2021. december 20.
Csercseszov: „Szigorú és célratörő vagyok!”
Új vezetőedzőnk többre tartja a munkát a tehetségnél és csodálja a Fradi szurkolóit.

Harminckétszeres bajnok és az OTP Bank Ligában címvédő, a mostani idényben őszi első férfi labdarúgócsapatunk élére hétfőn nevezték ki vezetőedzőnek az orosz Sztanyiszlav Csercseszovot. Az orosz labdarúgó-válogatott egykori szövetségi kapitánya a nap folyamán megismerkedett a népligeti sportközponttal, majd a Groupama Arénával és a Fradi Múzeummal is. 


„Amint értesültem a Ferencváros érdeklődéséről elkezdtem információkat felkutatni a klubról. Nem volt teljesen ismeretlen számomra a Fradi, mivel az 1975-ös Kupagyőztesek Európa Kupája során nagyon megtetszett nekem a döntőig menetelő magyar csapat. Most pedig gyorsan tudtam azonosulni a projekttel, amit felvázoltak elém – mondta Sztanyiszlav Csercseszov, aki elégedett volt a klub infrastruktúrájával. Az orosz szakember kemény munkát ígér. – Szigorú és célratörő edző vagyok. A tehetség nálam munka nélkül semmit sem ér. Az utóbbit sokkal többre tartom. Bajnok szeretnék lenni a csapattal, olyan játékkal, amely még több szurkolót csalogat ki a stadionba. A Fradi drukkerei fantasztikusak, emlékszem rájuk a CSZKA Moszkva otthonában aratott győzelem során leszurkolták a hazai drukkereket.”


Sztanyiszlav Csercseszov első ferencvárosi napjáról videós beszámolóval jelentkezünk késő délután a fradi.hu-n!


Az FTC Labdarúgó Zrt. ügyvezető-igazgatója, Orosz Pál szerint olyan szakember érkezett férfi focicsapatunk élére, akinek megkérdőjelezhetetlen a szakmai háttere, s garanciát jelent a tudása a csapat további fejlődésére.

„Nagy büszkeség az egész magyar labdarúgásnak, hogy ekkora szaktekintély veszi át az irányítást férfi labdarúgócsapatunknál. Cél a magyar bajnokság és a Magyar Kupa megnyerése, illetve a nemzetközi porondon a csoportkör újbóli elérése, lehetőleg a Bajnokok Ligájában – jelentette ki Orosz Pál. - Olyan edzőt kerestünk, aki kemény kézzel bánik a csapattal, de megkérdőjelezhetetlen a szakmai háttere, személye garancia a további fejlődésre. Tudjuk hol kezdtük tizenegy éve, tudjuk hova jutottunk el, s milyen lehetőségek rejlenek ebben a keretben. Ő az a karakter, azzal a szakmai tudással, akivel ezt ki tudjuk hozni. Érdekelte őt a kihívás. Gyorsan megegyeztünk. Szeretnénk meghatározó helyet elfoglalni a közép-európai labdarúgásban a segítségével.” 

Hajnal Tamás vezetésével ismerkedett a Fradival Csercseszov
Sportigazgatónk, Hajnal Tamás kísérte végig a labdarúgócsapat edzőközpontjában és stadionjában Csercseszovot.

„Nagyon tapasztalt szakemberről beszélünk, aki klub és válogatott mellett is dolgozott. Tudja, hogyan kell vezetni egy öltözőt. Biztos vagyok benne, hogy egy nagyon fegyelmezett és tudatos csapatot láthatunk a keze alatt – vélekedett Hajnal. - Látszik rajta mennyire motivált, a feladattal nagyon tud azonosulni. Pozitív kisugárzását pedig át tudja adni a játékosoknak. Lesznek változások a szakmai stábban is valamilyen szinten, de a bevált emberekre továbbra is számítunk. Egy új kezdet mindenkinek tiszta lapot jelent. Már beszéltünk a vezetőedzővel a keretről, szeretne mindenkit minél előbb megismerni. Nagyon sokat lát ebben a csapatban, s kihozná belőle a maximumot."

 

Cikkajánló

Újpest-FTC: elindult a jegyértékesítés a derbire

A mieink január 30-án látogatnak az ősi rivális otthonába, a Szusza Ferenc Stadionba.

Laidouni és Tunézia drámája a 93. percben

Az FTC középpályása végig a pályán volt Gambia ellen • Eldőlt, kik ellen folytatják a fradisták és csapataik.

„Árulónak hitték, de nem tudták, miért ment Újpestre”

Klasszis, egykori labdarúgónkról, Deák „Bamba” Ferencről fiai nem mindennapi történeteket meséltek – VIDEÓ

Szkukalek: Karrierem csúcsa volt a Fradiban játszani

A korábbi csupaszív védővel a dunaszerdahelyi edzőmeccsen készítettünk interjút.

Aki képeivel közelebb hozza a Fradit a szurkolókhoz

Bemutatjuk Molnár Ádámot, évek óta férfi labdarúgócsapatunk mellett dolgozó fotósunkat - VIDEÓ!

Dibusz: arra jó volt a meccs, hogy előjöjjenek a hibák

Férfi labdarúgócsapatunk kapitánya szerint a Puskás ellen már jobban teljesítenek majd - VIDEÓ!

„Mindenkinek meg kell mutatnia, mire képes valójában”

A DAC elleni 2-0-s vereséget követően vezetőedzőnk és Róbert Mak válaszolt az újságírók kérdéseire.

Kétgólos vereség Dunaszerdahelyen

A téli felkészülési időszak első mérkőzésén férfi labdarúgócsapatunk 2-0-ra kapott ki a DAC otthonában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most