2022. június 11.
Esküvő, lagzi, másnap világraszóló siker
Legutóbb 18 éve vertük meg a németeket. A meccs egyik hősével, Rósa Dénessel idéztük fel a nagy győzelmet.

A magyar férfi labdarúgó-válogatott az angolok felett aratott 1-0-s győzelem után ismét bravúrra készül szombat este 20.45-től, amikor is a 2014-es világbajnok Németországot fogadja a teltházas Puskás Arénában. A világsztárokkal teletűzdelt német csapatot legutóbb 18 éve, 2004. június 6-án Kaiserslauternben egy felkészülési mérkőzésen Torghelle Sándor duplájával sikerült 2-0-ra megverni. Az akkori diadal pillanatait korábbi kiválóságaink, Gera Zoltán, Leandro de Almeida, valamint Rósa Dénes is a pályán élte meg, azonban utóbbi számára ez a győzelem több okból is emlékezetes maradt.

- Hogyan emlékszel vissza a kaiserslauterni találkozó előtti időszakra, hiszen neked aztán valóban sűrű napjaid voltak!

- Nem mondhatnám, hogy tökéletes állapotban érkeztem a mérkőzésre, hiszen az esküvőm után aznap hajnalban utaztam ki Frankfurtba, majd onnan kocsival mentünk a csapat szállására. Nem voltam fitt állapotban, de megkaptam a lehetőséget amolyan plusz nászajándékként az akkori szövetségi kapitánytól, Lothar Matthäus-tól. Hozzá kell tenni, hogy a meccs előtt három nappal még Kínában szerepeltünk egy barátságos meccsen, onnan repültem haza és mentem később a fiúk után, miután megházasodtam. Valóban sűrű napokat éltünk át, de jó ezekre visszagondolni.

- Hogyan zajlott a meccs előtti pár órád? Tudtál valamennyit pihenni?

- Ebédre érkeztünk meg az újdonsült feleségemmel a hotelhez, de akkor a csapat még a meccs előtti sétáján volt. Az ebédlőben aztán találkoztunk, itt mondta el nekem Lothar, hogy készüljek, mert kezdő leszek. Nagyjából tíz perc alatt megebédeltem és mentem az ágyba, hogy gyorsan pihenjek valamennyit, hiszen hajnali hatkor indult a gép Ferihegyről, miközben én Győrben nősültem az előző nap. Végül Tököli Attila barátom hozott fel minket Budapestre. Valamennyit tudtam pihenni, de érződött a teljesítményemen, hogy nem vagyok a topon. Egy ütemmel mindig el voltam késve a szereléseknél, ezért is kaptam sárga lapot. Nagyjából a 60-70. perctől jártányi erőm se maradt, de a csapat olyan jól összeállt azon az estén, hogy a németek nem tudtak mit kezdeni velünk.

– Milyen volt a találkozó légköre?

- Nagyon jó, teltház előtt léptünk pályára, remek volt a hangulat. Ez volt az ellenfél utolsó felkészülési mérkőzése a 2004-es Európa-bajnokság előtt, nagy volt a várakozás bennük és a közönségükben is. Azért is volt különleges ez a találkozó, mert a két csapatnak nagy közös múltja van, ez egy nagy presztízsű párharc. Viszont ahogy telt az idő, egyre inkább érződött, hogy a németekben ezen a meccsen nincs meg az átütő erő, mi pedig ezt ki tudtuk használni, azonban azt is éreztük, hogy messzemenő következtetéseket nem vontak le ebből a vereségből.

- Mit vársz a ma esti összecsapástól? Illetve, hogy tetszik a válogatott eddigi szereplése a Nemzetek Ligájában?

- Én örültem, amikor megtudtuk, hogy mely csapatokkal kerülünk majd szembe, mert nem szeretem a langyos meccseket. Boldog voltam, hogy egy ilyen erős csoport jött össze. Ez a sorozat remek felkészülés nekünk az Eb-selejtezőkre, komoly tapasztalatokat szerezhetnek a játékosok magas szintű ellenfelekkel szemben. Az angolok elleni összecsapás nagyon jól jött ki és az olaszok ellen is voltak remek periódusaink. Olvastam az egyik portálon, hogy a szurkolók mennyire csalódottak voltak, hogy egy góllal alulmaradtunk Olaszország ellen. Amikor egy szurkoló egy olaszok elleni egygólos vereség miatt kesereg, az azt mutatja, hogy a csapatunknak sikerült magasabb szintre kerülnie. Fantasztikus, hogy ma este a németek ellen is úgy léphetünk pályára, hogy reményekkel telve várhatjuk az összecsapást. Talán elkaphatjuk őket, de abszolút háromesélyes lesz ez a meccs. Bízom benne, hogy a hazai pályán, a csodálatos magyar szurkolókkal újra sikerül bravúrt elérni.

A Magyarország-Németország Nemzetek Ligája találkozó szombat este 20.45-kor kezdődik a Puskás Arénában, telt ház előtt.

Cikkajánló

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

Így lehetünk bajnokok szombaton

Férfi labdarúgócsapatunk közel került a bajnoki cím megvédéséhez.

Fradi Kamion a Kisvárda elleni meccsen

A Kisvárda elleni bajnoki előtt drukkereink 14 és 17 óra között megcsodálhatják országjáró járművünket.

FTC-Kisvárda: íme, a meccsnapi ajánlatunk

Ezúttal a Fradi ágyneműket vásárolhatják meg jelentős kedvezménnyel.

Sajtóakkreditáció a Kisvárda elleni bajnokira

A sajtó munkatársai április 19., péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati bajnokira.

Kenan Kodro: „Mind Dejannal vagyunk”

A ZTE ellen eredményes bosnyák támadónk értékelte a mérkőzést – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin