2020. június 16.
Az idei kupagyőztes vendégei leszünk - ellenfélbemutató
A jelenlegi idényben eddig kétszer találkozott egymással a Honvéd és a Fradi, mindkétszer 0-0 lett a vége.

Mint ismert, címvédő és listavezető férfi labdarúgócsapatunk kedd este a Budapest Honvéd vendégeként lép pályára az NB I 30. fordulójában. A bajnokság megnyerésének szempontjából kulcsfontosságú összecsapás előtt bemutatjuk ellenfelünket, a Magyar Kupa idei győztesét, a Honvéd együttesét!

A klub

Magyarország egyik legismertebb és legnépszerűbb klubjáról van szó, melynek székhelye Budapest XIX. kerülete. Az 1909-ben alapított egyesület színe vörös-fekete. Puskás Ferenc, Bozsik József, Détári Lajos vagy éppen Esterházy Márton egykori együttese eddig 14-szer volt magyar bajnok (legutóbb 2017-ben), a Magyar Kupát pedig az idei kiírással együtt nyolcszor nyerte meg. A Honvéd egy idényt leszámítva több mint 100 éve állandó tagja a magyar élvonalnak (kiesését követően a 2003/2004-es szezont a másodosztályban töltötte), az előző két évad végén negyedikként zárt. A Budapest Honvéd stadionja jelenleg épül, ezért hazai mérkőzéseit a keddi rangadó helyszínén, az MTK Budapest pályáján, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban játssza.

 

Pillanatnyi forma

A Honvéd 29 játéknap után a hatodik helyen áll a 12 csapatos NB I-ben, hátránya öt pont a harmadikként rangsorolt Mezőkövesd mögött. A koronavírus-járvány miatt ideiglenesen felfüggesztett bajnokság újrakezdése óta a csapat négy bajnokin szerepelt: a Debrecent és a Mezőkövesdet legyőzte, döntetlent játszott a MOL Fehérvár FC-vel és kikapott Újpesten. Emellett az MK Puskás Arénában rendezett idei fináléjában 2-1-re verte meg a Mezőkövesdet. A kupagyőzelemmel az Európa Liga-selejtezős részvétel már biztosított a következő szezonra.

 

Egymás ellen

A Honvéd és a Ferencváros párharca egyike a magyar labdarúgás legnagyobb múltra visszatekintő összecsapásainak, a keddi lesz a bajnokság történetének 207. egymás elleni rangadója. Az örökmérleg a mi javunkra billen: 113 Fradi-siker mellett 34 döntetlent és 59 Honvéd-győzelmet jegyezhettünk fel eddig.

Vendégként legutóbb 2018 szeptemberében győztük le a kispesti csapatot, tavaly májusban pedig bár 3-2-re kikaptunk, az Új Hidegkuti-stadionban rendezett mérkőzést megelőzően vált biztossá a ferencvárosi futballtörténelem 30. bajnoki címe. A jelenleg is zajló idényben mostanáig kétszer mérkőztünk meg a Honvéddal, idegenben és otthon is gól nélküli döntetlen lett a vége.

 

A vezetőedző

A Honvéd a 2019/2020-as idénynek még az olasz tréner, Giuseppe Sannino irányításával vágott neki, ám a felek az idén márciusban közös megegyezéssel felbontották a szerződésüket. A távozó talján helyét ideiglenesen a B-csapat edzője, a kispestiek korábbi háromszoros magyar bajnok labdarúgója, a képünkön látható Pisont István vette át, a kupát már az 50 esztendős szakvezető vezetésével nyerte meg a Honvéd. Pisont mérlege eddig négy bajnokin két győzelem, egy döntetlen és egy vereség.

 

A legeredményesebb játékos

A csapat legeredményesebbje a szezont még Fradi-játékosként kezdő, ám később Kispestre visszatérő Davide Lanzafame, aki az eddigi 29 bajnoki forduló során 11 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. Az olasz csatár mögött négy góllal szintén korábbi játékosunk, Amadou Moutari a második a házi góllövőlistán. Lanzafame versenyben van a gólkirályi címért is, csupán a 12 góllal álló Radó András előzi meg. A Honvéd színeiben – minden sorozatot figyelembe véve – 110 mérkőzésen 52-szer volt eredményes, kétszer volt a bajnokság legeredményesebb góllövője, kétszeres magyar bajnok és egyszeres kupagyőztes.

 

Labdarúgó NB I, 30. forduló

Budapest Honvéd–FTC

2020. június 16., kedd 21.05

Helyszín: Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Cikkajánló

Sergei Rebrov: „Mindenki tudja, hogy mi a tét”

Mindig nehéz a Honvéd ellen játszani – mondta vezetőedzőnk, Sergei Rebrov a keddi rangadó előtt.

Mi köze egy mitikus lénynek a Honvéd elleni meccsekhez?

Jól emlékszel a kispestiek elleni párharcokra? Teszteld a tudásod legújabb meccstörténelmi kvízünkben – KVÍZ!

Eldőlt: ők a Fradi történetének legjobb légiósai!

Csaknem tízezer szavazat alapján eldőlt, kik a Fradi labdarúgó-történelmének legjobb légiósai!

Nyilasi győztes búcsúja; Dragóner fontos gólja

A Hét Meccsei között ezúttal az elmúlt három évtized három különleges találkozója.

A szünet után Sigér betalált, legyőztük a Kisvárdát

Labdarúgócsapatunk Sigér Dávid 75. percben szerzett góljával 1-0-ra legyőzte a Kisvárdát a Groupama Arénában.

Rebrov: „Nem szerencse, megérdemeltük a győzelmet”

Vezetőedzőnk szerint megvoltak a helyzeteink a Kisvárda Master Good csapata ellen.

Sigér: „Így csússzon le máskor is, hogy gól legyen”

„Sokat gyakoroltam” - viccelődött góljával kapcsolatban középpályásunk - videó!

Klubrekord: 52 hazai bajnoki veretlenül!

A Kisvárda elleni meccsen tovább javítottuk a klubcsúcsot, 52 bajnoki óta veretlenek vagyunk hazai pályán!

Több szín, több látvány – új Fradi Streetwear-darabok!

A Fradi Shopban és a shop.fradi.hu-n is elérhetőek a Fradi Streetwear kollekció legújabb darabjai!

Vendégjegyek a Honvéd-meccsre

Jövő keddi ellenfelünk, a Budapest Honvéd 100 darab vendégjegyet biztosított szurkolóinknak.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin