2020. február 18.
Bajnoki sorozatunkkal a világelitben vagyunk
A legutóbbi öt, tíz és tizenöt meccsünk alapján is ott vagyunk a világ legjobb formában lévő csapatai között!

Magyar bajnoki címvédő férfi futballcsapatunk a MOL Fehérvár FC szombati, 1-0-s legyőzésével hat pontra növelte előnyét az élvonalbeli tabella élén a Fehérvár előtt úgy, hogy a rivális két mérkőzéssel többet játszott. A különbség nem utolsósorban annak is köszönhető, hogy a jelenlegi NB I-es idényben mindössze egyszer, tavaly augusztusban maradtunk pont nélkül. Összehasonlításképpen: üldözőink közül a Fehérvár, a Mezőkövesd és a Puskás Akadémia is ötször-ötször kapott ki a jelenlegi idényben. A legutóbbi vereségünk óta lejátszott 17 bajnoki mérkőzésen 13 siker és négy döntetlen a mérlegünk.

 

Túlszárnyaltunk egy rekordot, igaz, egy másik még messze van

Sergei Rebrov vezetőedző csapata remek teljesítményének köszönhetően túlszárnyalt egy közelmúltban felállított csúcsot is. A 2015/2016-os idény végén bajnoki címet ünneplő együttesünk 2015 őszén 14 sikerrel és egy döntetlennel kezdte a szezont, és csak 15 bajnoki után talált legyőzőre – a maiak jelenleg 17 veretlen meccsnél járnak egy idényen belül és még tart a sorozat. Akkor egy hosszabb széria is megszakadt, hiszen a 2014/2015-ös kiírás utolsó 20 meccsén is veretlenek maradtunk, tehát nem kevesebb, mint 35 pontszerzéssel végződő meccs után győztek le minket. A sok rekorddöntés mellett ezt a szériát még üldözi Rebrov együttese.

 

Két hosszú távú listán is ott vagyunk a legjobbak között

A Transfermarkt összesítette, milyen a formájuk a világ futballklubjainak a legutóbbi 15 bajnoki mérkőzésük alapján. A világ ligáiban versengő több ezer klub közül a legjobb száz rangsorát közlő tabella szerint a Sergei Rebrov vezetőedző által felkészített Ferencváros a világelit tagja, hiszen holtversenyben a 27. pozíciót foglalja el! Hárommal mögöttünk a korábbi négyszeres BEK/BL-győztes holland Ajax, negyvennyolcadikként pedig a spanyol listavezető Real Madrid következik, csak hogy néhány nagy nevet kiemeljünk.

Figyelemre méltó a mieink 15 meccses formáját vizsgálva (11 győzelem és 4 döntetlen) csapatunk gólkülönbsége is. Ezen időszak alatt 29 gólt szereztünk és csak 11-et kaptunk, azaz a mérkőzésenkénti átlagunk kevesebb, mint egy kapott gól! E lista élén egyébként a mind a 15 meccsét megnyerő egyiptomi Al-Ahly és az angol bajnoki cím várományosa, a Liverpool áll, előbbi +40-es, utóbbi +30-as gólkülönbséggel.

Ha a tízmeccses bajnoki formánkat vesszük alapul, akkor sem teljesítünk rosszul, világszinten úgy is a 49. helyen állunk. Hét győzelem és három döntetlen mellett 23:9 a gólkülönbségünk, tehát a középérték még mindig 1,0 alatt van a kapott gólok tekintetében. Jócskán mögöttünk található például a német sztárklub, a Bayern München, amely ugyan szintén vezeti hazája bajnokságát, ám nem magasodik úgy ki a Bundesligából, mint a mieink az NB I-ből. Hibátlan teljesítményre csupán az Al-Ahly és a Liverpool volt képes.

 

Öt meccs, egyetlen kapott gól

Az idén eddig négy NB I-es meccset játszottunk, az Újpest elleni derbit későbbre halasztották. A tabellákon legtöbbször feltüntetett ötmeccses forma alapján négy győzelemmel és egy Honvéd elleni döntetlennel holtversenyben a 26. helyen állunk a Transfermarkt vonatkozó listáján. Itt is érdemes kiemelni a lőtt és kapott gólok arányát, nyolcszor találtunk be, emellett pedig csupán egyetlen gólt kaptunk! Hozzánk hasonlóan további 29 klub szerzett 13 pontot a legutóbbi öt meccsén, további 25-en pedig megnyerték az utóbbi öt bajnokijukat.

Remek sorozatunkat szombaton folytathatjuk, akkor a Mezőkövesd Zsóry FC vendégeként játszunk az OTP Bank Liga 22. fordulójában.

Cikkajánló

Négy Fradi-játékos is ott lesz a Bérletesek Napján!

Dupla kedvezménnyel, számos egyedi ajánlattal és dedikáló futballistáinkkal várjuk szurkolóinkat.

„Megtérült a rengeteg befektetett munka”

Tokmac Nguen örül a MOL Fehérvár elleni sikernek, szerinte jó meccset láthatott a közönség.

Zubkov: „Rászolgáltunk erre a győzelemre!”

Az idei nyolcadik bajnoki gólját jegyző Oleksander Zubkov azt is elmondta, mire figyelt a gólja előtt- VIDEÓ!

Újabb rekord dőlt meg a MOL Fehérvár legyőzésével

Immáron 47 bajnoki mérkőzés óta nem kapott ki labdarúgócsapatunk a Groupama Arénában.

Új igazolásunk pompás gólt vágott a kis Fradiban!

Télen szerződtetett fiatal középpályásunk remek lövéssel szerzett vezetést a Soroksárnak – VIDEÓ!

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin