2023. november 19.
Dibusz Dénes: „Fantasztikus selejtezősorozat volt”
Kapusunk értékelte a saját teljesítményét, de beszélt a jövő kilátásairól is a Montenegró elleni meccs után.

Mint megírtuk, idei utolsó Eb-selejtezőjén 3-1-re legyőzte Montenegrót, így öt győzelemmel és három döntetlennel, veretlenül, selejtezőcsoportja élén zárt a magyar labdarúgó-válogatott. A montenegróiak legyőzéséből oroszlánrészt vállalt az FTC kapusa, Dibusz Dénes, aki a hajrában, 2-1-es állásnál több bravúrt is bemutatott. A lefújást követően először arról kérdeztük, hogy tízesre értékeli-e a saját teljesítményét.

- Valóban jól sikerült a meccs vége, fontos védéseim voltak, nagyon gyorsan jöttek a labdák egymás után. Ennek ellenére nem mondanám, hogy ez tízest ér, talán, ha még az első félidőben ki tudtam volna fejelni azt a fejest, amiből a gólt kaptuk, akkor lehet azt mondanám, hogy tökéletesen sikerült a vasárnapi mérkőzés. Jó meccset játszott a csapat is, én is – kezdte a Ferencváros csapatkapitánya. - Örülök neki, hogy győzelemmel tudtuk megörvendeztetni azt a sok-sok embert, akik az egész sorozatban végig mellettünk álltak, és most már évek óta mellettünk állnak. Azt gondolom, hogy ez egy fantasztikus selejtezősorozat volt. Az, hogy veretlenül, csoportelsőként zártunk, hatalmas dolog.

A vasárnapi volt megszakítás nélkül a 13. olyan válogatott találkozó, amin Dibusz Dénes nevével kezdődött a nemzeti tizenegy összeállítása. Mi kell ahhoz, hogy ez jövőre, különösen az Európa-bajnokságon is így legyen? – kérdeztük Dibusz Dénest.

- Mindenekelőtt a Fradiban kell jó teljesítményt nyújtani és folyamatosan védeni – jelentette ki a kapus. - Lesznek felkészülési találkozók az Eb-ig, azokon ugyanúgy bizonyítani kell, aztán majd meglátjuk, ki fog védeni Németországban. Annak nagyon örülök, hogy az után, hogy Gulácsi Péter megsérült tavaly ősszel, így tudtam beugrani, úgy gondolom, nem nagyon érezte meg a válogatott az ő hiányát. Az igazából mindenkinek csak jó, ha minél több opció van egy-egy pozícióra. Remélem, hogy a kapitány is úgy vélekedik, hogy akárki véd, az megnyugtató számára. Mindannyian azért dolgozunk majd az elkövetkezendő néhány hónapban, hogy az Eb-n is lehetőséget kapjunk.

A magyar válogatott ebben az évben már nem lép pályára, december 2-án azonban jön a jövő nyári kontinenstorna sorsolása, ahol eldől, kikkel kerül egy csoportba az együttes.

Cikkajánló

„Nincs vége a maratonnak, de ennél több kell”

Dejan Sztankovics szerint csak az eredmények tekintetében beszélhetünk krízisről, a mutatott játék miatt nem.

Gól nélküli döntetlen a Mezőkövesd ellen

Férfi labdarúgócsapatunk 0-0-s döntetlent játszott a Mezőkövesd ellen a bajnokság 15. fordulójában.

HSA Hónap Játékosa: Abu Fani volt október legjobbja!

Labdarúgócsapatunk középpályása a Mezőkövesd elleni bajnoki előtt vehette át az elismerést.

FTC–Mezőkövesd: parkolási lehetőségek

A bajnokira érkező drukkerek három helyen is biztonságosan parkolhatnak.

123 éves az FTC Labdarúgó szakosztálya

A magyar labdarúgás legsikeresebb futball szakosztálya december 3-án ünnepli 123. születésnapját.

Dibusz: „Nem lenne csoda, ha innen továbbjutnánk”

Magyar válogatott kapusunk azt is elmondta, kit szeretett volna elkerülni az Eb-sorsolás során.

A házigazdákkal is találkozunk az Eb-n

A magyar labdarúgó-válogatott Németországgal, Skóciával és Svájccal került egy csoportba.

Sztankovics: „A cetli? Most elmondom, mit írtam rá”

Férfi futballcsapatunk vezetőedzője a hét egyik nagy titka mellett a Mezőkövesd elleni bajnokiról is beszélt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin