2019. július 10.
Előnnyel megyünk a Ludogorec otthonába!
Hazai pályán 2-1-re legyőztük szerdán a bolgár bajnokot, így előnyről várhatjuk a BL-selejtező visszavágóját!

Szurkolóink már 17 órakor, azaz a kapunyitás előtt egy órával ellepték a Groupama Aréna és a Népliget környékét. Tekintve, hogy a mérkőzést megelőző napokban, hetekben komoly érdeklődés volt a jegyek iránt, ez nem is volt igazán meglepő, munkanapról lévén szó mégis megsüvegelendő. Többeken már a kedden megjelenő új hazai mezünk feszült, rajta természetesen az áprilisban kivívott harmincadik bajnoki elsőségre utaló három aranycsillaggal.

A csillagok természetesen a stadionban is hangsúlyosan megjelentek a címerünk fölött.  Csapatunk tagjai nagyjából 40 perccel a 20 órai kezdés előtt kocogtak ki melegíteni – ekkor a B-középben már nemigen lehetett szabad széket találni, de szépen teltek a helyek az oldallelátókon és a másik kapu mögött is, így a mieinket nagy üdvrivalgás fogadta. Erre a hangorkánra még a túloldalt melegítő Ludogorec-futballisták is felkapták a fejüket.

A selejtezős párharc budapesti felvonása a kapu mögötti szurkolótábor egész szektort beborító koreográfiája és a Himnusz eléneklése után kezdődött – vezetőedzőnk, Sergei Rebrov három új igazolásunkra számított máris kezdőként. Óvatosan kezdtek a felek, eleinte letámadással próbálkozott a Ludogorec, mégis korán előnybe kerültünk: a 6. percben Lovrencsics Gergő passzolta be a labdát jobbról Tokmac Nguennek, aki közelről kilőtte a bal alsót, így megszerezte a vezetést a Ferencvárosnak (1-0)!

A gól után néhány perccel a Fradiba egy kölcsönben eltöltött szezon után visszatérő Priskin Tamás lőtt kapura ígéretes helyzetben, később viszont egy-egy próbálkozástól eltekintve egyre inkább a hazai térfélen zajlott a játék. Előbb Lasha Dvali blokkolt egy veszélyesnek tűnő Ludogorec-lövést, majd a 31. minutumban megtörtént az, amit jó lett volna elkerülni: Jakub Swierczok révén egalizált, így a párharc szempontjából nagyon fontos, idegenbeli gólt ért el a Ludogorec Razgrad.  Félidőben 1-1-es állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

A térfélcserét követően ugyanaz a 11 játékos kezdett a Fradiban, aki alig egy órával korábban is, Sergei Rebrov (még) nem változtatott. Nem estek egymásnak a felek, ám csapatunk aktívabbnak bizonyult: csapatkapitányunk, Lovrencsics Gergő „kínálta meg” egy lövéssel a vendégkapust, majd szabadrúgásból egyik újoncunk, Oleksandr Zubkov lőtt fölé.

A folytatásban tudtuk fokozni a nyomást, grúz légiósunk, Lasha Dvali a 61. percben ráadásul fejjel bevette a bolgárok kapuját, mégis maradt az 1-1, mivel a gólt nem adta meg az izraeli játékvezető. Pár perccel később viszont már nem volt mentség a Ludogorec számára: Tokmac beadását Zubkov rúgta a kapuba, így ismét vezettünk (2-1)! Kell-e mondani, hogy ezt követően az addig is folyamatos szurkolás még magasabb fokozatba kapcsolt?!

A hajrához közeledvén egyszer Dibusz Dénesnek kellett nagyot védeni, a végén pedig komoly nyomás alá helyezte a kapunkat a Ludogorec, ám végül megőriztük az előnyt – a visszavágót egy hét múlva, július 17-én rendezik Bulgáriában.

Ferencváros–Ludogorec 2-1 (1-1)

Budapest, Groupama Aréna. Vezette: Ejtan Smulevics (izraeli)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister – Ihnatenko, Haratin (Sigér, 77.) – Tokmac Nguen (Varga R., 83.), Skvarka, Zubkov – Priskin (Lanzafame, 66.). Vezetőedző: Sergei Rebrov.

Ludogorec: Iliev – Ikoko, Terziev, Moti, Negyalkov – Biton (Marcelinho, 66.), Góralski (Badji, 77.), Gyakov – Lukoki (Intima, 83.), Swierczok, Tchibota. Vezetőedző: Sztojcso Sztoev.

Gólszerző: Tokmac (6.), Zubkov (65.), illetve Swierczok (31.)

Sárga lap: Sigér (85.), illetve Moti (51.), Góralski (61.)

Cikkajánló

Hamberger: „A Ferencváros nálunk családi hagyomány”

A B-közép előénekese az idén már 10. éve vezényel a kerítésről a Ferencváros szurkolótáborának – videó!

A legrégebb óta regnáló edző csapata - ellenfélbemutató

Nebojsa Vignjevic 19 derbin dolgozott edzőként, a Fradi elleni mérlege 3 siker, 6 döntetlen és 10 vereség.

Profi szerződést kapott gólerős ifjú tehetségünk

Ammar Ramadan első profi szerződését kötötte a Fradival.

Sergei Rebrov: „Győzni szeretnénk!”

Vezetőedzőnk tudja, hogy a derbi az év egyik legjobban várt meccse.

Egy fontos évforduló alkalmából…

A Green Monsters vezetője, Hamberger Ádám és toborzó a Fradi TV adásában.

Gyereknapi akciós hét a Fradi Shopban!

Közeledik a gyereknap, ennek alkalmából ezúttal a legkisebbeknek szól a heti akciónk.

Ünnepeltjeink

Ezen a héten is akadnak olyan fradista sportolók, akiket ünnepelhetünk, vagy akikről megemlékezhetünk.

11-1 az Újpest ellen; a 28. bajnoki címünk

A Hét Meccsei között ezúttal az Újpest kiütése, egy Honvéd elleni siker és a 28. bajnoki cím.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most