2023. december 3.
Gól nélküli döntetlen a Mezőkövesd ellen
Férfi labdarúgócsapatunk 0-0-s döntetlent játszott a Mezőkövesd ellen a bajnokság 15. fordulójában.

Magyar bajnoki címvédő és EKL-csoportkörös férfi labdarúgócsapatunk a Csukaricski idegenbeli 2-1-es legyőzése után a Mezőkövesd együttesét fogadta a Groupama Arénában a bajnokság 15. fordulójában. Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics több helyen is változtatott a csütörtöki kezdőcsapaton, így a Dibusz – Botka, Abena, Cissé, Civic – Makreckis, Abu Fani – Marquinhos, Zachariassen, Lisztes – Pesics tizenegyet küldte pályára.

A találkozó előtt a Ferencvárosi Torna Club elnöke, Kubatov Gábor köszöntötte izraeli válogatott középpályásunkat, Mohammed Abu Fanit, akit drukkereink választottak meg október hónap legjobb ferencvárosi labdarúgójának.

I. félidő

A mieink előtt adódott a mérkőzés első helyzete, az 5. percben Cissé passza után a Csukaricski-meccs hőse, Pesics lőtt, de nem találta el a kaput. Öt perccel később a vendégek is támadtak, de hiába Drazsics és Cseri kényszerítője, Abu Fani tisztázott. A 13. percben ismét a Mezőkövesd veszélyeztetett, de Dibusz védte Drazsics próbálkozását, majd pillanatokkal később egy veszélyes szabdarúgást hárított magyar válogatott hálóőrünk.

A 20. percben Civic beadására érkezett Marquinhos, szélsőnk fejese erőtlen volt, Piscitelli védett. Tíz perccel később egy bal oldali szabadrúgás után Pesics volt eredményes, de a játékvezető kezezés miatt kifelé ítélt szabadrúgást, szerb támadónk pedig sárga lapot kapott. Két perccel az első félidő vége előtt Abu Fani passza szerencsésen került Zachariassen elé, de a vendég védelem időben tisztázott. Egy bal oldali sarokrúgás után Abena maradt a földön, azonnal jött az orvosi segítség védőnkhöz, aki hosszas ápolás után hordágyon hagyta el a pályát, Wingo érkezett a helyére. Gól nem született az első 45 percben, így 0-0-val mentek pihenőre a csapatok.

II. félidő

Egy helyen változtattunk a szünetben: Botka helyére a hétközi EKL-meccsen gólpasszt adó Katona Bálint érkezett.

A fordulás utáni első percekben a mieink alakítottak ki több lehetőséget, a 48. percben előbb Katona lövését blokkolták, a lecsorgót Civic vágta fölé, majd Lisztes csúsztatása után Cissé fejese kerülte el a kaput. A 60. percben ismét cseréltünk: Tokmac érkezett Marquinhos helyére. A 68. percben ígéretes helyről végeztünk el szabadrúgást, Civic próbálkozása azonban elkerülte a jobb felső sarkot.

Három perccel később Tokmac egy jó labdaátvétel után ritmust váltott, lehagyta ellenfelét, a tizenhatos előteréből tüzelt is, de Piscitelli védte a középre érkező kísérletet. Sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, a 75. percben Makreckis beadása után Pesics lőtt ballal, de védője szorításában nem találta el a kaput. Hét perccel a rendes játékidő vége előtt Vajda adta be a labdát, Drazsics csúsztatott a hosszún érkező Cseke felé, aki közelről lőtt mellé, maradt a 0-0.

A hosszabbítás utolsó percében még meg volt a helyzetünk a győzelemhez, de az kimaradt, így gól nélküli döntetlent játszottunk a Mezőkövesd ellen a bajnokság 15. fordulójában.

Férfi labdarúgócsapatunk legközelebb december 6-án, szerdán 19.30-tól a Mezőkövesd vendégeként lép pályára, ugyanis ekkor pótolják a 4. fordulóból elhalasztott bajnokit.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 15. forduló

FTC – Mezőkövesd 0-0 (0-0)
Budapest, Groupama Aréna

FTC: Dibusz – Botka (Katona B. - a szünetben), Abena (Wingo, 45+2.), Cissé, Civic – Makreckis, Abu Fani (Besic, 76.) – Marquinhos (Tokmac, 60.), Zachariassan, Lisztes – Pesics
Vezetőedző: Dejan Sztankovics

Mezőkövesd: Piscitelli – Kojnok, Pillár, Beriashvili, Vajda – Cseke, Gomis, Babunski (Szalai, 90+2.) – Molnár, Drazsics, Cseri (Nagy G., 87.)
Vezetőedző: Kuttor Attila

Sárga lapok: Pesics (32.), illetve Kojnok (43.), Cseke (60.), Vajda (70.), Molnár (77.)

Cikkajánló

Városnézés: Edgar Szevikjant ámulatba ejtette Budapest

Városnézésre vittük örmény válogatott labdarúgónkat, Edgar Szevikjant, aki karrierjéről is mesélt - VIDEÓ!

Bérletesek Napja két napon át - dupla kedvezményekkel!

Előbb a Fradi Shopban, majd online, a shop.fradi.hu-n tartjuk meg kedvezményes napunkat.

FTC-DVSC: várja a Fradi Kamion

A Debrecen elleni bajnoki előtt drukkereink 15.30 és 18.30 között megcsodálhatják országjáró járművünket.

Indul a jegyértékesítés a DVTK elleni bajnokira

Május 11-én, szombaton 19.30-tól lépünk pályára a DVTK otthonában a bajnokság 32. fordulójában.

Jó hangulatú csapatfotózáson vettek részt labdarúgóink

Csütörtök délelőtt csapatfotózásra érkeztek labdarúgóink a Groupama Arénába.

Labdagyűjtési akció a DVSC elleni meccsnapon

Az FTC a Providenttel és az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen segít a rászoruló családoknak.

Válogatott labdarúgóinktól vehetik meg bérletüket

Dibusz Dénes és Kristoffer Zachariassen, illetve Varga Barnabás és Botka Endre segédkezik a bérletárusításnál.

MMK-döntő: pénteken indul a jegyértékesítés

Május 3-án, pénteken 10.00 órától tud belépőt venni a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőre.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin