2024. február 9.
Fiatal magyar tehetséggel erősítettünk
A 19 éves korosztályos válogatott támadó, Gruber Zsombor a Ferencvárosban folytatja pályafutását.

Habib Maiga, Kenan Kodro és Edgar Szevikjan után újabb játékossal bővült magyar bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk kerete, ugyanis az FTC-ben folytatja pályafutását a 19 éves magyar korosztályos válogatott támadó, Gruber Zsombor, aki a Puskás Akadémiától érkezik a Népligetbe. Újonnan igazolt fiatal támadónk a szezon végéig a ZTE együttesét erősíti kölcsönben.

- Nagyon örülünk, hogy sikerült megszereznünk Gruber Zsombort. Úgy gondoljuk, ő a magyar labdarúgás egyik legtehetségesebb támadójátékosa. Szeretnénk őt tovább építeni, ezzel a Ferencváros és a magyar futball számára is nagy értéket teremteni. A rövid távú szakmai cél, hogy az ideigazolása után a ZTE együttesének adjuk kölcsön, ezzel minél több játékpercet tudjon szerezni a szezon még hátralevő részében. Nyártól nagyon számítunk rá, és reméljük, hogy minél előbb be tudjuk építeni a csapatba – mondta a Ferencvárosi Torna Club sportigazgatója, Hajnal Tamás.

Bemutatás

Gruber Zsombor 2004. szeptember 7-én született Győrben, a Győrszentiván együttesénél ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, majd a Győr korosztályos futsalcsapatában szerepelt. A 2014/15-ös szezonban 26 mérkőzésen 35 gólt szerzett, majd a következő idényben 48-ra növelte góljai számát.

Tehetségével és rátermettségével felhívta magára a figyelmet, így 2017-ben a Puskás Akadémia utánpótlásához került. Az U14-es csapatban 30 összecsapáson 34 gólt szerzett. Egy évvel később 26 mérkőzésen lépett pályára az U15-ös együttesben, de 5 meccsen az U16-osoknál is számítottak rá. Előbbi korosztályban 28-szor, utóbbiban 1-szer volt eredményes.

Gruber végigjárta a klub korosztályos ranglétráját, a 2020/21-es idényben pedig már az NB III-as felnőttcsapatban volt alapember, de a Paks ellen 4-2-re elveszített NB I-es bajnokin már az első csapat kispadjára is leülhetett. A következő idényt a svájci Basel csapatánál töltötte, ahol 19 mérkőzésen szerepelt az U18-as csapatban, valamint 10 alkalommal lépett pályára az U21-es együttesben. Az U18-asoknál 9, az U21-eseknél 2 gólt szerzett.

Egyéves kölcsönszerződése lejárta után visszatért a Puskás Akadémia csapatába. A 2022/23-as bajnoki idény 8. fordulójában a ZTE ellen 2-1-re megnyert bajnokin mutatkozott be az NB I-ben, ráadásul 19 perc alatt kiosztott egy gólpasszt is. Első élvonalbeli gólja is a ZTE együtteséhez köthető, a 60. percben csereként lépett pályára, majd a 82. percben eredményes volt, ezzel eldöntötte a mérkőzést.

A jelenleg is zajló idényben eddig 17-szer lépett pályára az NB I-ben, ezeken összesen 3 gólt szerzett (Mezőkövesd, MTK, DVSC), valamint egy gólpasszt is kiosztott (Mezőkövesd). A MOL Magyar Kupában két mérkőzésen három gólt lőtt, egyet a Mosonmagyaróvárnak, míg kettőt az FTC-nek (előbbit 2-1-ra megnyerte a Puskás, míg a Fradi ellen hosszabbításban szenvedett vereséget).

Gruber Zsombor 2019 januárjában mutatkozott be az U15-ös válogatottban, majd még ez év novemberében megkapta a lehetőséget az U16-ban is. 2021-ben az U18-as, 2022-ben az U19-es, míg 2023-ban az U21-es magyar válogatottban lépett pályára.

Cikkajánló

Sztankovics: „Bajnokhoz méltón kell játszanunk”

Vezetőedzőnk szerint a formát illetően nem szabad kiindulni a DVTK legutóbbi, súlyos vereségéből.

Fradi Shop-kitelepülés a MOL Magyar Kupa-döntőn

Ajándéktárgyakat, FTC 125-ös termékeket és a Bajnokcsapat 35-ös kollekció darabjait is beszerezhetik.

Ferencváros 125: Különleges, születésnapi kollekció

Többek között pólót, zászlót, sálat, telefontokot, kulcstartót és könyvet is vásárolhatnak drukkereink.

„Megható, hogy az én mezem is megőrzésre kerül”

Folytatjuk tízéves hagyományunkat, így két kiemelkedő játékosunk meze is kiállításra kerül a Fradi Múzeumban.

Nagy érdeklődés övezte játékosaink bérletárusítását

Férfi labdarúgócsapatunk tagjai idén is árultak bérleteket a Groupama Aréna Jegypénztárában.

Tájékoztató vendégszurkolók részére

Fontos információk a DVTK-FTC mérkőzésre érkező szurkolóinknak.

Gyászol a Fradi-család: elhunyt Szigeti Ferenc

Életének 95. évében elhunyt férfi labdarúgócsapatunk egykori játékosa, Szigeti Ferenc.

Zajlik a licit a DVSC elleni dedikált meccslabdákra

Abena első góljának labdája 80 ezer forintnál jár.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin