2021. június 17.
„Az ünneplés után már az új idény járt a fejemben”
Henry Wingo már nagyon várta első ferencvárosi edzőtáborát, az itteni környezet pedig valósággal lenyűgözte.

Rekordbajnok férfi labdarúgócsapatunk második napját tölti Peter Stöger első edzőtáborában. A csütörtök délelőtti tréning után klubunk egyik téli szerzeményét, a szintén első ferencvárosi edzőtáborozását töltő Henry Wingót kérdeztük a Fradiban töltött első hónapokról, az edzőtáborról, legújabb barátjáról, valamint az Európa-bajnokságon szereplő társairól.

- Közel fél éve már annak, hogy első interjúdat adtad a fradi.hu-nak, azóta gazdagabb lettél egy bajnoki aranyéremmel. Ilyen tavaszi idényre számítottál, amikor télen aláírtál klubunkhoz?
- Nagyszerű öt hónap van mögöttem, hiszen egy olyan csapathoz igazoltam, amely a Bajnokok Ligája csoportkörében volt érdekelt. Hihetetlen, hogy alig pár hónap alatt egy aranyéremmel bővült az éremkollekcióm. Jól képzett, magas szinten játszó társakkal dolgozok együtt, akik napról napra arra inspirálnak, hogy még keményebben és elszántabban végezzem a feladataimat. Ahogy vége lett a szezonnak, szinte rögtön az új idény lebegett a szemem előtt, hogy miket érhetünk még el a klubbal.

- A Ferencváros játékosaként ez az első edzőtáborod, de máris túl vagy két edzésen. Így a második tréning után mik az első benyomások?
- Két nagyszerű edzésen vagyunk túl. A szerdai nem volt annyira kemény, de valószínűleg csak azért, mert előtte hosszú órákat utaztunk, és ráhangolódtunk a következő napokra. Most viszont alaposan elfáradtam, és ezt a hőséget sem volt könnyű elviselni. Már a felkészülés kezdete előtt is izgatottan vártam az edzőtábort, hiszen ezzel a csapattal nekem ez az első, de azt hiszem, minden játékosban volt egy kis izgatottság az új helyzet miatt. A környezet valami elképesztő, semmi okunk nincs panaszra: a szálloda, az egész helyszín varázslatos. Az edzőpályáról hihetetlen látványt nyújtanak a közelben lévő havas hegyek és a fákkal teli dombok. Azt kell mondanom, ennél jobb helyen nem is készülhetnénk az új idényre, remek időszakot fogunk itt tölteni.

- Ahogy említetted, új helyzetben van a csapat, hiszen új az edző, teljesen mások az elvárások, egy teljesen új filozófiát kell elsajátítania a keretnek.
- Az eddig együtt töltött idő alapján csak azt tudom mondani, hogy mindenki szeret az új edző közelében lenni, mindenki meg akarja mutatni, hogy mire is képes valójában. Nyugodtak vagyunk, hiszen egy olyan emberrel dolgozhatunk együtt, akinek jó megítélése van nemzetközi szinten is, illetve komoly sikereket ért el korábbi csapataival. Az, hogy a Kölnt visszavezette a Bundesligába, majd később az Európa Ligába, azt hiszem, önmagáért beszél. Azért vagyunk itt Grassauban, hogy megtanuljuk és elsajátítsuk az ő gondolkodását és taktikáját, na meg persze, hogy erőnlétileg is megfelelő állapotba kerüljünk, mire ismét tétmérkőzést kell játszanunk. Az eddigiek alapján úgy gondolom, hogy az edző mentalitásából és elképzeléseiből nagyon sokat profitálhatunk a jövőben.

- A Grassauba tartó úton és az első edzés után figyeltünk fel rá, hogy mennyire jó a kapcsolatod Zyen Jones-szal. Korábbról ismered őt, hogy ilyen jól kijöttök, vagy ez egy friss ismeretség és barátság?
- Nem ismertem őt korábban, de a klubnak és a közösségi médiának köszönhetően gyorsan megtaláltuk egymást, és nagyon hamar jóban lettünk. Zyen egy remek srác, eltökélt, nagyon jól bánik a labdával, meg van benne a képesség, hogy ő jelentse a különbséget egy-egy találkozón, és ahogy látni is lehetett, egy kicsit bolondos figura. Szeret viccelődni és jókat nevetni, akárcsak én, így már az első beszélgetésnél megtaláltuk a közös hangot.

- Több ferencvárosi csapattársad is szerepel az Európa-bajnokságon. Figyelemmel követed őket, szurkolsz nekik?
- Természetesen figyelemmel követem őket és szurkolok nekik, hogy minél sikeresebben szerepeljenek ezen a tornán. Botka Endréék portugálok elleni találkozóját az első perctől kezdve nyomon követtem, nagyon szurkoltam nekik, hogy sikerüljön a pontszerzés. Az első nyolcvan percben nagyszerűen játszottak, de jött az a szerencsétlen gól, és az sajnos megpecsételte a sorsukat. A vereség ellenére azt gondolom, hogy nincs ok a szégyenkezésre, nem csak a társaiam, hanem az egész magyar csapat fantasztikus teljesítményt vitt pályára. Nincsenek egyszerű helyzetben, de bízom benne, hogy a következő két találkozón sikerül pontot, esetleg pontokat szerezniük.

Élőképes közvetítés

A FradiMédia az edzőtábor mindhárom mérkőzéséről élőképes közvetítéssel jelentkezik a helyszínről. Visszajátszásokkal, kommentátorral és helyszíni interjúkkal igyekszünk majd a lehető legszínesebbé tenni közvetítésünket. Részletek ITT.

Hazatérés után DAC-meccs a Groupamában

Az edzőtábort követően pedig szurkolóink már nemcsak a monitor mögül, hanem élőben is láthatják kedvenceinket. Június 30-án, szerdán ugyanis a dunaszerdahelyi DAC csapatával játszunk BL-főpróbát a Groupama Arénában. További részletek ebben a cikkben.

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin