2023. december 26.
Cristian Ramírez: „A család az otthon”
Nyáron visszatért ecuadori közönségkedvencünk, Cristian Ramírez beszélt a mögöttünk hagyott hónapokról.

34-szeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk csoportmásodikként, veretlenül (2 győzelem, 4 döntetlen) jutott be a UEFA Európa Konferencia Liga egyeneses kieséses szakaszába, ahol a nyolcaddöntőbe kerülésért a görög Olympiakosszal kell megmérkőznie.

Az újabb kupatavasz kiharcolásában komoly szerepet vállalt ecuadori közönségkedvencünk, a nyáron visszatért Cristian Ramírez, akit drukkereink rögtön meg is választottak július hónap legjobb Fradi-játékosának. A félelmetes ballábbal rendelkező védő a FradiMédiának beszélt a mögöttönk hagyott hónapokról, de azt is elmondta, mivel tölti a téli pihenőt.

Véget ért az őszi szezon, hogyan értékeled a csapat és saját magad eddigi teljesítményét?

- Nagyon boldog vagyok, hiszen továbbjutottunk az UEFA Európa Konferencia Ligában, ez óriási eredmény. Ebből a sikerből mindenki kivette a részét, a játékosok és a stáb egyaránt. Büszkék lehetünk magunkra, de a pihenés után folytatódik a munka. Ami engem illet, nagyon jól érzem magam, és szerencsés vagyok, hogy itthon lehetek, a családommal, az ő jelenlétük mindig óriási motivációt jelent. Sajnos az utóbbi időben sérülések hátráltattak, emiatt nem tudtam segíteni a csapatnak, de úgy érzem, annyi időt töltöttem a pályán, amennyit csak tudtam. Most lesz időm a regenerációra, és arra is, hogy fizikálisan és mentálisan is felkészüljek a folytatásra.

Mit vársz a nemzetközi kupatavasztól?

- Az Olympiakoszt kaptuk, de ami azt illeti, tulajdonképpen mindegy, hogy ki ellen kell majd pályára lépnünk tavasszal. A lényeg az, hogy sikerült kiharcolnunk a továbbjutást, innentől már minden mérkőzés ajándék. A Krasznodarral már szerepeltem az egyenes kieséses szakaszban, jó emlékeim vannak arról az időszakról. Játszottunk a Celta Vigo és a Fenerbahce ellen is, itt már nincsenek könnyű ellenfelek. Ettől függetlenül bízom benne, hogy minél tovább jutunk tavasszal, mindent meg fogunk tenni ezért.

A futball előtt pihenés – hogyan telik a karácsony a Ramírez-családnál?

- Karácsonykor általában hazarepülünk Ecuadorba, legalábbis sokáig ez volt a szokás. Pár éve azonban már nem ott, hanem a világ valamely másik táján, általában valahol Ázsiában töltjük az ünnepeket. Kedvelt úticélunk például Bali vagy Indonézia. Ilyenkor megpróbálunk kicsit kikapcsolódni, kizárni a külvilágot, csakis egymásra és a pihenésre koncentrálunk. Nincsen állandósult vagy előre meghatározott ünnepi menetrendünk, a hangsúly tényleg a családon van. Mindig az a legfontosabb, hogy együtt legyünk, és ehhez nem feltétlenül van szükség bármiféle alkalomra, az ünnep tulajdonképpen maga az együtt töltött idő.

Tehát nem a környezet, hanem a társaság a fontos?

- Pontosan. A család az otthon. Különösen fontos az is, hogy ne csak az én, hanem a feleségem szüleivel is együtt legyünk, hiszen nagyon jó a kapcsolatunk. Velük persze kicsit egyszerűbb programokat szervezni, hiszen mindannyian Magyarországon élünk. A legjobb persze az, amikor a szüleim megérkeznek Ecuadorból, és az egész család együtt van.

Mit jelent számodra a karácsony?

- Vallásos vagyok, ezért fontos számomra az ünnep, de ahogy azt már korábban is elmondtam, ennek az időszaknak a szépsége abban rejlik, hogy végre újra együtt lehetünk a szeretteinkkel. Ennél az érzésnél nincs jobb a világon.

Cikkajánló

„Elkövettünk hibákat, de az utolsó percig küzdöttünk”

Vezetőedzőnk a Diósgyőr elleni vereség után értékelt.

Vereség Diósgyőrben

Labdarúgóink 2-0-ra maradtak alul a DVTK ellen.

Sztankovics: „Bajnokhoz méltón kell játszanunk”

Vezetőedzőnk szerint a formát illetően nem szabad kiindulni a DVTK legutóbbi, súlyos vereségéből.

Fradi Shop-kitelepülés a MOL Magyar Kupa-döntőn

Ajándéktárgyakat, FTC 125-ös termékeket és a Bajnokcsapat 35-ös kollekció darabjait is beszerezhetik.

Ferencváros 125: Különleges, születésnapi kollekció

Többek között pólót, zászlót, sálat, telefontokot, kulcstartót és könyvet is vásárolhatnak drukkereink.

„Megható, hogy az én mezem is megőrzésre kerül”

Folytatjuk tízéves hagyományunkat, így két kiemelkedő játékosunk meze is kiállításra kerül a Fradi Múzeumban.

Nagy érdeklődés övezte játékosaink bérletárusítását

Férfi labdarúgócsapatunk tagjai idén is árultak bérleteket a Groupama Aréna Jegypénztárában.

Tájékoztató vendégszurkolók részére

Fontos információk a DVTK-FTC mérkőzésre érkező szurkolóinknak.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin