2020. június 10.
Csak magyarok - ellenfélbemutató
Bemutatjuk következő ellenfelünket, a kizárólag magyar játékosokat foglalkoztató Paksi FC-t!

Magyar bajnoki címvédő és listavezető férfi labdarúgócsapatunk szerdán a Paksi FC otthonában lép pályára az NB I 28. fordulójában. Ismerje meg következő ellenfelünket, a Böde Dánielt és Holczer Ádámot is soraiban tudó Paksot!

A klub

A Paksi FC története során először a 2006/2007-es szezonban szerepelhetett az élvonalban, azóta megszakítás nélkül, tehát 14 éve tagja az NB I-nek. A csapat eddigi legjobb eredménye egy ezüstérem 2011 tavaszán, melyet egy jó szereplés követett az Európa Liga selejtezőjében: a Paks akkor kiütötte andorrai ellenfelét, majd veretlenül, 4-1-es összesítéssel búcsúztatta a norvég Tromsőt, skót riválisával szemben pedig a hazai 1-1 után maradt alul a selejtező harmadik körében. Hasonló magasságban azóta sem járt a gárda, amely mégis stabil tagja a legjobbak mezőnyének. Külön megemlítendő, hogy a paksiak alapfilozófiájának megfelelően az együttes nem alkalmaz idegenlégiósokat, eredményeit kizárólag magyar labdarúgókkal éri el. A klub színe zöld-fehér, otthona a szerdai mérkőzés helyszíne, a paksi Fehérvári úti Stadion.

 

Pillanatnyi forma

Következő ellenfelünk legutóbbi négy bajnoki mérkőzésén veretlen maradt, ráadásul komoly játékerőt képviselő ellenfelektől vett el pontokat: szombaton idegenben győzte le a harmadik helyen álló Mezőkövesdet, az azt megelőző körben pedig a második pozícióban álló MOL Fehérvárral játszott 0-0-s döntetlent. Előzőleg - az idény koronavírus-járvány miatti felfüggesztése előtt - az Újpest és a Magyar Kupát megnyerő Budapest Honvéd sem tudta legyőzni a paksiakat. Ennek ellenére a PFC 27 játéknap alatt gyűjtött 32 pontja egyelőre csak a 10. helyre elég, a jelenlegi forduló előtt a Paks egyetlen ponttal előzi meg a már kieső, 11. helyezettként rangsorolt DVSC-t. 

 

Egymás ellen

A szerdai lesz a Paks és a Ferencváros közös bajnoki történetének 27. egymás elleni összecsapása, a Paks pályaválasztása mellett 13. alkalommal találkoznak a felek. Az örökmérleg egyelőre 13 Fradi-sikert, kilenc döntetlent és négy paksi győzelmet számlál. A Fehérvári úti Stadionban 2017 áprilisa óta veretlenek vagyunk. A jelenleg is zajló idényben tavaly szeptember 14-én egyszer már jártunk Pakson, akkor 4-0-ra győztünk, csakúgy, mint 2020. január 25-én a Groupama Arénában. Azon a mérkőzésen Isael remek szabadrúgásgólt szerzett, ezt is megnézheti alábbi videónkban.

 

A vezetőedző

Az új szezonra edzőt váltott a Paks, amelynek irányításáért 2019 nyarától a Csertői Aurélt váltó Szivics Tomiszlav felelt, a Paksnál már korábban is dolgozó tréner megbízatása azonban nem tartott sokáig - novemberben felmentették a munkavégzés alól. Utódja - eleinte ideiglenesen - a korábban is a klubnál dolgozó utánpótlásedző, a képünkön látható Osztermájer Gábor lett, akit 2020. január 3-án a nyárig véglegesítettek pozíciójában. A 42 éves korábbi középpályás, a saját nevelésű labdarúgóként a Paks csapatában is futballozó Osztermájer mindezidáig 16 bajnoki mérkőzésen volt a Paksi FC vezetőedzője, mérlege hat győzelem, hat vereség és négy döntetlen.

 

A legeredményesebb játékos

A paksiak legeredményesebb játékosa jelenleg a kilencgólos Könyves Norbert. A 30 esztendős csatár a múlt szombati, Mezőkövesd elleni 2-0-ra megnyert mérkőzésen duplázott, ezen kívül a 2020-ban eddig lejátszott nyolc mérkőzésén még háromszor volt eredményes. Mellette érdemes lesz figyelni korábbi labdarúgónkra, a mostani szezonban öt gólnál járó Böde Dánielre is, aki vezetőedzőnk, Sergei Rebrov szerint extra motivációval lép pályára ellenünk. Bödéhez hasonlóan Hahn János ötgólos még a tolnai csapatból.

 

Labdarúgó NB I, 28. forduló

Paksi FC–FTC

2020.06.10., szerda 21.05

Helyszín: Paks, Fehérvári úti Stadion

Belépők: minden jegy elkelt!

Cikkajánló

Rebrov: „A Paks ellen mindig nagyon nehéz játszani”

Vezetőedzőnk, Sergei Rebrov szerint lesz, aki dupla motivációval lép pályára ellenünk Pakson.

Zubkov, Civic és Otigba is kiemelkedőt nyújtott

A forduló legjobb játékosa címet két játékos érte el az InStatnál - mindkettő Fradi-labdarúgó!

Továbbra is a bérleteseink jöhetnek be

Az FTC a Kisvárda elleni, szombati bajnokira is biztosítja a belépést a 65 év alatti bérleteseinek.

Klubrekord: 51 hazai bajnoki óta veretlenek vagyunk!

Az FTC vasárnap tovább javította a klubrekordot, 51 bajnoki mérkőzés óta nem talált legyőzőre hazai pályán.

Második félidei parádé és három gól a DVTK kapujába

Franck Boli, Oleksandr Zubkov és Botka Endre is betalált, az FTC pedig 3-0-ra nyert hazai pályán a DVTK ellen.

Sergei Rebrov: „Büszke vagyok az egész csapatra”

Vezetőedzőnk elégedetten értékelt a DVTK vasárnapi, 3-0-s legyőzését követően.

Botka: „Jólesett végre betalálni”

Védőnk szerint a második félidőben gyorsan megszerzett két gól megnyugtatta a csapatot – VIDEÓ!

Sigér Dávid apai tanácsokat kap a Fradi TV-ben!

A legújabb Fradi TV-ben bajnokcsapatunk bemutatja új keretét, Liu Shaolin Sándor pedig cuki kiskutyáját.

Kétszer is hiába üldözött minket az Újpest

A Hét Meccseiben két olyan bajnoki címre is visszatekintünk, amikor hiába üldözött minket az Újpest.

Ünnepeltjeink

Ezen a héten is akadnak olyan fradista sportolók, akiket ünnepelhetünk vagy akikről megemlékezhetünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin