2022. március 18.
Tokmac gólja döntött, legyőztük a Mezőkövesdet
Férfi labdarúgócsapatunk újabb fontos győzelmet és három pontot szerzett a bajnokságban.

32-szeres magyar bajnok és címvédő férfi labdarúgócsapatunk az OTP Bank Liga 25. fordulójában a Mezőkövesdet fogadta a Groupama Arénában. Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedzőnk a Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Esiti, Laidouni - Zubkov, Zachariassen, Tokmac – R. Mmaee kezdőt küldte a pályára.

I. félidő

Így kell kezdeni egy mérkőzést: Tokmac Nguen a harmadik percben remek labdát kapott Aissa Laidounitól egy labdakihozatal végén, ezt követően támadónk végig sprintelt a vendég térfélen, majd nagyjából húsz méterről védhetetlenül lőtt a kapuba (1-0). Ezt volt Tokmac idei hatodik találata a bajnokságban.

A 15. percben egy szöglet után a pénteken szerződést hosszabbító Civic kísérletezett, ám lövését Tordai fogta. Két perccel később Ryan Mmaee fejelt kapura, de a kövesdiek kapusa nyerte kettejük párharcát. Rögtön jött a második összecsapásuk, támadónk ezúttal szabadrúgásból veszélyeztetett, de Tordai ezt is hárította. A 29. percben a vendég kaputól nagyjából 22 méterre követtek el szabálytalanságot Laidounival szemben, kecsegtető helyről végezhettünk szabadrúgást, ám Tokmac lövésében nem volt elég erő.

Nagyon közel volt a második Fradi-gól Tokmac és Ryan Mmaee összjátéka után, ám utóbbi lövését a gólvonal előtt blokkolták a védők. Ezt követően Zachariassen egy mintaszerű támadás végén a kapuba talált, ám hosszas videóbírózás után érvénytelenítették a gólt. Pár perccel később feljegyezhettük az első vendég lehetőséget, de Bilali fejese fölé szállt, majd Cseke lövését Dibusz Dénes fogta. A 43. percben Zubkov kapott kiváló labdát Wingótól, a kapujából kirohanó Tordai ütközött középpályásunkkal, ám a játékvezető Zubkovot látta vétkesnek, elmaradt a tizenegyes. A ráadásban Zubkovnak volt még egy nagy helyzete, ám nem tudott túljárni Tordai eszén, így végül maradt az 1-0 a szünetre.

Gyorsan előnybe kerültünk a mérkőzésen.

II. félidő

Nagy vendég helyzettel kezdődött a második játékrész: Cseri ugratta ki a szünetben csereként beállt Drazicot, akinek a lövése éppen hogy elkerülte a kapunkat. A másik oldalon Kovacevic veszélyes fejesét bravúrral védte Tordai. A 68. percben Ryan Mmaee volt kellően erőszakos, és a megszerzett labdát remekül tálalta Wingónak, ám Tordai kezében kötött ki a labda. Ezt követően jöttek első frissítéseink: Zubkovot Botka Endre, Zachariassent pedig Zeljko Gavric váltotta. Rögtön ezután Drazic hét méterről tüzelt, de Dibusz Dénes nagy bravúrral hárította a veszélyes lövést. A 75. percben Gavric és Samy Mmaee összjátéka után Vécsei fejelt kapura, ám nem született meg a második gólunk, ahogyan két perccel később Tokmac lövésénél sem. A 82. percben egy kontra végén Ryan Mmaee eldönthette volna a találkozót, ám a kísérlete elkerülte a vendégek kapuját.

Négy perccel később Dibusz Dénes megfogta Vécsei hazaadását, kapusunk szerint azonban, mivel a labda megpattant egy kövesdi játékoson, joga volt kézzel labdához érni, a játékvezető és a partjelző viszont nem így látta, így a tizenhatoson belülről jöhetett szabadrúgással a Mezőkövesd, de a lövés csak az oldalhálónkat találta el. A találkozó végén a a vendégek ugyan többször is veszélyeztettek, gólt nem sikerült lőniük, így maradt az 1-0 a javunkra a lefújásig.

Újabb győzelmével Sztanyiszlav Csercseszov csapata továbbra is vezeti az OTP Bank Ligát, és a válogatott szünet után legközelebb április 3-án, vasárnap 17.00-től a Puskás Akadémia ellen mérkőzik, idegenben.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 25. forduló
FTC-Mezőkövesd 1-0 (1-0)
Budapest, Groupama Aréna
FTC: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Laidouni (Vécsei, 59.), Esiti – Zubkov (Botka, 70.), Zachariassen (Gavric, 70.), Tokmac, - R. Mmaee (Bassey, 90+4)
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Mezőkövesd: Tordai – Farkas, Vajda (Granecny, 68.) Bilali, Vadnai – Cseke, Karnitski – Cseri (Qaka, 76.), Kis (Madarász, a szünetben) Besirovic (Babati, 57.) – Jurina (Drazic, a szünetben).
Vezetőedző: Supka Attila
Sárga lapok: Laidouni (41.), Zubkov (44.), Esiti (56.) Csercseszov (87.), illetve Cseri (7.), Cseke (45+3), Madarász (63.), Granecny (69.)
Gólok: Tokmac (3.)

Cikkajánló

Sztankovics: „A szezonnak még nincs vége”

Vezetőedzőnk beszélt várakozásairól az MTK elleni bajnoki előtt.

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin