2023. szeptember 26.
„Életem a Ferencváros”
70 év zöld-fehérben! Az FTC könyvvel és kiállítással tiszteleg Rákosi Gyula életműve előtt.

Rákosi Gyula az FTC élő legendája. A 85. születésnapját október 9-én ünneplő korábbi labdarúgó 1957 és 1972 között összesen 516 alkalommal lépett pályára a Ferencváros színeiben, négyszer nyert magyar bajnokságot, kétszer MK-t, emellett tagja volt az 1965-ös VVK-győztes együttesünknek, valamint az 1960-ban olimpiai bronzérmes magyar válogatottnak is. Rákosi Gyula az FTC saját nevelésű labdarúgójaként kezdte, pályafutása során kizárólag a Fradiban játszott, tizenéves kora óta szolgálja a Ferencvárost.

 „70 évem a Fradiban” címmel könyv jelent meg Rákosi Gyuláról. Túlzás nélkül állíthatjuk, az FTC futball legendája a klub iránytűje, akire ha rápillantunk, tudjuk, honnan jöttünk és hová tartunk. Ő maga az élő történelem, aki ott volt a pályán a klub legnagyobb sikereinél a múltban, és akivel együtt élhettük és élhetjük át a lelátón a jelenkor legnagyobb győzelmeit. A kiadvány kapható a Fradi Shopban, a shop.fradi.hu-n, valamint a Libri és Líra üzletekben országszerte!

A keddi könyvbemutatónak a Groupama Arénánál található Fradi Múzeum adott otthont, ahol ebből az alkalomból időszaki kiállítás is nyílt.

- Egész pályafutásom során a Fradiért hajtottam, amíg nekem van holnap, én jönni fogok a szeretett Ferencvárosomhoz. Ezt a mondatot nem most mondtam, de most is ugyanígy gondolom - kezdte Rákosi Gyula. - Nagyon örülök, hogy régi arcokat is látok itt, örülök neki, hogy itt vagyunk, együtt. Ez egy olyan nap, amilyenről soha nem álmodtam. Külön köszönet Kubatov Gábor elnök úrnak, Nyíri Zoltán ügyvezető alelnöknek és Orosz Pálnak is. A könyv szerzőjének, Czégány Pálnak is külön köszönet, a FradiMédiának, hogy végig kísérték ezt a hosszú visszaemlékezést, amit majd a filmben is láthatnak. Bízom benne, hogy az FTC csillaga még fényesebben fog csillogni a közeljövőben. Labdarúgóinkak kívánom, hogy legyen részük olyan sikerekben, mint amilyenben nekünk volt. Köszönet a szurkolóknak, akik a nehéz időkben is kitartottak a csapat mellett, erre szükség lesz a jövőben is. Hajrá, Ferencváros, Isten óvja Magyarországot!

- Nehéz beszélni arról, aki nem szereti ha dicsérik, Gyula bácsi most is azt mondta: „kevés jót!”. Közelebbről 13 éve ismerem őt, és azt tudom mondani róla, hogy határ a csillagos ég, vagy azon is túl - én így összegezném az ő életét. Gyula bácsi azt a célt tűzte ki mindig maga elé, hogy ami másoknak nehéz, az neki menni fog. És ment is. Nagyon magas morális mércét állított fel egész életében a klubbal, a világgal és önmagával szemben is, és ő mindig megfelelt ennek a mércének. Hetven éve hajthatatlanul, konokul és kérlelhetetlenül hűséges a Ferencvároshoz, és ez mindent elmond róla. Köszönet neki mindenért! - nyilatkozta Kubatov Gábor, az FTC elnöke.

Rákosi Gyula személyesen dedikál

Az idén szeptember 28-a és október 1-je között zajlik majd a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenárison. Ez az év legnagyobb magyarországi nemzetközi könyves eseménye, amely vendégül látja a világ legrangosabb íróit, költőit. Szeptember 30-án, szombaton 11.00 és 12.00 óra között Rákosi Gyula a helyszínen dedikálja a róla szóló könyvet - keressék őt a Ferencvárosi Torna Club standjánál, a Millenáris Park B épületének (Nagycsarnok) földszintjén, a „B68” jelölésű standnál!

