2019. szeptember 19.
Bravúros kezdés, elhoztunk egy pontot Barcelonából!
Az UEFA Europa League csoportkörének első meccsén 1-1-es döntetlent értünk el az Espanyol otthonában.

Elkezdődött!

Labdarúgócsapatunk 15 év után ismét csoportkörös mérkőzést játszahatott az európai kupaporondon, sztárcsapatok társaságában, nyugodt körülmények között készülhettünk az örömjátékra, hiszen a célunkat már elértük, itt vagyunk az UEFA Europa League csoportkörében.

Ennek ellenére Sergei Rebrov, valamint Alberto Bosch is hangsúlyozta, nem turistának érkeztünk, szeretnénk megmutatni, mit tudunk, és azt is, miért jutottunk el idáig. A kezdőcsapatunkban volt némi változás, ezúttal hagyományos center nélkül, 4-3-3-ban, Oleksandr Zubkovval, Isael Barbosával és Tokmac Nguennel elöl álltunk fel.

Nagyon jól, bátran futballozva kezdtük meg a találkozót, és ennek hamar meg is lett az eredménye! Isael kapott remek labdát a jobb oldalon, egyedül tört be a tizenhatoson belülre, majd középre lőtt, Javi López pedig az érkező Tokmac elől becsúszva saját kapujába lőtte a labdát (0-1, öngól)!

Hamar jöhetett volna a válasz, Lei Wu kanyarodott befelé a bal oldalról, majd jobbal remek lövést eresztett meg, Dibusz Dénes azonban bravúrral szögletre ütötte a labdát. A védekezésünk kiváló volt, igazi ziccerig nem jutott el ellenfelünk, egy-egy alkalommal pedig Marcel Heister, valamint Sigér Dávid blokkolt nagyot.

II. félidő

A második játékérészre feljavult az Espanyol, de az első nagy lehetőség előttünk adódott, Isael remekül kapu elé ívelt szabadrúgását Lasha Dvali csúsztatta a jobb alsó felé, Diego Lópeznek nagyot kellett tornáznia, de bravúrral szögletre ütötte a labdát.

Az 51. percben centik hiányoztak a másodikhoz, Isael remek meglátással, kissé váratlanul egyből kapura ívelt egy távoli szabadrúgást, a labda pedig a jobb kapufáról pattant vissza a mezőnybe. Nem sokkal később azonban már a másik oldalon volt ziccer, ezúttal Miha Blazic blokkolt nagyot, majd Dibusz is bemutatott egy újabb nagy bravúrt.

Egy óra elteltével egyenlítettek a hazaiak, de nem volt szép jelenet... Miha Blazic feküdt a földön a tizenhatosunk közepén egy ütközés után, ellenfelünk azonban nem rúgta ki a labdát, és a játékvezető sem állította meg a játékot, ezt pedig kihasználta az Espanyol. Roca ívelte a térfél közepéről a tizenhatoson belülre a labdát, Vargas első próbálkozásába még belekapott Dibusz, a labda a jobb kapufáról a gólvonalra perdült, azonban Vargas érkezett először, és közvetlen közelről a hálóba pofozta a labdát. Hiába reklamáltunk, a játékvezető megadta a találatot (1-1).

Az utolsó fél órában jöttek a cserék mindkét oldalon, nálunk az egyik kényszerűségből, Botka Endre nem tudta folytatni, Lovrencsics Gergő váltotta, míg Isael helyére Mikalai Sihnevich érkezett.

Ekkor már többnyire bekkeltünk, az Espanyol több alkalommal beszorított minket. A 78. percben Esteban Granero óriási kapufát lőtt (így már ebben is 1-1-ra álltunk), de nem ez volt az egyetlen alkalom, amikor veszélyesen közelített a labda a kapunkhoz.

Az utolsó öt percre Abraham Frimpong is beállt, védőnk Danylo Ihnatenkót váltotta a középpályáról. Egyértelmű volt a cél a következő percekre, megtartani az egy pontot. Az utolsó percekig nyomott az Espanyol, de nem tudott újra betalálni,

így bravúros döntetlennel kezdtük meg a csoportkört az UEFA Europa League H-csoportjában!

UEFA EUROPA LEAGUE, H-CSOPORT

ESPANYOL - FTC 1-1 (0-1)
ESPANYOL: Diego López - Javi López, Naldo, Espinosa, Didac Víla (Pedrosa, 67.) - Melendo (Calleri, 56.), Marc Roca, Lozano, Granero - Vargas (Campuzano, 74.), Wu
FTC: Dibusz - Botka (Lovrencsics, 66.), Blazic, Dvali, Heister - Sigér, Haratin, Ihnatenko (Frimpong, 85.) - Zubkov, Isael (Sihnevich, 64.), Tokmac
Gól: Vargas (60.), ill. Javi López (11. - öngól)
Sárga lap: Ihnatenko (41.)

Cikkajánló

Isael: "Fontos pontot szereztünk!"

A vezető gólunkat kiharcoló brazil támadónk értékelte az Espanyol elleni UEL-meccsen elért döntetlent – VIDEÓ!

Sigér: „Erre készültünk, hogy meglepjük őket”

Sigér Dávidot lenyűgözte az, ahogy a szurkolóink fogadták őket az Espanyol elleni meccsen.

Rebrov: „Kiválóan futballoztunk egy erős csapat ellen”

Az Espanyol elleni, idegenbeli UEFA Europa League-mérkőzést követően értékelt vezetőedzőnk.

Sztankovics: „A szezonnak még nincs vége”

Vezetőedzőnk beszélt várakozásairól az MTK elleni bajnoki előtt.

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin