2024. április 20.
BAJNOKCSAPAT!
A Kisvárda elleni 0-0 után eldőlt, hogy megszereztük 35. bajnoki címünket!

Azzal a téttel lépett pályára férfi labdarúgócsapatunk az OTP Bank Liga 29. fordulójában, hogy a Kisvárda elleni hazai mérkőzésen bebiztosíthatja 35. magyar bajnoki elsőségét. Dejan Sztankovics a Dibusz - Makreckis, Abena, Cissé, Civic - Loncar, Maiga - Zachariassen, Abu Fani, Marquinhos - Varga B. kezdőcsapatot küldte pályára. 

I. félidő

Rögtön veszély alakult ki a kapunk előtt, Navrátil közeli lövésénél Dibusz védett, majd visszakerült középre a labda, de az ismétlés pontatlan volt. A 6. percben Abu Fani ívelt be egy szabadrúgást, de a vendégek kapusa, Kovács szögletre ütötte a labdát. Négy perccel később Marquinhos cselezgetett a bal oldalon, betört a tizenhatoson belülre, az éles szögből érkező lövésre leért a hálóőr, majd Loncar fejesét is védte. Nem sokkal később Marquinhos veszélyezetett ismét, emlésébe azonban bele tudott ütni Kovács. A 18. percben Zachariassennek csúsztak oda csúnyán nem messze a Kisvárda tizenhatosának vonalától, veszélyes helyről jöhettünk szabadrúgással, de Abu Fani a sorfalat találta el. Félórányi játék után Zachariassen került ziccerbe, bele is tudott érni a labdába, de a kapus ismét szögletre mentett, majd egy fejesnél is védenie kellett. Azt ezt követő szögletnél Maiga pörgetett fejjel a rövidről, de nem talált kaput. A 38. percben Varga Barnabás helyezkedett középre, lövése azonban fölé szállt. Két perccel a félidő rendes játékidejének vége előtt Zachariassent elsodorták, de nem állt meg a játék, az előnyszabályt viszont nem tudtuk kihasználni, Maiga lőtt pontatlanul. Maradt izgalom még az első félidő végére, Civic adta be pontosan a szabadrúgást, Abena fejelt, de Kovács nagyot védett, így gól nélküli döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

II. félidő

Dejan Sztankovics egyet változtatott a folytatásra, Traoré érkezett Zachariassen helyére. A vendégeknél Ötvös állt be, aki rögtön kapura is lőtt, de nem volt pontos. A 60. percben Traoré közeli fejesénél védett ismét nagyot a Fradi-nevelés Kovács Marcell, de már les is volt. Ezt követően Makreckis jelentkezett beadással, de Marquinhos nem tudott jól fejelni. A 65. percben Abu Fani vállalkozott egy bal lábas löketre, a kapus ezt is szögletre ütötte. Újabb csere érkezett, Loncar ment le, Kenan Kodro szállt be. Támadónk egyből lekészítette a labdát lövésre Abu Faninak, de nem sikerült megszerezni a vezetést. A 77. percben Marquinhos remek ütemű kiugratása után Varga lőhetett, Kovács védett. A 83. percben Traoré fejelt fölé. A mérkőzés hajrájára Szevikjan és Ben Romdhane érkezett, Marquinhos és Varga Barnabás ment le.

A Groupama Arénában szerzett egy ponttal pedig eldőlt, hogy együttesünk megszerezte zsinórban hatodik, összességében 35. magyar bajnoki címét!

OTP Bank Liga, 29. forduló
FTC-Kisvárda 0-0
Budapest, Groupama Aréna, 13749 néző. V.: Káprály
FTC: Dibusz - Makreckis, Abena, Cissé, Civic - Loncar (Kodro, 65.), Maiga - Zachariassen (Traoré, 46.), Abu Fani, Marquinhos (Szevikjan, 88.) - Varga B. (Ben Romdhane, 88.) Vezetőedző: Dejan Sztankovics
Kisvárda: Kovács - Stefan, Lippai, Matic, Széles - Osztrovka (Ötvös, 46.), Lucas (Spasic, 69.) - Nikolov (Balogh, 83.), Navrátil (Melnyk, 69.) Camaj - Ilievski (Mesanovic, 75.) Vezetőedző: Feczkó Tamás
Sárga lap: Varga B. (71.), ill. Nikolov (42.), Stefan (51.)

Cikkajánló

A kétgólos Abena: „Ezt neked ajánlom, anya!”

Játékosunk örült, hogy édesanyja a helyszínen látta dupláját, és gólöröme is szóba került – VIDEÓ!

Zajlik a licit a DVSC elleni győztes meccslabdákért

A gólszerzők labdáiért beérkezett nettó összeget az FTC klubalapítványa, az Albert Alapítvány kapja.

„Büszke vagyok a csapatomra”

Férfi labdarúgócsapatunk vezetőedzője, Dejan Sztankovics értékelt a DVSC 5-1-es legyőzése után.

Kiütéssel győztünk a Debrecen ellen

Férfi labdarúgócsapatunk 5-1-re legyőzte hazai pályán a DVSC-t az OTP Bank Liga 31. fordulójában.

Edgar Szevikjan lett április legjobbja!

A voksok alapján férfi labdarúgócsapatunk támadója érdemelte ki áprilisban a HSA Hónap Játékosa-díjat.

FTC-DVSC: parkolási lehetőség

A DVSC elleni meccsre autóval érkező drukkereink az MVM Dome parkolóját használhatják.

"Mindenkit motivál, hogy a Fradiban futballozhat!"

Vezetőedzőnk a DVSC elleni bajnoki előtt osztotta meg gondolatait.

Honvédelmi Napot tartunk a DVSC elleni meccsen

Az akadálypálya, a lézerfegyveres lövészet és a kvízjáték után értékes nyereményért szállhat versenybe.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin