2024. január 25.
Az ukrán listavezető mai első ellenfelünk
Labdarúgócsapatunk január 25-én két edzőmeccset is játszik, előbb a Krivbassz Krijiv Rih ellen lép pályára.

Az OTP Bank Liga, a MOL Magyar Kupa és az UEFA Európa Konferencia Liga februári folytatására készülő férfi labdarúgócsapatunk január 25-én, csütörtökön 12.00-tól az ukrán Krivbassz Krijiv Rih csapatával játszik felkészülési mérkőzést La Nucíában. Ellenfelünk kalandos múlttal rendelkezik, a klub jogelődjét 1959-ben alapították Dél-Ukrajnában. A bányászatáról híres vidék csapata a Szovjetunióban rendkívül sikeres volt, négyszer is bajnoki címet ünnepelhetett az Ukrán Szovjet Szocialista Köztársaság élvonalában.

A Szovjetunió szétesését követően a Krivbassz az ukrán másodosztályban folytatta, ahol 1992-ben első helyen végzett, és feljutott az első osztályba. Az együttes legjobb eredménye két bronzérem volt, 1999-ben, illetve 2000-ben. Ennek köszönhetően bemutatkozhattak Európában is, az 1999/2000-es idényben az azeri Shamkirt búcsúztatták az UEFA Kupa selejtezőkörében. Ezt követően a Parma ellen estek ki az első fordulóban, 2-6-os összesítéssel, igaz, a párharc második mérkőzésén két gólt is szereztek az olasz csapat otthonában. Egy évvel később a Nantes jelentette a végállomást, ugyancsak az első körben.

A Krivbassz 2013-ban csődbe ment és megszűnt, majd alacsonyabb osztályokban és amatőr bajnokságokban szerepelt. 2017-ben a klubot újraalapították, 2020-tól ismét eredeti nevét viseli. A 2022/23-as szezontól a csapat az ukrán Premier Ligában játszik, tavaly a hetedik helyen végeztek, míg a mostani szezonban 17 fordulót követően vezetik a tabellát.

A Transfermarkt adatai alapján a Krivbassz keretének értéke 11,9 millió euró. A csapatot zömében ukrán játékosok alkotják, rajtuk kívül kölcsönben horvát, portugál, ghánai és kameruni labdarúgók is szerepelnek az együttesben.

Nyitóképünk forrása: facebook.com/fckryvbas/

Nézze élőben az edzőtábor felkészülési mérkőzéseit!

A meccseket szurkolóink nem csak élőben követhetik majd, azok utólag is visszanézhetőek lesznek a meccsjegy.fradi.hu oldalon, 300 forintos díj megfizetése ellenében. Közvetítésünket már negyedórával a kezdőrúgás előtt megkezdjük a helyszínről, ekkor megtudhatják a legfrissebb híreket, illetve interjúkat és riportokat láthatnak a csapatot érintő legfontosabb történésekről. A meccseket három kamerával közvetítjük, így nem maradnak le semmiről, mivel a gólokat és a nagy helyzeteket is visszajátsszuk. Kommentátorunktól minden fontos információt megtudhat. A találkozó szünetében és a lefújás után pedig pályaszéli interjú formájában szakértőnket, illetve a mérkőzés főszereplőit is meghallgathatja. Közvetítésünkkel kapcsolatban ITT minden információt megtalál!

Cikkajánló

Töltse le címvédő labdarúgóink legújabb csapatfotóját!

Varázsolja zöld-fehérbe monitorját az újabb kupatavaszt elért együttesünk csapatfotójával!

Lépjen be a Fradival a kiterjesztett valóságba!

Töltse le a Fradi Appot és próbálja ki a kiterjesztett valóságon alapuló bajnokavató animációnkat a derbin.

„A döntőt nem játszani, hanem megnyerni kell!”

Dejan Sztankovics és Mohammed Abu Fani mondta el várakozásait a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőről.

Indul a jegyértékesítés a szezonzáró derbire

Május 19-én, vasárnap 20.15-től fogadjuk az Újpestet, majd sor kerül az ünnepélyes bajnokavatásra.

Sajtóakkreditáció az Újpest elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 17., péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

Megvan a szezonzáró bajnokavató időpontja

Május 19-én, vasárnap este lesz az Újpest elleni derbi.

„Elkövettünk hibákat, de az utolsó percig küzdöttünk”

Vezetőedzőnk a Diósgyőr elleni vereség után értékelt.

Vereség Diósgyőrben

Labdarúgóink 2-0-ra maradtak alul a DVTK ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin