2020. február 15.
Másodszorra is legyőztük a Fehérvárt ebben a szezonban
Oleksandr Zubkov góljával 1-0-ra megvertük a MOL Fehérvárt, és így hat pontra növeltük előnyünket.

Az év eddig legjobban várt rangadóján fogadtuk hazai pályán a MOL Fehérvár együttesét a férfi labdarúgó NB I 21. fordulójában. Kiváló helyzetből vártuk a meccset, hiszen annak ellenére, hogy két mérkőzéssel kevesebbet játszottunk a Fehérvárnál, még így is 3 ponttal megelőztük a riválist a bajnoki táblázaton. Ismét nagyszerű hangulat várt a két alakulatra a Groupama Arénában, a fradistákra ezúttal sem lehetett panasz, már az összecsapás első pillanatától kezdve hangosan buzdították mieinket.

I. félidő

A meccs első kapura lövését heves füttyszó kísérte a 2. percben, korábbi játékosunk, Ivan Petrjak próbálkozott ballal, de Dibusz Dénes könnyedén védett. Három perccel később már mi rohamoztunk, Isael balról élesen középre rúgta a labdát, amelyet Kovácsik Ádám a földre öklözött, viszont újabb helyzet nem alakult ki ebből. A 12. percben villant az első sárga a mérkőzésen: Eldar Civic szabálytalankodott Petrjakkal szemben, a játékvezető gondolkodás nélkül felmutatta neki a lapot.

Az első negyedóra végén Sigér Dávid továbbította Tokmacnak a labdát, aki remek lövő helyzetbe került, de Kovácsik hárítani tudott. Pár másodperccel később Otigba Kenneth megmutatta, hogy milyen ragyogó formában futballozik idén: a baloldalon sprintelt végig, két fehérvárit is kicselezett, ám beadására sajnos nem érkezett senki középen. Rendkívüli nyomást helyeztünk az ellenfélre a mérkőzés ezen időszakában. A 20. percben Tokmac kapott egy pontos indítást, elvitte Musliu mellett is, és már csak a kapust mellett kellett ellőnie, de végül a bal kapufát találta el.

Továbbra is sokkal veszélyesebben játszottunk riválisunknál. Civic nagyon élénk volt a baloldalon, Sigér fantasztikus labdákat szerzett, és rendszeresen ott jártunk a vendégek tizenhatosán belül, csak az utolsó mozzanatokba csúszott mindig egy apró hiba. Franck Boli is besárgult a 28. percben, majd két percre rá jött az első fehérvári sárga is, Elek Ákos kapta Isael lerántása után.

A 32. perc végén óriási helyzetet dolgoztunk ki, Isael adta Zubkovnak a tizenhatoson belül, az ukrán szélső akár kapura is tűzhette volna jobbal, ám inkább középre akart gurítani, így viszont tisztáztak a védők. Néhány másodperccel később Boli kiugorhatott a két belső védő között, azonban Musliu visszahúzta a mezénél fogva, így a védő sárga lapot kapott. A szabadrúgást Isael lőtte el, sajnos Kovácsik megfogta a középre tartó labdát.

Megint csak mi törtünk kapura, a 40. percben Isael próbálta meglepni egy távoli bombával a kapust, de Kovácsik ezúttal is védett. Eseménydús első játékrészt zártak a felek, még az utolsó pillanatokra is maradtak meleg pillanatok, ám végül 0-0-val fordulhattak a csapatok.

II. félidő

A félidő első helyzete a vendégeké volt, oldalról végezhetett el szabadrúgást Houri, beadására Juhász ugrott fel és fejelt kapura, de Dibusz megfogta a labdát. Az 51. percben már gólra váltottunk újabb lehetőségünket! Tokmac vitte el egészen az alapvonalig, erősen beadta középre, a hosszún Oleksandr Zubkov érkezett, aki bepasszolta a labdát a kapuba! 1-0

Ezután sem vettünk vissza a tempóból, inkább mi irányítottuk a mérkőzést, a 61. percben Haratin indította fejjel Bolit, az elefántcsontparti megtartotta a labdát, ám lövését blokkolta a védője. A gól után igencsak bedurvultak a piros-kék mezesek, Hodzic és Hangya is csúnyán szabálytalankodott, mindkettő sárga lapot kapott érte.

A 74. percben Civic szerzett labdát az ellenfél kapujától 30 méterre, betört a büntető területre, majd lőtt, viszont mellément a próbálkozása. Beléptünk az utolsó 10 percbe, amikor csapatkapitányunk, Lovrencsics Gergő egy ütközést követően a földön maradt, és habár saját lábán ment le a pályáról, mégis a helyére beállt Botka Endre.

A 87. percben a csereként beállt Varga Roland gyönyörűen robogott el a fehérvári védők között, az akció végén Elek lerántotta már a tizenhatoson belül, így őt második sárga lappal leküldte a játékvezető, mi pedig büntetőt rúghattunk. A labda mögé Isael állt, aki sajnos a bal kapufát találta el, maradt az egygólos előnyünk.

Már a mérkőzés hosszabbításában jártunk, amikor megint Isael hozhatta a labdát, mellette pedig Zubkov követte a támadást, végül a brazil passza eljutott az gólt rúgó játékosunkhoz, de sajnos erőtlenül rúgta labdát Kovácsik ölébe. A hosszabbításban több veszélyes szögletet rúgtak a vendégek, még Kovácsik is feljött fejelni az utolsó alkalmával, amely után a játékvezető lefújta a mérkőzést, és 1-0-ra megnyertük az összecsapást.

Ezzel a győzelemmel hatpontosra növeltük előnyünket a tabella elején, és még két meccsel kevesebbet is játszottunk, mint a minket követő Fehérvár.

Labdarúgó NB I, 21. forduló

FTC–MOL Fehérvár FC 1-0 (0-0)

Budapest, Groupama Aréna. Játékvezető: Berke Balázs

FTC: Dibusz - Lovrencsics (Botka 81.), Blazic, Otigba, Civic – Sigér, Haratin - Zubkov, Isael, Tokmac (Varga 78.) – Boli (Frimpong 86.)
Vezetőedző: Sergei Rebrov

MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Hangya, Juhász, Musliu, Stopira – Pátkai, Elek – Petrjak (Futács 83.), Kovács I., Houri (Milovanov 74.) – Hodzic (Nikolics 61.)
Vezetőedző: Joan Carillo

Sárga lap: Civic (12.), Boli (28.), Otigba (36.) illetve Elek (30.), Musliu (33.), Hodzic (56.), Hangya (64.), Futács (91.)

Kiállítás: Elek (87.)

Gólszerző: Zubkov (51.)

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin