2023. november 12.
Dejan Sztankovics: „Dolgozni kell tovább, együtt”
Vezetőedzőnk szerint minden más lett volna, ha gólt szerzünk az első félidőben a Fehérvár ellen.

Mint megírtuk, bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk vasárnap 1-0-ra kikapott a Fehérvár FC-től az OTP Bank Liga 13. fordulójában. A Groupama Arénában 11.007 néző előtt rendezett mérkőzés után vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics sajtótájékoztatón értékelt.

- Ha a Ferencváros kétszer egymás után veszít a bajnokságban, az nagy történés. Vannak olyan játkosok, akikre nem számíthattam, Abu Fani a nemzeti válogatottban szerepel, Botka lázas, Zachariassen sérült. Szerettem volna egy gyors regenerációt látni, erős csapatot a pályára küldeni vasárnap. Az első félidőben megfelelően presszingeltünk, de rossz döntéseket hoztunk a kapu előtt, ettől egy idő után ideges lesz az ember. Próbáltunk a cserékkel a támadósoron javítani, agresszívebbek lenni. Furcsa sport a futball, egy csapat lehet bármilyen koncentrált, egy pontrúgás eldönthet mindent. Nem vagyok elégedett, egy vereség után nem is lehetek az. Háromnaponta játszunk mérkőzéseket, sokat is kell rotálni emiatt. Talán, ha az első félidőben sikerül gólt szereznünk, minden máshogy alakul. Tudomásul vettük az eredményt, gratulálunk a Fehérvárnak. Dolgozni kell tovább, együtt – összegzett a tréner.

A szerb szakember újságírói kérdésre válaszolva arra is reagált, le akarta-e cserélni a szünetben beküldött Lisztes Krisztiánt.

- Nem szerettem volna lecserélni Lisztest. Ő egy lenyűgöző játékos, egy az egy ellen az egyik legkiválóbb a magyar bajnokságban, ettől függetlenül ma nem azt kaptam tőle, amit elvártam. Nagyon fiatal még. Amikor a pálya szélén beszéltünk, próbáltam elmagyarázni neki, mi az, amit elvárok tőle.

Lisztes Krisztián a második játékrészben kapott lehetőséget

Az FTC július óta tétmérkőzéseken szerepel, így azzal kapcsolatban is kérdezték Dejan Sztankovicsot, hogy esetleg elfáradt-e a csapat.

- Nyilván ezzel számolnunk kell, meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt. Mi vagyunk az egyetlen csapat a magyar bajnokságban, amely 21 nap alatt 7 meccset játszott. Van még hátra egy hasonló hónap november közepétől december végéig. Ezt át kell beszélnünk, de azt várom el a játékosoktól, hogy sokat dolgozzanak, és igazán keményen tegyék ezt – felelte vezetőedzőnk.

Válogatott szünet következik, a Ferencváros legközelebb november 26-án, a Puskás Akadémia vendégeként lép pályára a bajnokságban.

Cikkajánló

MMK-döntő: pénteken indul a jegyértékesítés

Május 3-án, pénteken 10.00 órától tud belépőt venni a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőre.

FTC-DVSC: meccsnapi ajánlat

Május 5-én, vasárnap az FTC-s konyhai készletet vásárolhatják meg kedvezményesen.

SEGÍTSÜNK EGYÜTT AZ FTC-DVSC LABDARÚGÓ-BAJNOKIN!

Az FTC-DVSC bajnokira eladott belépők után jegyenként 100 forintot utalunk a Mentor Alapítványnak.

Ekkor játszunk a DVTK ellen

35-szörös bajnokcsapatunk május 11-én, szombat este látogat Miskolcra.

HSA Hónap Játékosa: április legjobbját keressük!

Szavazzon ön is aktuális szavazásunkon, értékes nyeremények várják!

Lisztes: „Mi vagyunk a legjobbak”

Játékosunk gólt szerzett és gólpasszt adott az MTK legyőzése alkalmával – VIDEÓ!

Sztankovics: „A fiatalok meghálálták a bizalmat”

Vezetőedzőnk szerint nagyon elszánt volt csapatunk az MTK ellen.

Győzelem az örökrangadón

Férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re győzött az MTK ellen az Új Hidekuti Nándor Stadionban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin