2021. május 8.
Győzelem! Pontrekorddal zártuk a szezont
Bajnokcsapatunk egygólos hátrányból felállva 2-1-re győzött a Honvéd ellen, így 78 ponttal zárta a szezont.

32-szeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk az NB I 33. fordulójában a Budapest Honvéd vendégeként lépett pályára a 2020/21-es bajnoki idény utolsó mérkőzésén. Vezetőedzőnk, Sergei Rebrov a Bogdán – Wingo, Botka, Dvali, Mmaee, Civic – Laidouni, Vécsei – Mak, Baturina, Tokmac kezdőcsapatnak szavazott bizalmat.

Első félidő

A mieink kezdték a találkozót és már az első percben helyzetbe is kerülhettek volna, de a meginduló Tokmac nem találta el jól a labdát. Az ötödik percben Tokmac passza után Baturina elé került a labda, aki közvetlen közelről vette célba a kaput, de a horvát támadó lövését Tujvel védte. Négy perccel később Róbert Mak indult meg a hazai kapu felé, sorra verte meg a Honvéd játékosait, de a lövés pillanatában blokkolt az egyik védő.

A 13. percben Balogh próbálta meg lefutni Botkát, de a csapatkapitányi karszalagot viselő védőnk egy remek becsúszással szerelt. Három perccel később Mmaee szerzett labdát a saját tizenhatosának előterében, majd egy villámgyors kontra után Tokmac készítette le a játékszert Vécseinek, aki egyből lőtt is, de jött az újabb Honvéd-blokk.

A 27. percben Nagy Dominik kapta a labdát a jobboldalon, majd egy igazítás után megpróbált centerezni, de Mmaee remekül helyezkedett és szögletre mentett. Két perccel később Dvali felpassza után Baturina továbbított Tokmacnak, a norvég támadó ragyogóan tálalt a hosszú oldalon teljesen zavartalanul érkező Wingo elé, aki Mak irányába passzolt, de a szlovák válogatott támadó nem találta el a kaput.

Tíz perccel az első játékrész vége előtt Mak jobboldali szöglete után mindenki elvétette a labdát, kivéve Mmaee-t, aki egyből lőtt, de próbálkozása centikkel elkerülte a kaput. A 43. percben Gazdag lövése után Nagy is célba vette Bogdán kapuját, ezt még sikerült blokkolnunk, azonban az újabb lecsorgót Eppel már értékesíteni tudta (1-0).

Az első félidőben már nem tudtunk válaszolni a bekapott gólra, így 1-0-s Honvéd vezetésről vártuk a folytatást.

Második félidő

A szünetben egyik vezetőedző sem változtatott. Az 50. percben egy szerencsétlen megmozdulás után Civic maradt a földön, érkezett az orvosi stáb, de baloldali védőnk folytatta a mérkőzést. Három perccel később Laidouni a bal oldalról befelé mozogva passzolt a védők között kiugró Tokmacnak, aki csak centikkel ugyan, de lemaradt az átadásról.

Tizennégy perccel később Mak remek ütemben ugratta ki a beinduló Tokmacot, aki kissé kiszorított helyzetből ugyan, de lőni tudott, Tujvel azonban megfogta norvég támadónk kísérletét. A mérkőzés 66. percében Sergei Rebrov változtatott először, ráadásul rögtön hármat: Boli, Haratin és Isael érkezett, míg Baturina, Mak és Vécsei hagyta el a pályát. A 72. percben Horváth Ferenc is cserélt: Hidi helyett Zsótér érkezett, míg Eke helyét Aliji vette át.

Három perccel később ukrán vezetőedzőnk ismét változtatott: Botka helyét Sigér vette át, aki megkapta a csapatkapitányi karszalagot is. Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Eppel hagyta el a pályát, helyette Gale érkezett.

A 83. percben Laidouni remek labdaszerzése és lefordulása után Tokmac passzolt Isaelnek, aki egy igazítás után remekül lőtte ki a rövid alsót (1-1). Négy perccel később ismét a mi örülhettünk: egy levágódó lövési kísérlet után került Boli elé a labda, aki ballal passzolt Tujvel kapujába (1-2).

Bajnokcsapatunk egy remek hajrával, Isael és Boli góljával, egygólos hátrányból felálllva 2-1-re legyőzte a Budapest Honvéd együttesét, így 78 pontot gyűjtve, pontrekorddal zárta a 2020/21-es bajnoki idényt.

Férfi labdarúgás, NB I 33. forduló
Budapest Honvéd – FTC 1-2 (1-0)

Budapest Honvéd: Tujvel – Mezghrani, Klemenz, Bardea, Eke (Aliji, 73.) – Hidi (Zsótér, 73.), Szendrei, Gazdag – Nagy (Kesztyűs, 89.), Eppel (Gale, 80.), Balogh

FTC: Bogdán – Wingo, Botka (Sigér, 76.) , Dvali, Mmaee, Civic – Laidouni, Vécsei (Haratin, 66.) – Mak (Isael, 66.), Baturina (Boli, 66.), Tokmac (Gera, 90.)

Sárga lapok: Eke (49.), Zsótér (76.), Horváth Ferenc (79.) illetve Botka (30.), Civic (66.), Laidouni (77.)

Gólszerzők: Eppel (43.), Isael (83.), Boli (87.)

Cikkajánló

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

Így lehetünk bajnokok szombaton

Férfi labdarúgócsapatunk közel került a bajnoki cím megvédéséhez.

Fradi Kamion a Kisvárda elleni meccsen

A Kisvárda elleni bajnoki előtt drukkereink 14 és 17 óra között megcsodálhatják országjáró járművünket.

FTC-Kisvárda: íme, a meccsnapi ajánlatunk

Ezúttal a Fradi ágyneműket vásárolhatják meg jelentős kedvezménnyel.

Sajtóakkreditáció a Kisvárda elleni bajnokira

A sajtó munkatársai április 19., péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati bajnokira.

Kenan Kodro: „Mind Dejannal vagyunk”

A ZTE ellen eredményes bosnyák támadónk értékelte a mérkőzést – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin