2023. április 5.
„Erre a teljesítményre lehet építeni”
Férfi labdarúgócsapatunk vasárnap minden főbb statisztikai mutatóban az ellenfele fölé nőtt.

Mint megírtuk, az OTP Bank Liga tabelláját 25 játéknap után kilencpontnyi előnnyel vezető férfi labdarúgócsapatunk vasárnap 2-2-es döntetlent ért el a MOL Fehérvár FC ellen. Noha a mérkőzés pontosztozkodással zárult, a statisztikai mutatók ferencvárosi fölényről árulkodnak.

A Wyscout meccselemző rendszer adatai alapján labdabirtoklásban mindkét játékrészt „megnyertük”. Az első 45 percben 67-33, a második félidőben pedig 61-39 volt a százalékos arány, míg mindkét játékrészt egybeszámolva a végső statisztikai adat 64-36 lett. Percben kifejezve a Ferencváros labdarúgói összesen 32 perc 48 másodpercig, míg a vendégcsapat játékosai mindössze 18 perc 11 másodpercig birtokolták a labdát. A legnagyobb fölényben a hajrában voltunk, az utolsó negyedórában 75 százalékban az FTC futballistái birtokolták a labdát.

Passzpontosság tekintetében is az ellenfelünk fölé nőttünk: a MOL Fehérvár átadásai 78 százalékban voltak pontosak, míg a Fradi futballistái 88 százalékos hatékonysággal dolgoztak. Megnyert párharcok tekintetében is a Ferencváros volt jobb, igaz, itt nem alakult ki nagy különbség: százalékban kifejezve 48-47 lett a vége.

Az általános statisztikai mutatók ugyancsak rámutatnak az FTC dominanciájára. Játékosaink 21 kapura tartó lövéssel próbálkoztak (ezek közül 5 talált), míg a MOL Fehérvár esetében ugyanez az arány 6/2. Érdekesség, hogy a mieink átlagos lövési távolsága 15,5 méter volt. A szögletarány 7-1 lett a Ferencváros javára, a lesek száma pedig hazai oldalon 7, vendég részről 2 volt. Noha a végeredmény 2-2 lett, a manapság népszerű mutató, az úgynevezett várható gólok (angolul: expected goals, röviden: xG) szerint másként is alakulhatott volna a meccs: az xG alapján a Ferencváros 3,01-es, míg a MOL Fehérvár 0,77-es adatot produkált. Mindez tehát a legegyszerűbben kifejezve azt jelenti, hogy a lehetőségeink alapján akár kétgólos győzelmet is arathattunk volna.

- Minden mérkőzés után alaposan kielemezzük a statisztikai mutatókat is, hiszen abból is rengeteg következtetést lehet levonni, mind pozitív, mind negatív értelemben. A MOL Fehérvár elleni bajnokin kimagasló eredményeket értünk el a helyzetek kialakításában, a kapura lövések számában, de az xG-mutatóban is óriási különbség volt a mi javunkra, vagyis a számokban is megmutatkozott a csapat jó teljesítménye. Ez nem párosult hatékonysággal olyan szinten, hogy a végeredményben is érzékelhető legyen, de erre a teljesítményre lehet építeni – mondta el érdeklődésünkre az FTC sportigazgatója, Hajnal Tamás. - Bízunk benne, hogy a következő mérkőzéseken a helyzetkihasználásunk – hiszen most ezen múlott a győzelmünk – lényegesen jobb lesz, és akkor három pontot tudunk majd gyűjteni.

Együttesünk legközelebb április 8-án, szombaton lép pályára, akkor a Paksi FC vendége lesz a bajnokság 26. fordulójában.

Cikkajánló

Sztankovics: „A szezonnak még nincs vége”

Vezetőedzőnk beszélt várakozásairól az MTK elleni bajnoki előtt.

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin