2021. február 19.
Blazic a Honvéd-specialista Novák teljesítményét üldözi
Miha Blazic védő létére már háromszor is betalált a kispestiek ellen. A legendás Novák Dezsőt „üldözheti”.


Sergei Rebrov csapata most szombaton 19.30-tól a Honvéddal találkozik a Groupama Arénában, zárt kapuk mögött. A két csapat legutóbbi összecsapását Marcel Heister emlékezetes bombagólja döntötte el.


Azonban nem Heister az egyetlen védőnk, aki a közelmúltban gólt szerzett a kispestiek ellen, ugyanezt szlovén válogatott védőnk, Miha Blazic is elmondhatja magáról. Blazic eddig kereken 100 alkalommal lépett pályára az FTC színeiben az NB I-ben és 12 gólt szerzett, ennek a negyedét a Honvéd ellen (egy másik csapatnak, a Paksnak is háromszor talált be eddig Blazic). Ezzel a teljesítménnyel a jelenlegi keretünkből védő létére Miha Blazic vezeti a Honvéd elleni góllövőlistánkat. Rajta kívül Ihor Haratin, Tokmac Nguen, Michal Skvarka, Somália és a már említett Marcel Heister tudott gólt szerezni a piros-feketék ellen.

Miha Blazic az első kispestieknek lőtt gólját 2018. február 25-én, a két csapat 200. bajnokiján szerezte. A találkozó 45. percében, 2-1-es Fradi-vezetésnél korábbi játékosunk, Varga Roland végezhetett el szabadrúgást a jobbszélről. A beadás a védője által szorongatott Miha Blazicot találta meg, aki estében juttatta a labdát a kispestiek kapujába. Végül csapatunk 5-2-re megnyerte a Groupama Arénában rendezett mérkőzést. A Honvéd elleni, jubileumi 200. bajnoki találkozóról részletesebben ITT olvashat!


Néhány hónapon belül Blazic újra betalált a két csapat májusi találkozóján. Ezúttal is Varga Roland volt az előkészítő, aki egy szögletet kanyarított középre. A labdát Botka Endrének sikerült a röviden megcsúsztatnia, amely Böde Dániel érintésével került Miha Blazic elé, aki közvetlen közelről zúdította a labdát a hálóba. Végül a találkozó 1-1-es döntetlennel zárult.

A máig utolsó, Honvédnak lőtt Blazic-gólra 2020. június 17-én került sor. Csapatunk szögletet végezhetett el, amelyet Michal Skvarka tekert középre. A beadás után ezúttal Franck Boli csúsztatta meg a labdát, amire Blazic nem is érkezhetett volna jobb ütemben. Ezúttal nem lábbal, hanem fejjel vette be Tomás Tujvel kapuját, csapatunk pedig 1-0-ra győzött.

Az igazi Honvéd-specialista Novák Dezső

Az FTC történetében sok védőnk szerzett gólt a Fradi-Honvéd párharcokon, azonban az 1960-as évektől napjainkig keveseknek sikerült egynél többször a kapuba találni a kispestiek ellen. Miha Blazic a három góljával olyan korábbi hátvédjeinket múlta felül, mint Havasi Sándor és Pintér Attila, akik mind a ketten két gólig jutottak pályafutásuk során a Honvéd ellen. Ha csak a XXI. századot vizsgáljuk, akkor Miha Blazic a leggólerősebb védőnk a kispestiekkel szemben korábbi játékosunkkal Leandro de Almeidával holtversenyben, aki szintén háromszor talált a Honvéd kapujába. Ezzel ők ketten állnak az utóbbi 60 évet vizsgálva az örökrangsor 2. helyén. 

Az abszolút csúcstartó azonban még messze van Blazic számára, ugyanis a piros-feketék ellen legtöbb gólt elért hátvédünk Novák Dezső, aki karrierje során hét alkalommal is gólt lőtt a két csapat párharcai során. Legendás játékosunk 251 NB I-es mérkőzésen lépett pályára a Fradiban és védő létére 57 gólt szerzett. Csapatunkkal négy bajnoki címet nyert, emellett egyszer a Magyar Kupát is a magasba emelhette. Részese volt klubunk legnagyobb nemzetközi sikerének, az 1965-ös VVK-győzelemnek. Novák Dezső a magyar válogatottban is maradandót alkotott. Az 1964-es és az 1968-as olimpián, Tokióban és Mexikóban aranyérmet nyert, míg 1960-ban Rómában bronzérmes lett. A három olimpián szerzett két arany- és egy bronzérmével az olimpiák történetének legeredményesebb labdarúgója. Novák Dezső edzőként is letette a névjegyét a Fradiban. Szakvezetőként háromszor emelhette a magasba a bajnoki serleget, egyszer pedig a Magyar Kupát, emellett az ő irányításával jutott be csapatunk története során először a Bajnokok Ligája csoportkörébe 1995-ben.  

Miha Blazicnak most szombaton 19.30-tól lesz lehetősége, hogy tovább növelje góljainak számát, hiszen ekkor mérkőzünk meg legközelebb a Honvéddal a Groupama Arénában, zárt kapuk mögött.

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin