2024. március 26.
Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott
Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

A magyar válogatott második idei mérkőzésén is elképesztő hangulatot teremtettek a szurkolók a Puskás Arénában. Akárcsak a Törökország ellen 1-0-ra megnyert felkészülési találkozón, ezúttal is csaknem csordultig megtelt a nemzeti stadion. Marco Rossi szövetségi kapitány kezdőjében klubunkból ezúttal Dibusz Dénes kapott szerepet. A szintén ferencvárosi Varga Barnabás, aki vezeti az NB I góllövőlistáját, ezúttal csereként lépett pályára a szünetben. A magyar válogatott 13 veretlen meccsel a háta mögött érkezett a találkozóra, amire az Aranycsapat tündöklése óta nem volt példa. Marco Rossi a 61. válogatott mérkőzésén irányíthatta a válogatottat, ezzel beérte Mészöly Kálmánt az örökrangsorban. Már csak Baróti Lajos (117 meccs) és Sebes Gusztáv (69) áll előtte a rangsorban.

I. félidő

A tiszta fehérben pályára lépő magyar válogatott kezdte az összecsapást. A mieink rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, és beszorították ellenfelüket. A kezdeti jelentős mezőnyfölény ellenére a találkozó első helyzete a koszovóiak előtt adódott. A 9. percben Zhegrova lőtt veszélyes helyről, próbálkozása azonban nem találta el Dibusz kapuját, mert Lang fejjel nagyot mentett. Nem sokkal később Bolla jobb oldali beadására Nagy Zsolt érkezett, akinek magas volt a labda, ezért nem tudott fejelni. A 15. percben ismét Koszovó veszélyeztetett: Rashica balról húzott befelé, de Dibusz óriásit védett − igaz, a játékvezető aztán les miatt szabadrúgást ítélt kifelé. Gazdag és Rrudhani csúnya ütközése borzolta a kedélyeket. Mindketten ápolásra szorultak, de szerencsére tudták folytatni a játékot. A mieink a legközelebb a gólszerzéshez a 45. percben jártak az első félidőben: Szoboszlai és Styles trükkös szabadrúgása után Dárdai elé került a labda, de a koszovói védők blokkoltak. A szünet előtt még Ádám fejelt kapura, de nem sikerült betalálnia.

 

II. félidő

Marco Rossi nem volt elégedett a nemzeti csapat első félidőben mutatott játékával, ezért három cserét is végre hajtott a szünetben. Klubunk támadója, Varga Barnabás is érkezett a pályára. Az 50. percben helyzetbe került a magyar válogatott: Kleinheisler passza után Bolla tüzelt kapura, de a lövése fölé ment. Az 58. percben megszerezték a vezetést a mieink: Schäfer szerzett labdát, majd a beadását követően a törökök ellen is betaláló Szoboszlai lőtt a bal sarokba (1-0). Az angol Liverpool játékosa sorozatban a harmadik válogatottbeli meccsén volt eredményes, és egymás után az ötödiken ért el találatot vagy gólpasszt. A 66. percben Varga Barnabás veszélyeztetett, lövését hárította Muric − ha gól születik, nem adják meg a találatot, mert csatárunk lesen tartózkodott. Varga Barnabás lerántásáért a 16-os előteréből kapott szabadrúgást a magyar válogatott, Szoboszlai középre tartó lövését azonban fogta Muric. A 86. percben megduplázta előnyét nemzeti csapatunk! Lang indult meg a jobb oldalon, majd a 16-oshoz érve Nagy Zsolthoz passzolt, aki higgadtan lőtte a kapuba a labdát (2-0). A hosszabbítás perceiben Szoboszlai lőhetett még egy szabadrúgást, próbálkozása azonban elkerülte a vendégek kapuját.

Magyarország végül 2-0-ra megnyerte a meccset, 14 meccsesre nyújtva ezzel veretlenségi sorozatát.

Felkészülési férfi válogatott labdarúgó-mérkőzés

Magyarország – Koszovó 2-0 (0-0)
Puskás Aréna. V.: Hategan (román)

Magyarország: Dibusz − Lang, Dárdai, Szalai − Bolla (Nego, 68.), Nagy Á. (Schäfer, 46.), Styles (Vancsa, 84.), Nagy Zs. (Mocsi, 87.) − Gazdag (Kleinheisler, 46.), Szoboszlai − Ádám (Varga B., 46.)

Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Koszovó: Muric − Vojvoda, Am. Rrahmani, Aliti, Rrudhani (Hadergjonaj, 71.) − Idrizi (Loshaj, 83.), Berisha (Al. Rrahmani, 83.) − Zhegrova (Bytyqi, 64.), Muslija (Celina, 64.), Rashica − Muriqi (Rashani, 64.)

Szövetségi kapitány: Franco Foda

Sárga lapok: Am. Rrahmani (74.), Aliti (80.)

Gólok: Szoboszlai (58.), Nagy Zs. (86.)

Cikkajánló

Sztankovics: „A szezonnak még nincs vége”

Vezetőedzőnk beszélt várakozásairól az MTK elleni bajnoki előtt.

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin