2020. november 14.
Baturina triplájával sima győzelem a kupában
Férfi labdarúgóink 5-0-ra nyertek a Bicskei TC ellen a MOL Magyar Kupa 7. fordulójában.Harmincegyszeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk a MOL Magyar Kupa 7. fordulójában a Bicskei TC otthonában lépett pályára szombaton. A válogatott szünet miatt Sergei Rebrovnak tizenegy játékosát kellett nélkülöznie, így a Szécsi - Somália, Frimpong, Csontos, Heister - Isael, Vécsei,Skvarka, Tokmac - Boli, Baturina kezdőcsapatot küldte pályára.

 

1. félidő

A 2. percben csapatunk rögtön szabadrúgáshoz jutott a kaputól nagyjából 20 méterre. Isael lapos lövése szögletre vágódott, amiből nem alakult ki helyzet. Három perccel később Heister beadásából Skvarka tört be az ellenfél kapuja elé, ám a hazaiaknak sikerült kivágniuk a labdát. A 11. percben Boli próbált meg egy csellel elmenni, akit csak szabálytalanul tudtak megállítani. Skvarka beadását senki sem érte el, nem alakult ki veszély a hazai kapu előtt.

A 16. percben újabb szabadrúgáshoz jutott csapatunk. Isael lövése megpattant a sorfalon, így jöhetett a Fradi szöglete, amely egy kavarodás után Baturina elé került, aki közvetlen közelről nem hibázott és megszerezte a vezetést a mieinknek, egyben saját maga harmadik gólját a MOL Magyar Kupa aktuális kiírásában.

A 25. percben a hazaiak is eljutottak a kapunkig. Előbb Szécsinek kellett jó ütemben kifutnia kapujából és elfejelni a labdát az érkező bicskei csatár elől, majd egy perccel később egy veszélyesen hulló beadást sikerült kapusunknak szögletre ütnie. A 31. percben Boli küzdött meg egy labdáért, majd a lecsorgó labdára Heister csapott le, akit a hazai védelem szabálytalanul állított meg a tizenhatoson belül. A jogosan megítélt büntetőt Skvarka mellé lőtte. Két perccel később Isael tört be a tizenhatoson belül a jobbszélen, éles lövését a kapus bravúrral hárította. 

A 41. percben Somália ígéretes helyzetből lőhetett, ám próbálkozása pár centivel elkerülte a kaput.  Ez volt az utolsó lehetőség az első félidőben, a szünetre Baturina góljával, 1-0-s ferencvárosi vezetéssel mehettek a csapatok.

 

2. félidő

A második játékrész is ferencvárosi helyzettel kezdődött. A 49. percben Heister beadását Boli fejelte kapu mellé. Három perccel később Isael ugratta ki Bolit, aki védőjét kicselezve lőtt a kapura, de Szűcs nagy bravúrral védett. Az 58. percben Baturina megszerezte saját és csapata második szombati gólját, miután a Tokmactól kapott labdát átemelte a kifutó kapus felett. 

Egy óra elteltével végezhették el a hazaiak az első szögletüket, ám veszélyt nem jelentett a kapunkra. Nem sokkal később egy távoli hazai, lövést kellett Szécsinek szögletre ütnie. A 62.  percben Heister tűzte kapura a labdát, ezt még Szűcs bravúrral védte, ám a kipattanó Boli elé került, aki nem hibázott, ezzel megszerezve a Fradi harmadik gólját.

Egy perccell később Sergei Rebrov kihasználta első cserelehetőségét. Tokmac helyére Katona Bálint érkezett. A 66. percben megszületett Baturina harmadik találata is, csatárunk  közvetlen közelről lőtte be labdát.

Ezt követően újabb két csere történt a mieinknél, Boli és Heister hagyta el a pályát, helyettük Leo és Alessio Mazzonetto érkezett a folytatásra. Pár perccel később Isael és a mesterhármast szerző Baturina is elhagyta a pályát, helyükre Szabó Levente és Ammar Ramadan érkezett. Tíz perccel a találkozó vége előtt cserejátékosaink, Katona és Mazzonetto játszottak össze, ám a középre tett labdát Ramadan elől kivágták a védők.

Csapatunk végül 5-0-ra nyert, miután a lefújás előtti percekben egy szabadrúgást követően Michal Skvarka is felíratkozott a gólszerzők közé.

A sorozat következő körének párosításait szombat 17.00-kor sorsolják.

 

MOL Magyar Kupa, 7.forduló

Bicskei TC-FTC 0-5 (0-1)

Bicske, Bicske Sporttelep. Játékvezető: Oláh Gábor.
FTC: Szécsi - Somália, Frimpong, Csontos, Heister ( Leo 68.) - Isael ( Szabó, 71.), Vécsei, Skvarka, Tokmac (Katona, 63.) - Boli (Mazzonetto, 68.), Baturina ( Ramadan, 71.) Vezetőedző:Sergei Rebrov

Sárga lap: Pekowski (33.)
Gólszerzők: Baturina (17., 58., 66.), Boli (62.), Skvarka (90+1)

Cikkajánló

MLSZ-elnöki gratuláció az FTC labdarúgó-szakosztályának

Csányi Sándor levélben köszöntötte a Fradi 120 éves labdarúgó-szakosztályát.

Hallgass bele: dalba foglalták játékosaink nevét!

A Tábor segítségével dal készült BL-csapatunkról, amit hamarosan mindenki letölthet - VIDEÓ!

DVTK-FTC az NB I-ben, FTC-Paks az NB III-ban

Férfi és női labdarúgóink mellett női hokisaink is játszanak a hétvégén.

Megérkeztek a legújabb Fradi Topps kártyák!

A Fradi Shopban már elérhető a legújabb kártyagyűjteményünk valamint az óriásplakátunk is.

120 év - megannyi siker és dicsőséges pillanat!

Ma ünnepli fennállásának 120. születésnapját a Ferencvárosi Torna Club labdarúgó-szakosztálya.

Köszönjük szurkolóink türelmét!

Az FTC közleménye a Barcelona elleni BL csoportkörös mérkőzésre jegyet váltott szurkolóinak.

Rebrov: „A Barcelona ellen nagyon nehéz játszani”

Férfi labdarúgócsapatunk Barcelona elleni BL-mérkőzése után vezetőedzőnk, Sergei Rebrov értékelt.

„Ez az első évünk a BL-ben, tanulnunk kell”

Lovrencsics Gergő értékelése a Barcelona elleni BL-csoportmeccs után – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most