- Nincsenek véletlenek. Gyula bácsi a 11-es mezben debütált annak idején a válogatottban, a mai pedig a 11. időszaki kiállításunk, ami igazán azért különleges, mert a „főszereplő” itt van velünk, a klub mindennapjaiban, és bízunk benne, hogy még nagyon sokáig itt is lesz - mondta Tobak Csaba a Fradi Múzeum vezetője.

A FradiMédia Rákosi Gyula 85. születésnapján (2023. október 9-én) egy hetvenperces dokumentumfilmmel is tiszteleg a páratlan pályafutás és életmű előtt. Részletek később a fradi.hu-n!

Már látogatható a Fradi Múzeum kiállítása!

A keddi bejelentéssel megnyitotta kapuit a Fradi Múzeum időszaki kiállítása is, amely a Rákosi Gyula 85 címet kapta. A tárlat Rákosi Gyula pályafutását a Fradi Múzeum látogatóinak címzett személyes üzeneteken túl Gyula bácsi gyűjteményének 58 sportrelikviáján keresztül mutatja be. A relikviák között helyet kapnak a Fradiban elért legfontosabb sportsikerek tárgyai, így az NB1-es éremkollekció, a nemzetközi sikerekhez kapcsolódó emléktárgyak és egyéb klubhoz köthető relikviák, melyek közül néhányhoz izgalmas történet is köthető. A ferencvárosi pályafutás emlékei mellett a kiállításon szerepelnek a válogatotthoz kapcsolódó sportsikerek tárgyai is, valamint az edzőként elért eredmények néhány tárgyi emléke is. A kiállítás nem csupán egy példaértékű sportpályafutás bemutatására törekszik, hanem közvetíti azt az emberi nagyságot is, mely méltó a Ferencvárosi Torna Club jelmondatában foglaltakhoz: Erkölcs, Erő, Egyetértés, és folyamatosan emlékeztet arra, hogy „küzdeni mindig, feladni soha!”

A Fradi Múzeum keddtől vasárnapig várja a látogatókat (hétköznapokon 10-18, hétvégén 10-16 között). Hazai mérkőzésnapokon a lelátóra szóló jeggyel/bérlettel rendelkező szurkolóink 10 órától a mérkőzés kezdetéig tekinthetik meg a Fradi gazdag történelmét, illetve most már Rákosi Gyula életútját bemutató kiállításainkat is! További részletek ITT!

Cikkajánló

MMK-döntő: pénteken indul a jegyértékesítés

Május 3-án, pénteken 10.00 órától tud belépőt venni a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőre.

FTC-DVSC: meccsnapi ajánlat

Május 5-én, vasárnap az FTC-s konyhai készletet vásárolhatják meg kedvezményesen.

SEGÍTSÜNK EGYÜTT AZ FTC-DVSC LABDARÚGÓ-BAJNOKIN!

Az FTC-DVSC bajnokira eladott belépők után jegyenként 100 forintot utalunk a Mentor Alapítványnak.

Ekkor játszunk a DVTK ellen

35-szörös bajnokcsapatunk május 11-én, szombat este látogat Miskolcra.

HSA Hónap Játékosa: április legjobbját keressük!

Szavazzon ön is aktuális szavazásunkon, értékes nyeremények várják!

Lisztes: „Mi vagyunk a legjobbak”

Játékosunk gólt szerzett és gólpasszt adott az MTK legyőzése alkalmával – VIDEÓ!

Sztankovics: „A fiatalok meghálálták a bizalmat”

Vezetőedzőnk szerint nagyon elszánt volt csapatunk az MTK ellen.

Győzelem az örökrangadón

Férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re győzött az MTK ellen az Új Hidekuti Nándor Stadionban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin