2020. február 4.
Gastón Lodico: „Igyekszem meghálálni a bizalmat”
Télen igazolt argentin középpályásunk szurkolóinknak is üzent – interjú!

Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk Gastón Lodico személyében az argentin bajnokság harmadik helyezettjétől, a Lanústól szerződtetett játékost januárban. A középpályás az utóbbi egy hónapban részt vett a Fradi spanyolországi edzőtáborában, otthonra lelt Budapesten, valamint bemutatkozott az élvonalban is – kedden céljairól és a Honvéd elleni mérkőzésről beszélt a FradiMédiának.

- Egy hónapja érkeztél meg Budapestre, amely karriered első európai állomása. Hogy érzed magad Magyarországon?

- Igazán szép város Budapest, gyönyörű, akár a képeken. Nagyon jól érzem magam a Fradinál is, a csapattársak és a klubnál dolgozók kedvesek, segítőkészek, mindenben támogatnak.

- Miután a Fradihoz igazoltál, szinte azonnal edzőtáborba vonultál a csapattal, majd megkezdődött a bajnokság. Volt időd berendezkedni, esetleg körülnézni Budapesten, vagy egyelőre szállodában élsz?

- Eleinte szállodában laktam, ám nemrég megtaláltam az ideális lakást, melyet a Groupama Arénától nem messze bérlek. Budapest látványosságait még otthon megnéztem az interneten, viszont egyedül nem indultam el felfedezni a várost - mostanra megérkezett a családom is, a szeretteimmel szeretném felkeresni a főbb látványosságokat.

- Miért éppen a Ferencváros hívására hagytad el Dél-Amerikát?

- Először kicsit meglepődtem, amikor értesültem a Ferencváros ajánlatáról, ám utánanéztem és tudom, hogy egy Európa-szerte ismert, nagy múltú csapatról van szó, amely ráadásul évről évre a bajnoki címért küzd Magyarországon. Izgalmas kihívásként tekintettem a lehetőségre. Átbeszéltem a családommal is a helyzetet, s mivel úgy éreztem, hogy levegőváltozásra van szükségem, illetve jó helyre kerülhetek, belevágtam.

- Mióta itt vagy, két bajnoki mérkőzést játszott a Fradi, az első, Paks elleni meccsen csereként beállva 20 percet játszottál. Hogy érzed, mikor leszel majd rendszeresen bevethető?

- Szerencsére jó időben csatlakoztam a felkészüléshez, így szinte teljes egészében végigcsináltam az edzőtábort a csapattal. Azért dolgozom minden egyes edzésen, hogy mielőbb a legjobbamat tudjam nyújtani.

- Szerdán a Budapest Honvéd, szombaton az Újpest ellen folytatjuk a bajnokságban. Ismered az ellenfeleket? A többiek meséltek már arról, hogy milyen hangulat lengi be ezeket az összecsapásokat?

- Természetesen feltérképeztük a következő riválist, egyelőre a Honvéd elleni meccsre koncentrálunk. Nehéz mérkőzés lesz, de jó munkát végeztünk, ezért bízom benne, hogy nyerni fogunk. Tudom, hogy mindkét következő mérkőzés találkozó presztízsmeccs a klub és a drukkerek számára, különösen az Újpest elleni párharc nagyon fontos a szurkolóinknak.

- Ha már a szurkolók - mit üzennél nekik, mire számíthatnak tőled?

- Mindenekelőtt szeretném megköszönni nekik a rengeteg üzenetet, melyet az ideigazolásom óta kaptam, jólesik a biztatásuk, igyekszem meghálálni a bizalmat. Hogy mit üzennék még nekik? Szeretnék minél többet játszani és szeretném sikerekhez segíteni a Ferencvárost!

Labdarúgó NB I, 19. forduló

FTC–Budapest Honvéd

2020. február 5., szerda 19.30

Helyszín: Budapest, Groupama Aréna

Jegyek: Groupama Aréna jegypénztár (H.: zárva, K-P.: 10-18, Szo.: 9-13, mérkőzésnapokon a kezdőrúgásig), meccsjegy.fradi.hu

Cikkajánló

Sergei Rebrov: „Mindig nehéz a Honvéd ellen játszani”

Vezetőedzőnk a kispestiek elleni mérkőzésről és Somáliáról is beszélt.

Hatból hat! – A Honvéd ellen hibátlanok vagyunk

Férfi labdarúgócsapatunk 2015 óta minden hazai bajnokiját megnyerte a kispestiek ellen – videó!

Meccsnapi programok

A Honvéd elleni mérkőzésen is izgalmas programokkal és akciókkal várunk mindenkit a Groupama Arénában.

Meccsnapi ajánlat: mobil gépjármű akkumulátor!

Február 5-én, szerdán kedvezményes áron kínáljuk a mobil gépjármű akkumulátort a Fradi Shopban!

Szerződést hosszabbítottunk magyar védőnkkel

A Ferencvárosi Torna Club szerződést hosszabbított Botka Endrével - VIDEÓ!

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin