2022. június 12.
Gyors gólváltás és döntetlen a második edzőmeccsen
Új igazolásunk, a holland Mats Knoester első gólját szerezte a Ferencvárosban.

A Carda Martjanci elleni 8-0-s sikert követően rekordbajnok és Magyar Kupa-címvédő férfi labdarúgócsapatunk az ausztriai edzőtábor második felkészülési mérkőzésén az északmacedón FK Shkendija ellen lépett pályára a szlovéniai Gornja Radgonában. Sztanyiszlav Csercseszov, ahogy azt a mérkőzés előtti beharangozóban előre jelezte is, jócskán variált a kezdőcsapatunkon, így a Varga – Gera, Csontos, Knoester, Katona – Esiti, Loncar – Zachariassen, Mercier, Marquinhos – Traoré tizenegy kezdte a találkozót.

I. félidő

A második percben az északmacedónok előtt adódott az első lehetőség Csontos hibája után, de a középre érkező lövést Varga Ádám hárította. A következő négy percben fiatal kapusunknak kétszer is játékba kellett avatkoznia, előbb egy alapvonalról érkező beadási kísérletet szedett össze, majd egy indításra lépett ki remek ütemben.

A kilencedik percben jegyezhettük fel az első ferencvárosi lehetőséget, amikor Mercier és Marquinhos játszott össze, végül utóbbi lőtt, de levágódott a labda. A 20. percben egy baloldali szabadrúgás után Varga nem tudta jól elöklözni a labdát, így egy lágy fejessel még veszélyeztetett a Shkendija, de nem találta el a kaput. Hat perccel később egy jobboldali beadással próbálkoztunk, de nem tudtunk veszélyeztetni.

A rövid ivószünet után gyorsan odakerültek a kapunk elé az északmacedónok, de az utolsó passz nem volt jó, így maradt a 0-0. A 31. percben Gera ívelte középre a labdát, ahol Traoré emelkedett, de fejese nem találta el a kaput. Öt perccel később jegyezhettük fel az első negyvenöt perc legnagyobb helyzetét, amikor egy ide-oda pattogó labda csattant a kapunk felsőlécén. A nagy ziccer komoly ébresztő volt a mieinknek, ugyanis ezt követően többször is odakerültek a kapu elé, de az utolsó passzokba, beívelésekbe hiba csúszott, vagy épp a védelem blokkolta a lövéseket.

II. félidő

A szünetben kettőt cseréltünk: Traoré és Marcier helyett Bassey és Baturina érkezett.

Az 54. percig kellett várni a második játékrész első komoly helyzetére, de Katona középre lőtt labdáját a gólvonal elől kivágták a védők. Egy perccel később cseréltek a mieink: Loncart Auzqui váltotta. Öt perccel később Marquinhos szöglete után Knoester érkezett szenzációsan, és fejjel megszerezte első gólját a Ferencváros színeben (1-0). A 60. percben Hasani révén egyenlített a vendég együttes (1-1).

A gyors gólváltás után valamelyest visszaesett a mérkőzés irama, elmaradtak a helyzetek mindkét oldalon, sokkal inkább a mezőnyben harcoltak a játékosok. A játékrész második feléhez érve vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov bedobta a fiatalokat is a mélyvízbe, hiszen előbb Nagy Olivér, majd Kaján Norbert is megkapta a lehetőséget a bizonyításra.

Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Marquinhos ívelt a hosszú oldal felé egy szabadrúgást, ahol Csontos fejelt, de ez nem okozott gondot az ellenfél kapusának. Az utolsó öt percre az NB I-ben már bemutatkozó Lisztes Krisztián vette át Zachariassen helyét. A hosszabbítás perceiben Csontos vette célba a kaput, de nagyot védett a kapus. Újabb gól már nem született, így 1-1-es döntetlennel zárult ausztriai edzőtáborunk második edzőmeccse.

Férfi labdarúgás, felkészülési mérkőzés
FTC-Shkendija 1-1 (0-0)
FTC: Varga – Gera (Kaján, 76.), Csontos, Knoester (Iyinbor, 60.), Katona – Esiti (Nagy O., 68.), Zachariassen (Lisztes, 87.), Loncar (Auzqui, 55.) – Marquinhos (Damir, 89.), Mercier (Bassey, 46.), Traoré (Baturina, 46.)
Kispad: Szécsi, Kaján, Iyinbor, Nagy, Gavric, Auzqui, Lisztes, Baturina, Bassey, Redzic
Gól: Knoester (59.), illetve Hasani (61.)

Cikkajánló

A kumisztól a Ladáig – Íme, BL-meccsünk helyszíne!

Kelet és Nyugat találkozása Kazahsztánban – bemutatjuk Kostanayt és a stadiont, ahol szerdán játszunk – VIDEÓ

Sztanyiszlav Csercseszov: „Készen állunk!”

Vezetőedzőnk mellett Adnan Kovacevic vett részt a keddi, Kostanayban tartott sajtóeseményen.

„Mindenki kellően rá van hangolódva a szerdai meccsre”

Pászka Lóránd korábban sosem repült annyit egyszerre, mint hétfőn, amikor Kazahsztánba utazott a csapat.

Nem akármilyen fogadtatás várt az FTC-re Kazahsztánban

Férfi labdarúgócsapatunk hét órát repült a BL-selejtező helyszínére. Mutatjuk, milyen volt az út! – VIDEÓ

Megérkeztünk a BL-selejtező helyszínére, Kostanayba

Férfi labdarúgócsapatunk megkezdi szereplését a Bajnokok Ligájában. Az első állomás Kazahsztán.

Megérkezett a Ferencváros új idegenbeli meze

Legújabb mezünk elérhető férfi, női és gyermek változatban is. Keresse a Fradi Shopban vagy a shop.fradi.hu-n!

Felkészülés a Tiroli hegyek ölelésében – VIDEÓ!

Szurkolóink megtudhatják, hogy telt csapatunk második edzőtábora a festői szépségű Tirolban.

NB I: szeptemberben játsszuk az első derbit

Az MLSZ kisorsolta a magyar labdarúgó-bajnokság párosításait a 2022/23-as idényre.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most