2021. december 20.
Csercseszov: „Szigorú és célratörő vagyok!”
Új vezetőedzőnk többre tartja a munkát a tehetségnél és csodálja a Fradi szurkolóit.

Harminckétszeres bajnok és az OTP Bank Ligában címvédő, a mostani idényben őszi első férfi labdarúgócsapatunk élére hétfőn nevezték ki vezetőedzőnek az orosz Sztanyiszlav Csercseszovot. Az orosz labdarúgó-válogatott egykori szövetségi kapitánya a nap folyamán megismerkedett a népligeti sportközponttal, majd a Groupama Arénával és a Fradi Múzeummal is. 


„Amint értesültem a Ferencváros érdeklődéséről elkezdtem információkat felkutatni a klubról. Nem volt teljesen ismeretlen számomra a Fradi, mivel az 1975-ös Kupagyőztesek Európa Kupája során nagyon megtetszett nekem a döntőig menetelő magyar csapat. Most pedig gyorsan tudtam azonosulni a projekttel, amit felvázoltak elém – mondta Sztanyiszlav Csercseszov, aki elégedett volt a klub infrastruktúrájával. Az orosz szakember kemény munkát ígér. – Szigorú és célratörő edző vagyok. A tehetség nálam munka nélkül semmit sem ér. Az utóbbit sokkal többre tartom. Bajnok szeretnék lenni a csapattal, olyan játékkal, amely még több szurkolót csalogat ki a stadionba. A Fradi drukkerei fantasztikusak, emlékszem rájuk a CSZKA Moszkva otthonában aratott győzelem során leszurkolták a hazai drukkereket.”


Sztanyiszlav Csercseszov első ferencvárosi napjáról videós beszámolóval jelentkezünk késő délután a fradi.hu-n!


Az FTC Labdarúgó Zrt. ügyvezető-igazgatója, Orosz Pál szerint olyan szakember érkezett férfi focicsapatunk élére, akinek megkérdőjelezhetetlen a szakmai háttere, s garanciát jelent a tudása a csapat további fejlődésére.

„Nagy büszkeség az egész magyar labdarúgásnak, hogy ekkora szaktekintély veszi át az irányítást férfi labdarúgócsapatunknál. Cél a magyar bajnokság és a Magyar Kupa megnyerése, illetve a nemzetközi porondon a csoportkör újbóli elérése, lehetőleg a Bajnokok Ligájában – jelentette ki Orosz Pál. - Olyan edzőt kerestünk, aki kemény kézzel bánik a csapattal, de megkérdőjelezhetetlen a szakmai háttere, személye garancia a további fejlődésre. Tudjuk hol kezdtük tizenegy éve, tudjuk hova jutottunk el, s milyen lehetőségek rejlenek ebben a keretben. Ő az a karakter, azzal a szakmai tudással, akivel ezt ki tudjuk hozni. Érdekelte őt a kihívás. Gyorsan megegyeztünk. Szeretnénk meghatározó helyet elfoglalni a közép-európai labdarúgásban a segítségével.” 

Hajnal Tamás vezetésével ismerkedett a Fradival Csercseszov
Sportigazgatónk, Hajnal Tamás kísérte végig a labdarúgócsapat edzőközpontjában és stadionjában Csercseszovot.

„Nagyon tapasztalt szakemberről beszélünk, aki klub és válogatott mellett is dolgozott. Tudja, hogyan kell vezetni egy öltözőt. Biztos vagyok benne, hogy egy nagyon fegyelmezett és tudatos csapatot láthatunk a keze alatt – vélekedett Hajnal. - Látszik rajta mennyire motivált, a feladattal nagyon tud azonosulni. Pozitív kisugárzását pedig át tudja adni a játékosoknak. Lesznek változások a szakmai stábban is valamilyen szinten, de a bevált emberekre továbbra is számítunk. Egy új kezdet mindenkinek tiszta lapot jelent. Már beszéltünk a vezetőedzővel a keretről, szeretne mindenkit minél előbb megismerni. Nagyon sokat lát ebben a csapatban, s kihozná belőle a maximumot."

 

Cikkajánló

„Mindenki kellően rá van hangolódva a szerdai meccsre”

Pászka Lóránd korábban sosem repült annyit egyszerre, mint hétfőn, amikor Kazahsztánba utazott a csapat.

Nem akármilyen fogadtatás várt az FTC-re Kazahsztánban

Férfi labdarúgócsapatunk hét órát repült a BL-selejtező helyszínére. Mutatjuk, milyen volt az út! – VIDEÓ

Megérkeztünk a BL-selejtező helyszínére, Kostanayba

Férfi labdarúgócsapatunk megkezdi szereplését a Bajnokok Ligájában. Az első állomás Kazahsztán.

Megérkezett a Ferencváros új idegenbeli meze

Legújabb mezünk elérhető férfi, női és gyermek változatban is. Keresse a Fradi Shopban vagy a shop.fradi.hu-n!

Felkészülés a Tiroli hegyek ölelésében – VIDEÓ!

Szurkolóink megtudhatják, hogy telt csapatunk második edzőtábora a festői szépségű Tirolban.

NB I: szeptemberben játsszuk az első derbit

Az MLSZ kisorsolta a magyar labdarúgó-bajnokság párosításait a 2022/23-as idényre.

Hazatért a csapat, itthon folytatódik a munka

Futballistáinkra a jövő héten már tétmérkőzés vár az UEFA Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Bassey: „Ez a gól bátorságot és erőt ad a folytatáshoz”

Nigériai támadónk a Karlsruher SC ellen lőtt góljáról és a nehéz körülményekről is beszélt - VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most