2020. május 22.
Az örökmérleg mellettünk szól - ellenfélbemutató
A kétezres évek első felében 7 bajnoki címet nyert a DVSC, melyet a jelenlegi szezonban kétszer is legyőztünk.

Mint ismert, magyar bajnoki címvédő és listavezető férfi labdarúgócsapatunk szombaton a DVSC elleni, 1. fordulóból elhalasztott mérkőzéssel folytatja szereplését az NB I-ben. Bemutatjuk következő ellenfelünket, amely az ezredforduló óta története legeredményesebb időszakát éli.

A klub

A DVSC a kétezres évek első felének magyarországi sikercsapata, a klub eddigi valamennyi - hét - bajnoki címét 2005 és 2014 között nyerte. Emellett hat Magyar Kupa és öt Szuperkupa-siker gazdagítja a debreceniek sikerlistáját, melyből csupán egy MK-diadal datálódik 2000 előttre. A futballcsapat az előző szezonban bronzérmes volt az NB I-ben, így az Európa Liga selejtezőjében indult, ahol két selejtezőkör után búcsúzott. A DVSC 2009-ben a Bajnokok Ligája, 2010-ben pedig az Európa Liga csoportkörében is szerepelt.

 

Pillanatnyi forma

A március 16-án elrendelt kényszerleállást követően újrainduló NB I esetében természetesen nem lehet pillanatnyi formáról beszélni, vegyük át mégis, hogyan szerepelt idáig a DVSC. Aktuális ellenfelünk 25 forduló után (24 mérkőzést játszva) 30 ponttal a nyolcadik helyen áll, a dobogó harmadik fokától 15, a kiesést jelentő 11. pozíciótól két pontra. A debreceni csapat a legutóbbi öt mérkőzéséből egyet nyert meg (március 7-én vendéglátóként a Kisvárda ellen).

 

Egymás ellen

Legutóbb 2020. február 29-én a Groupama Arénában találkoztunk a DVSC-vel, akkor az NB I 23. játéknapján 2-0-ra nyertünk. A mérkőzés 5. percében Kinyik Ákos öngóljával szereztük meg a vezetést, a végeredményt pedig Franck Boli állította be a 38. percben. Elefántcsontparti csatárunk akkor a következőket mondta a meccs után.

A februári összecsapáson kívül a jelenlegi idényben még egyszer, tavaly novemberben találkoztunk a Debrecennel. Vendégként 6-1-re nyertünk, csapatunk részéről Tokmac Nguen és Varga Roland kétszer, Isael és Bőle Lukács pedig egyszer volt eredményes.

Az örökmérleget tekintve is Fradi-fölény tapasztalható a szombati, 95. FTC–DVSC bajnoki előtt, mostanáig ugyanis 25 döntetlen mellett 43 alkalommal győztük le a Debrecent. A hajdúsági csapat 26-szor győzött le minket Budapesten, legutóbb nyolc éve, 2012 márciusában. Mióta a 2014 nyarán átadott Groupama Arénában játsszuk hazai meccseinket, nyolc Fradi–Debrecent rendeztek, három döntetlen mellett ötször mi nyertünk.

 

A vezetőedző

A DVSC azon csapatok közé tartozik, amely edzőt cserélt a 2019-/2020-as szezonban: decemberben lemondott az addigi tréner, Herczeg András, akit Vitelki Zoltán váltott a kispadon. Vitelki az Újpest 4-0-s legyőzésével kezdett. Eddig összesen kilenc bajnoki mérkőzésen irányította a DVSC-t, mérlege három siker, két döntetlen és négy vereség. A debreceni szerepvállalása előtt a DVTK-t másod- és vezetőedzőként is irányító szakember dolgozott Kazincbarcikán és Budafokon is, de a Mezőkövesd Zsóry második számú csapatát is irányította a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. osztályban.

 

A legeredményesebb játékos

A DVSC házi góllövőlistájának élén pillanatnyilag a hétgólos Szécsi Márk áll. A 25 éves csatár Debrecenben nevelkedett, több kitérő után végül 2018-ban tért vissza nevelőegyesületéhez, azóta is a DVSC-t erősíti. Az aktuális szezonban 22 bajnokin, négy Európa Liga-selejtezőn és egy Magyar Kupa-meccsen játszott, az NB I-ben szerzett hét gólja mellett öt gólpassz szerepel a neve mellett. Az előző szezonban kilencszer volt eredményes, ezt a teljesítményt most könnyedén túlszárnyalhatja.

 

Labdarúgó NB I, 1. forduló (pótlás)

FTC–DVSC

2020. május 23., szombat 15.55

Helyszín: Budapest, Groupama Aréna

Jegyek: zárt kapus mérkőzés

Cikkajánló

Sergei Rebrov: „Mindig nehéz a DVSC ellen játszani”

Vezetőedzőnk szerint komoly kihívás vár csapatunkra a következő hetekben.

Isael: „Bajnok akarok lenni, úgyhogy nyerni kell!”

A brazil játékos nagyon várja már, hogy folytatódjon az NB I, az idén is bajnoki címet szeretne ünnepelni.

Dobogjon otthon is a Fradi szív együtt, veletek!

Üzenj szurkolói képpel, vagy videóval a játékosoknak és nyerj dedikált labdát, vagy mezt!

Európa Liga-ritmusban a 31. bajnoki címért

Labdarúgócsapatunk újra a pályán, de miért van köze az EL-nek a koronavírus utáni felkészüléshez? – VIDEÓ!

Otthonról is együtt! – újdonság a Fradi Shopban

Szurkolj a Fradinak az otthonodból a boltunkban és a shop.fradi.hu-n szerdától elérhető pólókban!

A Fradi halhatatlanjai: a derbi hősei

Történelmi utazás legendákkal, meghatározó játékosokkal. Íme, a Fradi halhatatlanjainak sora – VIDEÓ!

Szavazza meg a Fradi történetének legjobb légiósát!

Kuznyecov, Kuntic, Lamah, Blazic vagy más? Most megszavazhatja az FTC történetének legjobb külföldijét.

Ki lőtte és ki volt a…? Kvíz az FTC-DVSC meccsekről

Mennyire emlékszel a DVSC elleni mérkőzésekre? Teszteld a tudásod 10 érdekes kérdéssel! – KVÍZ!

Gyerekszáj: kérdezz válogatott focistáinktól és nyerj!

Küldd el kérdéseidet videón, mi pedig feltesszük azokat Dibusz Dénesnek és Botka Endrének!

Dragóner felejthetetlen gólja, Gera parádés cselei

A második Hét Meccsei-cikkünkben Dragóner és Gera egy-egy nagy pillanatára tekintünk vissza.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin