2023. szeptember 13.
„Az idő eddig mindig igazolta döntéseink helyességét”
Férfi labdarúgócsapatunkról tartott szurkolói ankétot Kubatov Gábor és Orosz Pál a Groupama Arénában.

34-szeres magyar bajnok és 24-szeres Magyar Kupa-győztes, sorozatban ötödször európai kupacsoportkörbe jutó férfi labdarúgócsapatunkról tartott ankétot klubunk elnöke, Kubatov Gábor, és az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál a Groupama Aréna főépületének 2. emeleti VIP-termében. Az eseményen az A-, vagy B-típusú szurkolói kártyával rendelkező szimpatizánsaink vehettek részt. A másfél órásra tervezett ankétot Kubatov Gábor nyitotta meg, az első kérdések Máté Csaba menesztését és a szerb Dejan Sztankovics kinevezését firtatták.

Ismerhetnek már 13 éve. A döntéseinket sokszor megkérdőjelezték, de az idő mindig igazolta ezek helyességét. Kérem, bízzanak bennem!

– kezdte Kubatov Gábor. - Csabával több, mint tíz évet dolgoztam együtt, kifejezetten jó emberi kapcsolatunk volt, de úgy éreztem, nekünk harcosabb karakter kell. Napokat gondolkodtam azon, hogy mi a jó döntés. A mi Fradinknak egy olyan karakterre van szüksége, mint Sztankovics, aki az Internazionale edzője akar lenni, és ha ilyen céljai vannak, egy Ferencvárosnál nem bukhat meg. Elmentünk egyik este vacsorázni és tett nekem egy esküt, és ott bevallom, nagyon meghatódtam. Azt mondta, pontosan tudja, milyen nehéz döntés volt egy 10 meccsből 9-et megnyerő edzőt elküldeni, ezt a bizalmat meg fogja hálálni az utolsó véréig.

Kubatov Gábor hozzátette, Sztankovics jelenlétének köszönhetően talán egy kicsit majd az olasz piac is megnyílik a klub számára.

Klubunk első embere megemlékezett a Klaksvík elleni kiesés után menesztett Sztanyiszlav Csercseszovról is, akit véleménye szerint végül „megevett az öltöző”, ezért döntött az elküldése mellett. Utódjáról, Máté Csabáról még elmondta, hogy nincs megegyezés, „még keresgetjük a helyét”. 



Orosz Pál vette át a szót - akit nemrégiben beválasztottak az Európai Klubszövetség vezető testületébe (European Club Association Executive Board) -, szintén Sztankovics kinevezésével kezdett. 

Édesapám mondta, nehéz pálya ez, nem érzelmek alapján kell dönteni, ha nem így csináljátok, akkor nem lesztek sikeresek. Mi sosem saját népszerűségünket tartjuk szem előtt a döntéseinknél, hanem a klub érdekét” – jelentette ki Orosz Pál.

A folytatásban Kubatov Gábor kiemelte: örömteli, hogy a Groupama Aréna környékén megszűnt az erőszak, a következő cél pedig az obszcenitás megszűntetése. Szóba került még az UEFA Európa Konferencia Liga-csoportkör sorsolása, a szezon végén esedékes sportszergyártó-váltás, valamint Orosz Pál ECA Board-taggá választását érintve, hogy klubunk mennyit lépett előre sportdiplomácia terén és végül a nyári átigazolások is.

Cikkajánló

„Elkövettünk hibákat, de az utolsó percig küzdöttünk”

Vezetőedzőnk a Diósgyőr elleni vereség után értékelt.

Vereség Diósgyőrben

Labdarúgóink 2-0-ra maradtak alul a DVTK ellen.

Sztankovics: „Bajnokhoz méltón kell játszanunk”

Vezetőedzőnk szerint a formát illetően nem szabad kiindulni a DVTK legutóbbi, súlyos vereségéből.

Fradi Shop-kitelepülés a MOL Magyar Kupa-döntőn

Ajándéktárgyakat, FTC 125-ös termékeket és a Bajnokcsapat 35-ös kollekció darabjait is beszerezhetik.

Ferencváros 125: Különleges, születésnapi kollekció

Többek között pólót, zászlót, sálat, telefontokot, kulcstartót és könyvet is vásárolhatnak drukkereink.

„Megható, hogy az én mezem is megőrzésre kerül”

Folytatjuk tízéves hagyományunkat, így két kiemelkedő játékosunk meze is kiállításra kerül a Fradi Múzeumban.

Nagy érdeklődés övezte játékosaink bérletárusítását

Férfi labdarúgócsapatunk tagjai idén is árultak bérleteket a Groupama Aréna Jegypénztárában.

Tájékoztató vendégszurkolók részére

Fontos információk a DVTK-FTC mérkőzésre érkező szurkolóinknak.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin