2022. június 4.
Világraszóló magyar győzelem Anglia ellen!
Magyarország sikerrel rajtolt az NL-ben, 60 év után verte meg újra az angol labdarúgó-válogatottat.

A magyar labdarúgó-válogatott június 4-én, szombaton az Európa-bajnoki ezüstérmes Anglia ellen kezdte meg szereplését az UEFA Nemzetek Ligája 2022/2023-as idényében. A két csapat párharcának 25. felvonását a budapesti Puskás Arénában rendezték.

A mérkőzés előtt

A helyszínen már a kezdést megelőző egy órával különlges hangulat uralkodott. A mérkőzést eredetileg zárt kapuk mögött kellett volna megrendezni, egy „kiskapunak” köszönhetően azonban 14 év alatti gyermekek bebocsájtást nyerhettek a stadionba – közel 30 ezren éltek is a lehetőséggel, közülük pedig sokan már 17 óra előtt elfoglalták a helyeiket. Dudaszó és gyermekzsivaj hangja hallatszott, a leghangosabbak természetesen a magyar csapat névsorának felolvasásakor voltak a lelkes kis drukkerek.

Egy órával a kezdőrúgás előtt már ismert volt a kezdőcsapat is: bajnok és kupagyőztes futballistáink közül Botka Endre már korábban elhagyta a válogatott edzőtáborát, Dibusz Dénesre és Vécsei Bálintra viszont csak csereként számított Marco Rossi szövetségi kapitány. A csapatok és a közönség a kezdés előtt közösen megemlékeztek a héten elhunyt korábbi ferencvárosi futballistáról, Szőke Istvánról is.

Első félidő

Az első helyzetre nem kellett sokat várni, Sallai Roland a 3. percben egy labdaszerzést követően 20 méterről vette célba az angol kaput – az azt védő Jordan Pickford hárítani tudott. Ezt követően az angolok voltak kezdeményezőbbek, több szögletet is kiharcoltak, ám vagy a beadás volt pontatlan, vagy a hazai védelem tisztázni tudott. A 12. percben aztán újra a magyar csapat veszélyeztetett, Nego szélről érkező beadása után Szoboszlai Dominik lőtt kapura, az angolok védője pár méterrel a gólvonal előtt tudott csak menteni.



Ezt követően ismét az angolok kerültek mezőnyfölénybe, de igazán veszélyes helyzet nem adódott a vendégcsapat előtt. A 30. percben egy ellentámadásból Nagy Zsolt kínálta meg Pickford-kapust, aki szögletre mentett. Két perccel később Szalai Ádám vette észre, hogy kint áll a kapus, a felezőkörből elindított lövése viszont, ha kevéssel is, de elkerülte a kaput. Helyzetek voltak, gól nem – szünetre 0-0-s állásnál vonulhattak a csapatok.

Második félidő

Félidőben nem cserélt Marco Rossi, így Dibusz és Vécsei továbbra is a kispadon ülve várt bevetésre. Nagy Zsolt távoli lövése jelentette az első feljegyezhető pillanatot, igaz, utóbb kiderült, a passzt lesről indította el Sallai Roland. A folytatásban az angolok támadójátéka is megélénkült, de egy órányi játék után még mindig gól nélkül álltak a felek.

A 64. percben fordult a kocka – a játékvezető büntetőt ítélt Magyarország javára! A tizenegyest magabiztosan a jobb alsóba lőtte Szoboszlai Dominik, így a vendéglátó megszerezte a vezetést (1-0), igazán boldoggá és hangossá téve a jelenlévő gyerekszurkolókat.

Szoboszlai Dominik és Szalai Ádám öröme

Csoda volt készülőben, hiszen a magyar együttes legutóbb szinte napra pontosan 60 éve, 1962. május 31-én győzte le Anglia válogatottját. Hátrányban persze hirtelen sietős lett az angoloknak, mégis a mieink duplázhatták volna meg az előnyt a hajrában: Kleinheisler László lövése után a 82. percben Schäfer András lőtte kapura a kipattanót, de 7 méterről nem találta el azt.

Az utolsó percekben több cserét is végrehajtott Marco Rossi, a 87. minutumban beállt Vécsei Bálint is. Az eredmény már nem változott: Magyarország – nem túlzás – világraszóló sikert aratott azzal, hogy 1-0-ra legyőzte az előzetesen jóval esélyesebbnek vélt angol válogatottat!

Vécsei Bálint öröme és Harry Kane bánata

Folytatás az NL második fordulójával június 7-én, kedden, Olaszország vendégeként.

 

 

UEFA Nemzetek Ligája

A-liga, 3. csoport

Magyarország–Anglia 1-0 (0-0)

Budapest, Puskás Aréna. Játékvezető: Artur Dias (portugál)

Magyarország: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Nego, Nagy Á. (Styles, 82.), Schäfer, Nagy Zs.(Vécsei, 87.) – Sallai (Kleinheisler, 71.), Szoboszlai (Fiola, 82.) – Szalai Á. (Ádám M., 88.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Sárga lap: Schäfer (21.), Gulácsi (90.) illetve Coady (51.)

Gólszerző: Szoboszlai (66.)

 

Bosznia-Hercegovina 1-1-s döntetlennel kezdte a Nemzetek Ligáját a B-ligában a finnek ellen. A mérkőzésen volt esély, hogy a bosnyákoknál fradista is pályára lép, ám a meccset Eldar Civic és Muhamed Besic a kispadról nézte végig, míg Adnan Kovacevic nem volt kerettag.

Cikkajánló

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

Így lehetünk bajnokok szombaton

Férfi labdarúgócsapatunk közel került a bajnoki cím megvédéséhez.

Fradi Kamion a Kisvárda elleni meccsen

A Kisvárda elleni bajnoki előtt drukkereink 14 és 17 óra között megcsodálhatják országjáró járművünket.

FTC-Kisvárda: íme, a meccsnapi ajánlatunk

Ezúttal a Fradi ágyneműket vásárolhatják meg jelentős kedvezménnyel.

Sajtóakkreditáció a Kisvárda elleni bajnokira

A sajtó munkatársai április 19., péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati bajnokira.

Kenan Kodro: „Mind Dejannal vagyunk”

A ZTE ellen eredményes bosnyák támadónk értékelte a mérkőzést – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin