.
Aranylabdás futballista járt a Groupama Arénában
Az 1994-es vb gólkirálya magyarországi tartózkodása során ellátogatott az FTC–Puskás mérkőzésre is – videó!

Illusztris vendég lépett be a Groupama Aréna főbejáratán vasárnap, a Puskás Akadémia elleni hazai mérkőzésünket megelőzően. Kovács Barnabás volt barcelonai főkonzul társaságban egy igazi világsztár, Hristo Stoichkov érkezett!

Az 1994-es labdarúgó-világbajnokság gólkirálya és az év aranylabdása a legnagyobb amerikai spanyol nyelvű televízió, az Univision műsorvezetőjeként látogatott Magyarországra. Utazásának célja az volt, hogy a 2020-as Európa-bajnokság egyik helyszínén, Budapesten riportot forgasson, illetve videós bejelentkezéseken keresztül bemutassa a magyar fővárost.

Stoichkov forgatott a novemberben átadott Puskás Arénában, a Duna Arénában, az Országházban és a felcsúti Pancho Arénában is. A Groupama Arénában elsőként a Fradi Múzeumban sétált körbe, ahol klubunk számtalan trófeái és relikviái közül csodálta meg a legnagyobbakat, Tobak Csaba múzeumvezető pedig történelmünk legérdekesebb eseményeiről mesélt neki. Az FC Barcelona korábbi klasszisa ezután találkozott az FTC elnökével, Kubatov Gáborral, aki egy 8-as számú Fradi-mezzel kedveskedett az ötszörös spanyol bajnok futballistának. Stoichkov szintén meglepetéssel készült, ő egy korábbi bolgár válogatott mezt adott át Kubatov Gábornak. A beszélgetés során természetesen olyan aktualitások is szóba kerültek, mint a csütörtöki, Ludogorec elleni Európa Liga-összecsapásunk.

Mint ismert, a 2019-es évet dr. Kovács Barnabás a barcelonai főkonzulátus vezetőjeként KOCSIS90 emlékévvé nyilvánította a Fradi és a Honvéd gólkirályának, Kocsis Sándor születésének 90. évfordulója alkalmából. Ezen emlékév keretében került felavatásra korábban Kocsis Sándor szobra, továbbá KOCSIS90 vándorkiállítást nyitottak a Groupama Arénában. Stoichkov Kocsis Sándorról úgy nyilatkozott, hogy az ő pályafutása inspirálóan hatott rá, így mindenképpen szeretett volna tisztelettel adózni a magyar futballista emlékének, ezért az Arénában meglátogatta Kocsis szobrát és a kiállítást is.

Hristo Stoichkov végül vasárnap a helyszínen nézte meg csapatunk idei utolsó hazai bajnokiját, amely után eldőlt, hogy az FTC labdarúgócsapata az NB I élén fejezi be 2019-et.

Cikkajánló

Isael felfelé ívelő formája a Fradi TV-ben

Isael Barbosa, Szucsánszki Zita és Fradi Fair Play a keddi Fradi TV-ben!

Az élen telelünk, ráadásul megdőlt a rekord is

44 mérkőzés óta veretlenek vagyunk a Groupama Arénában, és támadónk lett a forduló legjobbja.

Zubkov duplájára jött a válasz, döntetlen a vége

2-2-es döntetlent játszottunk a Puskás Akadémiával, így négypontos előnnyel vezetjük a tabellát.

Lipcsei szülővárosában Csernik-góllal nyert a Soroksár

Egymás után harmadszor győzött a kis Fradi.

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin