2019. szeptember 1.
Emberhátrányban is legyőztük a Diósgyőrt
Címvédő futballcsapatunknak vendéglátóként Mikalai Sihnevich góljával 1-0-ra nyert vasárnap az NB I-ben.

Ha már szeptember elsején rendezték, labdarúgócsapatunk második hazai bajnoki mérkőzése kicsit az iskolakezdés jegyében kezdődődött, hiszen mielőtt a játékosok megérkeztek a pályára, klubunk és az Ökumenikus Segélyszervezet közös akciójának keretében a Groupama Aréna D3-D4-es szektorában a 1353-as adományvonal számai rajzolódtak ki. A telefonvonalra beérkező adományok segítségével az ökumenikusok tanévkezdésig 1000 rászoruló gyermeket támogatnak minőségi tanszercsomagokkal országszerte, az ehhez szükséges pénzen felüli adományokból pedig év közben segítik a gyerekek felzárkózását.

A pályán öt perc elteltével Oleksandr Zubkov adta meg a mérkőzés alaphangját, légiósunk öt méterről találta telibe a jobb oldali kapufát. Mégsem ezt a jelenetet lassították vissza többször a televízióban, hanem azt, amikor a kipattanóért versengő Isael vétlen mozdulata után sajnos súlyosnak tűnő sérülést okozott a vendégek 15-ös mezt viselő játékosának, Vági Andrásnak. Egyikük sem folytathatta, Isaelt ugyanis kiállították, Vági pedig hordágyon hagyta el a pályát a 7. minutumban (brazil futballistánk még a félidőben elnézést kért ellenfelétől).

Noha emberhátrányban voltunk, a következő percekben is mezőnyfölényben futballoztunk, a vendégcsapat nemigen lépte át a felezőt sem. Botka Endre buktatását követően a 24. percben büntetőhöz jutottunk, Bőle Lukács azonban kihagyta az addigi legnagyobb gólhelyzetet – maradt a 0-0, a fülledt melegre való tekintettel pedig ivószünet következett.

Az első játékrészből hátralévő időben is szinte csak a mieink próbálkoztak, végül az eredmény sem maradt el: bő 10 perccel a lefújás előtt Eldar Civic indult meg, majd passzolt középre, beadását pedig Mikalai Sihnevich passzolta be a bal alsóba (1-0). A játék addigi képe alapján félidőben teljesen megérdemelten vezettünk.

A második félidő elején szurkolóink megemlékeztek egykori kiváló védőnkről, Simon Tiborról, aki szeptember elsején lett volna 54 esztendős. Vezetőedzőnk, Sergei Rebrov nem cserélt a szünetben, így ugyanaz a 10 labdarúgó folytatta zöld-fehér mezben, aki elkezdte az összecsapást. Minden az addigi „koreográfia” szerint zajlott: mi birtokoltuk többet a labdát, miközben a DVTK jóformán semmilyen veszélyt nem jelentett Dibusz Dénes kapujára.

A 73. percben akár le is zárhattuk volna a meccset, a Bőle Lukács beadását kapura tűző Zubkov azonban néhány millimétert tévedett, szöglettel jöhettünk. Néggyel később Sihnevich kissé erőtlen, tizenhat méterről eleresztett lövésében is több volt. A hajrában Bőle helyett pályára lépett még Varga Roland, Sigér Dávid helyett Ihor Haratin, Zubkovot pedig Abraham Frimpong váltotta, mindez viszont a végeredményen már nem változtatott: 1-0-ra nyertünk, csakúgy, mint két héttel korábban, a Kaposvár ellen.

A hazai bajnokságban öt játéknap után két győzelemmel és egy vereséggel állunk (továbbá két mérkőzésünket későbbre halasztották), a válogatott mérkőzések miatt pedig két hét múlva, azaz szeptember 14-én folytatjuk: akkor a Paks vendégeként.

NB I, 5. forduló

FTC–DVTK 1-0 (1-0)

Groupama Aréna. Játékvezető: Bognár Tamás

FTC: Dibusz – Botka, Blazic, Dvali, Civic – Sigér (Haratin, 86.), Ihnatenko – Isael, Bőle (Varga R., 79.), Zubkov (Frimpong, 90.) – Sihnevich. Vezetőedző: Sergei Rebrov

DVTK: Danilović - Brković, Karan, Tamás M. - Shestakov, Hasani (Korbély, 89.), Márkvárt, Szabó B. (Tóth B., 65.), Vági (Polgár, 7.) - Prosser, Tabakovic. Vezetőedző: Fernando Fernández.

Gólszerző: Sihnevich (37.)

Sárga lap: Zubkov (31.), Botka (56.), Bőle (60.), illetve Tamás Márk (31.), Shestakov (58.), Tabakovic (81.)

Kiállítva: Isael (7.)

Cikkajánló

Isael: „Elnézést kérek, nagyon sajnálom a történteket”

Brazil futballistánk még a mérkőzés vége előtt elnézést kért vétlen sérülésokozása miatt.

Játssz velünk: tervezz Fradi-pólót, szavazz és nyerj!

Június 14-ig várjuk a pályaművedet, ha pedig igazán jót alkottál, viszontláthatod a pólódat a Fradi Shopban!

Hat pontra a dobogótól - ellenfélbemutató

Vasárnapi ellenfelünk, a Puskás Akadémia eddigi legjobb bajnoki eredménye egy hatodik helyezés 2018-ból.

Rebrov: „A kilencpontos előny nem altathat el minket”

Vezetőedzőnk szerint nehéz mérkőzés vár ránk vasárnap, ám a cél a Puskás Akadémia ellen is a győzelem.

Pünkösdhétfőn zárva a Fradi Shop

Keddtől a megszokott nyitvatartás szerint várja vásárlóit a Fradi Shop.

Rebrov két segítője is hosszabbított

Unai Melgosa és Alberto Bosch is meghosszabbította szerződését klubunkkal.

Hárman a csúcson – visszaemlékezés a Zöld és fehérben!

A 25 éves jubileum alkalmából megidézzük az FTC egyik legsikeresebb évét.

Profi szerződést kötöttünk utánpótlásunk tehetségével

A Ferencváros profi szerződést kötött U16-os csapatunk játékosával, Zsélyi Milán Gáborral.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most