2023. július 14.
Ramírez hazatért
Közönségkedvenc korábbi labdarúgónk aláírt, a Ferencvárosban folytatja pályafutását!

A Ferencvárosi Torna Club férfi labdarúgócsapata és a klubot korábban, 2015 és 2017 között szolgáló Cristian Ramírez csütörtökön megállapodtak egymással, így az ecuadori válogatott hátvéd a magyar bajnokcsapat játékosaként folytatja szereplését. Az alábbiakban bemutatjuk régi-új labdarúgónkat!

Pályakép

Ramírez 1994. augusztus 12-én született Ecuadorban, Santo Domingo városában. Futballozni szülőhazájában, a Brasilia U20-as együttesében kezdett el, később az Independiente utánpótláscsapatában, majd felnőtt együttesében szerepelt.

Európába 2013 januárjában jött át, miután a német Fortuna Düsseldorf szerződtette. 2013-ban debütált Ecuador felnőtt válogatottjában is, amelynek színeiben máig összesen 21-szer kapott lehetőséget. Düsseldorfban eleinte sérülés hátráltatta, ám később 16 mérkőzésen kapott lehetőséget a német másodosztályban, majd 2014 nyarán kölcsönben a szintén másodosztályú Nürnberghez került. Ott a 2014/2015-ös idény őszi szakaszában 7 bajnokin játszott, a tavaszi idényt pedig már a Ferencváros játékosaként kezdte meg.

Cristian Ramírez 2015. március 1-jén, a Dunaújváros otthonában debütált az FTC színeiben. Már a második meccsén megszerezte első gólját, amikor a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében betalált a Csákvár kapujába. Első félévének végén MK-győzelmet ünnepelhetett a csapattal.

A következő, 2015/2016-os szezonban alapembere volt a hazai kupasorozatot és bajnokságot is megnyert Fradinak, amely akkor nagy fölénnyel utasította maga mögé az ellenfeleket. Ramírez 38 meccsen négyszer volt eredményes, emellett 6 gólpasszt is kiosztott, együttesünk meghatározó tagja volt. Ezt követően még fél évig maradt, majd 2017 januárjában eligazolt, az orosz élvonalbeli FK Krasnodarhoz távozott. Első ferencvárosi korszakában 81 mérkőzésen lépett pályára, 6 gólt szerzett, egy bajnokságot, két Szuperkupát és három MK-t nyert.

Ramírez az elmúlt éveket Oroszországban töltötte, a Krasnodar színeiben 187 alkalommal lépett pályára. 2020 őszén hat mérkőzésen játszott az UEFA Bajnokok Ligája csoportkörében (a Rennes ellen gólt is szerzett), emellett három további idényben összesen 17-szer szerepelt az UEFA Európa Liga főtábláján, illetve egyenes kieséses szakaszában is. Nemzetközi szinten olyan együttesek ellen gyűjtött tapasztalatot, mint az angol Chelsea, a spanyol Sevilla és Valencia vagy éppen az általunk is jól ismert Bayer Leverkusen. Ramírez mindeközben többször is meglátogatta volt csapatát, de azt is elmondta, hogy Budapestet tekinti az otthonának, annál is inkább, mert a felesége, három gyermeke édesanyja magyar.

- Magyar a feleségem, és bár évek óta Krasznodarban futballozom és itt élünk, ha tehetjük, megyünk haza a magyar fővárosba. Karrierem befejezése után ott képzeljük el a jövőnket – nyilatkozta Cristian Ramírez az idén áprilisban a Nemzeti Sportnak.

Cristian Ramírez most tehát „hazazért”, a 2023/2024-es szezontól kezdődően újra a Ferencváros sikereiért küzd.

Zárul a bérletértékesítés második szakasza – ne maradjon le!

A Klaksvík elleni hazai BL-selejtezőt megelőző napon zárul a bajnoki bérletek értékesítésének második szakasza. Érdemes élni a lehetőséggel, hiszen amellett, hogy bajnoki bérleteseink 2024 júniusáig ajándékba kapják a megújult, digitálisan lapozható Zöld és fehér magazint, ebben az időszakban még kedvezőbb áron juthatnak bérlethez, amelynek birtokában a hazai pályán lejátszandó nemzetközi tétmérkőzésekre, így akár a feröeriek elleni találkozóra kedvezményes áron vásárolhatják meg belépőjüket. További részletek ITT!

Cikkajánló

„Megható, hogy az én mezem is megőrzésre kerül”

Folytatjuk tízéves hagyományunkat, így két kiemelkedő játékosunk meze is kiállításra kerül a Fradi Múzeumban.

Nagy érdeklődés övezte játékosaink bérletárusítását

Férfi labdarúgócsapatunk tagjai idén is árultak bérleteket a Groupama Aréna Jegypénztárában.

Tájékoztató vendégszurkolók részére

Fontos információk a DVTK-FTC mérkőzésre érkező szurkolóinknak.

Gyászol a Fradi-család: elhunyt Szigeti Ferenc

Életének 95. évében elhunyt férfi labdarúgócsapatunk egykori játékosa, Szigeti Ferenc.

Zaljlik a licit a DVSC elleni dedikált meccslabdákra

Abena első góljának labdája 80 ezer forintnál jár.

Így készültünk különleges anyák napi ünnepségünkre

Elnökünk ötlete nyomán, hónapokig tartó szervezést követően meghatóra sikerült az idei anyák napja – VIDEÓ!

„Mi is úgy élvezhetjük a meccset, mint az ép emberek”

Korlátok nélkül programunk nagy sikerrel zajlott április hónapban – VIDEÓ!

Ezért nem mindennapi Myenty Abena teljesítménye

Védőjátékos legutóbb 20 éve tudott duplázni labdarúgócsapatunkban az NB I-ben.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin