2021. december 20.
Csercseszov: „Szigorú és célratörő vagyok!”
Új vezetőedzőnk többre tartja a munkát a tehetségnél és csodálja a Fradi szurkolóit.

Harminckétszeres bajnok és az OTP Bank Ligában címvédő, a mostani idényben őszi első férfi labdarúgócsapatunk élére hétfőn nevezték ki vezetőedzőnek az orosz Sztanyiszlav Csercseszovot. Az orosz labdarúgó-válogatott egykori szövetségi kapitánya a nap folyamán megismerkedett a népligeti sportközponttal, majd a Groupama Arénával és a Fradi Múzeummal is. 


„Amint értesültem a Ferencváros érdeklődéséről elkezdtem információkat felkutatni a klubról. Nem volt teljesen ismeretlen számomra a Fradi, mivel az 1975-ös Kupagyőztesek Európa Kupája során nagyon megtetszett nekem a döntőig menetelő magyar csapat. Most pedig gyorsan tudtam azonosulni a projekttel, amit felvázoltak elém – mondta Sztanyiszlav Csercseszov, aki elégedett volt a klub infrastruktúrájával. Az orosz szakember kemény munkát ígér. – Szigorú és célratörő edző vagyok. A tehetség nálam munka nélkül semmit sem ér. Az utóbbit sokkal többre tartom. Bajnok szeretnék lenni a csapattal, olyan játékkal, amely még több szurkolót csalogat ki a stadionba. A Fradi drukkerei fantasztikusak, emlékszem rájuk a CSZKA Moszkva otthonában aratott győzelem során leszurkolták a hazai drukkereket.”


Sztanyiszlav Csercseszov első ferencvárosi napjáról videós beszámolóval jelentkezünk késő délután a fradi.hu-n!


Az FTC Labdarúgó Zrt. ügyvezető-igazgatója, Orosz Pál szerint olyan szakember érkezett férfi focicsapatunk élére, akinek megkérdőjelezhetetlen a szakmai háttere, s garanciát jelent a tudása a csapat további fejlődésére.

„Nagy büszkeség az egész magyar labdarúgásnak, hogy ekkora szaktekintély veszi át az irányítást férfi labdarúgócsapatunknál. Cél a magyar bajnokság és a Magyar Kupa megnyerése, illetve a nemzetközi porondon a csoportkör újbóli elérése, lehetőleg a Bajnokok Ligájában – jelentette ki Orosz Pál. - Olyan edzőt kerestünk, aki kemény kézzel bánik a csapattal, de megkérdőjelezhetetlen a szakmai háttere, személye garancia a további fejlődésre. Tudjuk hol kezdtük tizenegy éve, tudjuk hova jutottunk el, s milyen lehetőségek rejlenek ebben a keretben. Ő az a karakter, azzal a szakmai tudással, akivel ezt ki tudjuk hozni. Érdekelte őt a kihívás. Gyorsan megegyeztünk. Szeretnénk meghatározó helyet elfoglalni a közép-európai labdarúgásban a segítségével.” 

Hajnal Tamás vezetésével ismerkedett a Fradival Csercseszov
Sportigazgatónk, Hajnal Tamás kísérte végig a labdarúgócsapat edzőközpontjában és stadionjában Csercseszovot.

„Nagyon tapasztalt szakemberről beszélünk, aki klub és válogatott mellett is dolgozott. Tudja, hogyan kell vezetni egy öltözőt. Biztos vagyok benne, hogy egy nagyon fegyelmezett és tudatos csapatot láthatunk a keze alatt – vélekedett Hajnal. - Látszik rajta mennyire motivált, a feladattal nagyon tud azonosulni. Pozitív kisugárzását pedig át tudja adni a játékosoknak. Lesznek változások a szakmai stábban is valamilyen szinten, de a bevált emberekre továbbra is számítunk. Egy új kezdet mindenkinek tiszta lapot jelent. Már beszéltünk a vezetőedzővel a keretről, szeretne mindenkit minél előbb megismerni. Nagyon sokat lát ebben a csapatban, s kihozná belőle a maximumot."

 

Cikkajánló

Dibusz és Laidouni is az év legjobbja lett!

A kapusok és a mezőnyjátékosok rangsorában is ferencvárosi labdarúgó lett 2022 legjobbja.

Aissa jó példája: „A Fradiból is lehet topligába jutni”

Hajnal Tamás szerint mind a játékosnak, mind a klubnak is büszkeség és siker egy ilyen jelentős igazolás.

Köszönünk mindent, Aissa Laidouni!

A tunéziai válogatott középpályás két magyar bajnoki címet és egy MMK-t nyert az FTC-vel.

Újdonság: 12 százalék kedvezmény a 12. játékosnak!

Érdemes előbb érkezni a Groupama Arénába, a mínusz egyedik félidőben ugyanis akcióval várjuk...

„Hazai pályán mindig erősebbek vagyunk”

Botka Endre szerint plusz energiát ad a csapatnak a lelátóról érkező támogatás.

FTC–Vasas: meccsnap a fenntarthatóság jegyében!

Íme, meccsnapi programjaink a szombati bajnoki összecsapásra.

Az ex-Arsenalos Shaw: „A Fradi volt a pályám csúcsa”

Korábbi angol játékosunkkal magyarországi szabadsága alatt beszélgettünk a Groupama Arénában – VIDEÓ!

Marquinhos: „Remélem, az új hajam szerencsét hoz!”

A ZTE ellen gólt szerző brazil játékosunk megújult külsővel értékelte 2023 első bajnoki sikerét – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin