2022. január 27.
„Az utóbbi évek legnehezebb felkészülése van mögöttünk”
Az FTC sportmenedzsere, Hajnal Tamás szerint pozitív a csapat és Sztanyiszlav Csercseszov viszonya.

A Ferencváros férfi labdarúgócsapata január 27-én, csütörtökön 18.30-tól a Puskás Akadémia elleni, korábbról elhalasztott mérkőzés pótlásával kezdi meg idei szereplését az OTP Bank Ligában. Az évnyitó bajnoki előtt az FTC sportmenedzserét, Hajnal Tamást kérdeztük a felkészülési időszakról, a játékosok és az új vezetőedző, Sztanyiszlav Csercseszov viszonyáról, illetve az igazolásokról is.

- Egy viszonylag rövid és nem is teljesen ideális felkészülési időszak után jön az első idei bajnoki. Hogy láttad a csapatnál zajló munkát januárban?

- Az utóbbi évek legnehezebb felkészülési időszaka van mögöttünk. A covid-helyzet sajnos nálunk is éreztette hatását, ezért sok játékosunk hiányzott. Az edzőtábort le kellett mondanunk, így nem tudtunk annyi edzőmérkőzést játszani, amennyit szerettünk volna, mindössze egy tesztmérkőzéssel a lábunkban megyünk bele a Puskás Akadémia elleni csütörtöki, nagyon fontos mérkőzésbe.

- A tavaszi szezon első mérkőzésein Sztanyiszlav Csercseszov biztosan nem számíthat az Afrika-kupán szereplő játékosokra.

- Aissa Laidouni, Samy Mmaee és Ryan Mmaee fontos játékosaink. Számunkra is nagy öröm és elismerés, hogy a csapatukkal bejutottak a legjobb nyolc közé az Afrikai Nemzetek Kupáján, ugyanakkor ezek a labdarúgók nagyon hiányoznak majd nekünk az év első mérkőzésein.

- Mindenki más bevethető?

- Mostanra nagyjából teljes a keret, csupán azok a játékosok nem állnak rendelkezésre, akik hosszabb ideje sérüléssel bajlódnak, mint például Somália, Sigér Dávid vagy Giorgi Khariashvili. A többiek a csapattal tudnak edzeni, ám nagyon kevés játékos tudott az egész felkészülés során teljes munkát végezni, ezért az még a bajnokságba is átnyúló folyamat lesz, hogy mindenki a legjobb formába, erőnléti állapotba kerüljön.

Vécsei Bálint, Csontos Dominik, Kristoffer Zachariassen, Botka Endre és Szánthó Regő a szerdai edzésen. Majdnem mindenki a fedélzeten

- Jelenthet különbséget a csapatok között, hogy a Fradival ellentétben volt, aki eljutott külföldi edzőtáborba? Például csütörtöki ellenfelünk, a Puskás Akadémia is elutazott Marbellára.

- Az ideális az lett volna, ha tudunk játszani a terveinknek megfelelően három edzőmérkőzést, akkor az új vezetőedző, Sztanyiszlav Csercseszov is be tudott volna gyakorolni különböző dolgokat a csapattal. Erre most nem volt lehetőség, ez hátrány. Bízom benne, hogy a Puskás Akadémia elleni mérkőzésen ez kevésbé fog látszani.

- Hogy látod, milyen a csapat és a vezetőedző viszonya?

- Nagyon pozitívnak látom. Az edzések jó intenzitással zajlottak, a csapat jól megtervezett munka alapján készült fel a folytatásra. A játékosok részéről a motiváltság, a nyitottság megvolt, nagyon fegyelmezetten dolgoztak, igyekeztek a lehető legjobban megvalósítani a vezetőedző és a stáb elképzeléseit. Sajnos, mint említettem, nem tudtunk sokat gyakorolni éles helyzetekben, tesztmérkőzések keretein belül, de eddig a játékosok és a stáb is koncentráltan, jó hangulatban dolgozott együtt.

- Fortune Bassey személyében eddig egy új labdarúgót, egy csatárt igazoltunk. Mi várható a nigériai játékostól az első tavaszi mérkőzéseken?

- Reméljük, hogy hamar be tud illeszkedni. Egy jó személyiségű játékosról beszélhetünk, aki nagyon pozitív és nyitott arra, hogy minél hamarabb akklimatizálódjon. Bíztató volt, ahogy a DAC elleni edzőmérkőzésen bemutatkozott, hasonlót szeretnénk látni tőle bajnoki mérkőzéseken is, de mindig hozzáteszem, hogy ez nem egy játékoson múlik. Főleg egy új labdarúgó esetében nagyon fontos, hogy a csapat is segítse és megkönnyítse a beilleszkedését.

- Várható újabb igazolás a következő napokban?

- Ez még képlékeny jelen pillanatban. Nagyon fontos lenne, hogy a keret teljesen együtt legyen, hogy Sztanyiszlav Csercseszov is minden egyes játékost testközelből is meg tudjon ismerni. Természetesen figyeljük a piacot, ha lesznek olyan lehetőségek, amelyek a csapat erősítését tudják szolgálni, akkor próbálunk még igazolni.

OTP Bank Liga, 4. forduló (pótlás)

Puskás Akadémia–FTC

Felcsút, Pancho Aréna.

2022. január 27., csütörtök 18.30

Közvetítés: fradi.hu (szöveges), M4 Sport

Cikkajánló

Csercseszov: „Felkészültünk az első feladatra”

Vezetőedzőnk várakozásai a csütörtöki, Puskás Akadémia elleni bajnoki előtt.

Tovább növelhetjük az előnyt az élen – meccselőzetes

Az FTC legutóbb decemberben találkozott a Puskás Akadémiával, akkor 1-1 lett a végeredmény.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin