2021. augusztus 11.
BL: görög és török óriásnak sem jött össze, ami nekünk
A leggyengébb koefficienssel vertük a BL-selejtezők harmadik körének majdnem legerősebbjét.


Férfi labdarúgócsapatunk ugyan Prágában 1-0-ra kikapott, összesítésben így is 2-1-re megnyerte a párharcot a tavalyi évben Európa Liga-negyeddöntős Slavia Prahával szemben, és zsinórban másodszor is bejutott a Bajnokok Ligája rájátszásába, ahol a svájci Young Boys vár majd a mieinkre. A csehek felett aratott bravúrral az is eldőlt, hogy Peter Stöger csapata minimum az Európa Liga csoportkörében fog az ősz folyamán szerepelni, de ha a svájciakat is kiejti, akkor ismét BL-szereplő lesz a Fradi.

A selejtezőkör egyik legerősebbjét búcsúztattuk

Dibusz Dénesék a Slavia kiverésével nem akármilyen tettet hajtottak végre, ugyanis a cseh bajnok a harmadik selejtezőkör bajnoki ágának második legerősebb gárdája volt az UEFA-együtthatója alapján (43.500). Ennél csak a tavalyi évben szintén általunk búcsúztatott, Dinamo Zagrebnek volt magasabb a koefficiense (44.500). Emellett a továbbjutás azért is komoly fegyvertény Peter Stöger csapatától, mert a Fradi a harmadik selejtezőkörben már nem volt kiemelt, sőt, 13.500-as UEFA-együtthatójával a nem kiemelt csapatok között az utolsó helyen állt. 

Görög, skót és török sztárcsapat is elvérzett

Az eddig lezajlott három, sikerrel vett selejtezőkör után kijelenthető, hogy a Fradi azzal, hogy ismét eljutott a BL-rájátszásig, igen komoly klubokat tudott megelőzni Európában. A bajnoki ágról ilyen például a görög patinás klub, az Olympiakosz Pireusz, amely a legutóbbi körben esett ki a bolgár Ludogoreccel szemben, de Szerbia sztárcsapata, a Crvena zvezda bicskája is beletört a moldáv Sheriff Tiraspolba. Mellettük szintén nem érte meg a rájátszást az 55-szörös skót bajnok Glasgow Rangers sem, míg a nem bajnoki ágon a tavaly még BL-csoportkörös dán Midtjylland, a belga Genk, illetve az orosz Szpartak Moszkva is hasonló sorsa jutott. Azonban a második selejtezőkörnek is voltak igazi vezéráldozatai, mint például a tavaly hazai pályán tőlünk vereséget szenvedő Celtic, amelyet idén a Midtjylland búcsúztatott, de szintén a második fordulóban ért véget a BL-szereplés a 22-szeres török bajnok Galatasaray számára is.

Orosz, skót és horvát sztárcsapatot is győztünk már le

A mieink az elmúlt években több óriást is térdre kényszerítettek. 2019-ben, amikor hosszú várakozás után ismét bejutottunk valamelyik nemzetközi kupa csoportkörébe (akkor az Európa Ligába), akkor Moszkvában győztük le az orosz sztárcsapatot, a CSZKA Moszkvát, bár előtte a BL-selejtezőben is nagy tettet hajtottunk végre, amikor kettős győzelemmel kiejtettük az akkor már folyamatosan európai kupaszereplő bolgár Ludogorecet. 

Egy évvel később aztán újabb komoly skalpokat gyűjtöttünk be: idegenben Sigér Dávid és Tokmac Nguen góljával megvertük az 51-szeres skót bajnok Celticet, majd a következő körben visszavágtunk a Dinamo Zagrebnek a 2019-es, 4-0-ás BL-selejtezős vereségért, és Lovrencsics Gergő, valamint Myrto Uzuni találatával 2-1-el most mi ejtettük ki a horvátokat. A történetet minden fradista tudja: 25 év után ismét bejutottunk a Bajnokok Ligája csoportkörébe, ahol a Barcelona, a Juventus és a Dinamo Kijev ellen sem vallottunk szégyent. Az ukránok ellen itthon pontot szereztünk, és ez Torinóban, a Juventus ellen is majdnem összejött.  

A következő nagy csapat, amellyel megmérkőzünk a svájci bajnok Young Boys lesz a Bajnokok Ligája rájátszásában. A párharc első találkozójára Bernben kerül sor augusztus 18-án, szerdán este 21.00 órától, míg a hazai visszavágót augusztus 24-én, kedden, szintén 21.00-től rendezik a Groupama Arénában. Az a csapat, amelyik itt továbbjut, ősszel a Bajnokok Ligája csoportkörében, míg a vesztes az Európa Liga csoportkörében folytatja majd.

 

Cikkajánló

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin