2023. április 19.
„Az első lépést megtettük, reméljük, követi a többi”
Interjú az FTC csapatkapitányával, Dibusz Dénessel.

Bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk a Budapest Honvéd szombati legyőzésével hat pontra növelte előnyét az OTP Bank Liga élén. Korábban vezettünk többel is, együttesünk ötmeccses nyeretlenségi szériája azonban jelentősen megnyirbálta a fórt. A nehéz időszakról és az abból való kilábalásról, valamint az előttünk álló feladatokról beszélgettünk az FTC kapusával és csapatkapitányával, Dibusz Dénessel.

- A Honvéd elleni, szombati győzelemmel lezárult a csapat nyeretlen időszaka. Nagy megkönnyebbülés?

- Az elmúlt hetekben sajnos nem jöttek az eredmények, a játék is eléggé akadozott, de azt gondolom, hogy a Honvéd elleni mérkőzés előremutató játékot és jó eredményt hozott. Érezhetően egyre nagyobb volt a feszültség a nyeretlenségünk miatt, akarva-akaratlanul azért ez nyomást helyezett a csapatra, főleg, amikor ilyen sikeres évek után jött egy megtorpanás. Nagyon fontos volt, hogy lezártuk ezt a rossz szériát.

- Biztosan sokat beszéltetek is róla, de mi lehetett az oka annak, hogy hetekig nyeretlen maradt a csapat?

- Ennek sok összetevője van, nehéz volna egy dologra ráfogni. A hétvégi mérkőzésen is látszott, hogy ha fegyelmezettek vagyunk és bizonyos pozíciókban aktív játékot mutatunk, akkor ki tudjuk hozni azt a minőséget a csapatból és az egyénekből, ami bennük van. Ehhez kell az is, hogy hátul rendben legyünk, zárt legyen a védekezésünk, fegyelmezetten ott legyünk a pozíciókban, támadásban pedig ki kell tudnunk használni a kínálkozó lehetőségek közül néhányat. Ebben azt gondolom, léptünk előre, hiszen két-két gólt szereztünk a Honvéd elleni meccset megelőző két fordulóban is, igaz, kaptunk is gólokat bőven. A nagy különbség ebben volt, hogy a Honvéd ellen jobban kontroll alatt tudtuk tartani a találkozót, nem voltak olyan kihagyások, mint az előző hetekben.

A csapat megbeszélte a kialakult helyzetet

 

- Volt szükség bármi csapatkapitányi beavatkozásra, akár csapatépítő foglalkozásra, beszélgetésre ebben az időszakban?

- Múlt hét szerdán volt egy beszélgetésünk, ahol kértem, hogy érezzük át a helyzet súlyát, mert az előző hetekben 10 pont előnyt adtunk le, ez pedig nem megengedhető. Bízom benne, hogy tényleg sikerült tisztázni a dolgokat, és most már tisztábban lát mindenki. Én nem láttam különösebb problémát az akarattal, de amikor bekerül egy csapat egy ilyen szériába, akkor még többet kell tenni annak érdekében, hogy jöjjön a siker. Erre kértem mindenkit, hogy egy picit minden téren tegyen többet, mind a mentális vagy a fizikális felkészülésben, mind az alázatban, a futómennyiségben, és akkor biztos, hogy mindez eredménnyel is fog párosulni. Az első lépést megtettük, reméljük, ezt követi majd a többi is.

- Mit szólsz ahhoz, hogy a Kecskemét ilyen kitartó üldözője a Fradinak? Májusban egyszer még találkozunk a KTE-vel.

- Ahogy a szezon haladt előre, egyre jobban kivehető volt az, hogy nem a véletlen műve az, hogy a Kecskemét így szerepel. Szerintem egy nagyszerűen összerakott csapatról van szó, láthatóan a játékosok tudják azt, hogy mi a dolguk a pályán, bizonyos szituációkban mit kíván meg tőlük a játékelképzelés. Ezt nagyon fegyelmezetten be is tartják, hatalmas önbizalommal, sokszor nagyon közönségszórakoztatóan tudnak futballozni, emellett eredményesek is, úgyhogy minden tiszteletet megérdemelnek. Nekünk az a célunk, hogy a májusi, idegenbeli mérkőzésen végre sikerüljön őket legyőzni először ebben a szezonban.

Dibusz Dénes bízik abban, hogy csapatunk visszatalált a győztes útra

- Azért a Kecskemét elleni bajnoki előtt még vár néhány feladat a csapatra, elsőként szombaton a Vasas vendégei leszünk. Milyen meccsre számítasz?

- Remélhetőleg az elkövetkezendő hetekben azon az úton megyünk tovább, melyet a Honvéd ellen mutattunk. Remélhetőleg egyre jobb és jobb játékot tudunk nyújtani, ha így lesz, a győzelmek is jönni fognak.

Elindult a 2023/2024-es bajnoki bérletek értékesítése! 

A bérletértékesítés első szakaszában, április 18-tól május 28., éjfélig drukkereink megújíthatják a 2022/2023-as szezonra szóló idénybérletüket, valamint early bird áron új bérletüket is megvásárolhatják. Érdemes sietni, hiszen a bérleteladás ezen szakaszában több kategóriában (1., 2., 4., B-közép, családi szektor) is kedvezőbb áron juthatnak hozzá bérletükhöz! Bővebben ITT

Cikkajánló

Szurkolói információk a szezonzáró derbire

A derbi napján, május 19-én, vasárnap több korlátozásra számíthatnak a mérkőzésre érkező szurkolók.

Dibusz, Botka és Varga B. az Eb-keretben

Marco Rossi tartalékként Lisztes Krisztiánt is beválogatta a nemzeti együttes keretébe.

FTC-Újpest: meccsnapi ajánlat

Harminc százalékos kedvezménnyel vehetik meg a Fradi x Cornavin 34. bajnoki órát.

Félmillió forinttal támogattuk a Mentor Alapítványt

A DVSC elleni mérkőzés alkalmával minden eladott jegy után 100 forintot adományoztunk a Mentor Alapítványnak.

Töltse le címvédő labdarúgóink legújabb csapatfotóját!

Varázsolja zöld-fehérbe monitorját az újabb kupatavaszt elért együttesünk csapatfotójával!

Lépjen be a Fradival a kiterjesztett valóságba!

Töltse le a Fradi Appot és próbálja ki a kiterjesztett valóságon alapuló bajnokavató animációnkat a derbin.

„A döntőt nem játszani, hanem megnyerni kell!”

Dejan Sztankovics és Mohammed Abu Fani mondta el várakozásait a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőről.

Indul a jegyértékesítés a szezonzáró derbire

Május 19-én, vasárnap 20.15-től fogadjuk az Újpestet, majd sor kerül az ünnepélyes bajnokavatásra.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin