2023. augusztus 17.
Győzelem a Hamrun ellen, ott vagyunk a rájátszásban!
Egygólos hátrányból fordítottunk, a Zalgiris Vilnius ellen játszunk az EKL-csoportkörért.

34-szeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk a máltai  Hamrun Spartans együttesét az UEFA Európa Konferencia Liga harmadik selejtezőkörének visszavágóján. Vezetőedzőnk Máté Csaba a Varga Á. - Wingo, Knoester, Cissé, Pászka – Sigér, Abu Fani - Traoré, Tokmac, Zachariassen - Varga B. kezdőcsapatot küldte a pályára.

I. félidő

Együttesünk az első mérkőzésen 6-1-es győzelmet aratott, így a továbbjutás kérdése tulajdonképpen az első mérkőzésen eldőlt, de Máté Csaba alakulata már az első perctől kezdve támadó szellemben futballozott. A harmadik perc végén Abu Fani lőtt kapura, próbálkozása egy máltai védőn megpattant, így Marchetti hárítani tudott.

A vezetést azonban a vendégek szerezték meg Mbong révén, aki Pászka mellől félfordulatból lőtt a kapunkba (0-1). A mieink a találatot követően is többet birtokolták a labdát, a tizedik percben pedig Tokmac volt agresszív, labdaszerzését követően Varga Barnabás pörgette a kapu felé a labdát, de kísérlete célt tévesztett. A 14. percben Wingo ívelt a kapu elé, a beadásra megint csak Varga érkezett, de fejesét Marchetti fogta.

Tíz perccel később ismét válogatott csatárunk került helyzetbe Abu Fani szabadrúgását követően, de a Hamrun hálóőre ezúttal is a helyén volt, majd a 33. percben Abu Fani löketét tornászta ki. Csapatunk az első játékrész második felében mindvégig nyomást helyezett az ellenfélre, ami végül meghozta az eredményét, hiszen három perccel a szünet előtt Sigér remek ívelését követően Varga Barnabás emelt az alapvonalról Traoréhoz, aki a Hamrun hálójába bólintott, így döntetlennel mehettünk a szünetre (1-1).

II. félidő

A második játékrészben együttesünk még inkább beszorította ellenfelét, többször is magasan letámadott, amivel megzavarta a vendégek labdakihozatalát. A fölény helyzeteket is eredményezett, az 53. percben Sigér bombája a felsőlécen csattant. A 60. percben Máté Csaba új erőket küldött támadósorba, Tokmacot Marquinhos, míg Traorét Lisztes váltotta.

A 69. percben brazil légiósunkat a szünetben beállt Civic indította, Marquinhos pedig betört az alapvonal mellett, és Varga elé tálalt, aki értékesítette a ziccert (2-1). Két perccel később Lisztest rántották le a kaputól 25 méterre, a labda mögé ismét Abu Fani állt oda, és csak Marchetti bravúrján múlt, hogy nem szereztünk újabb gólt.

Az utolsó tíz percben ismét változtattunk: Abu Fani vastaps közepette hagyta el a pályát, helyére Amer Gojak érkezett. A hajrában is a mieink veszélyeztettek többet, de újabb gól már született, így a párharcot oda-vissza megnyerve, 8-2-es összesítéssel jutottunk a rájátszásba, ahol a litván Zalgiris Vilnius lesz az ellenfelünk.

Férfi labdarúgás,
UEFA Európa Konferencia Liga, 3. selejtezőkör, 2. mérkőzés

FTC – Hamrun Spartans 2-1 (1-1)
Budapest, Groupama Aréna

FTC: Varga Á. – Wingo (Civic, a szünetben), Knoester (Abena, 74.), Cissé, Pászka – Sigér, Abu Fani (Gojak, 81.) - Zachariassen – Tokmac (Marquinhos, 60.) – Zachariassen, Varga B., Traoré (Lisztes, 60.)
Vezetőedző: Máté Csaba

Hamrun Spartans: Marchetti – Mbong (Camenzuli, 38.), Bilic, Emerson, Bjelicic – Elionay (Attard, 80.), Krstic, Nenov (Eder, 63.), Corbolan – Montebello (Jonny, 63.), Paintsil (Borg, 80.)
Vezetőedző: Luciano Zauri

Sárga lapok: Mbong (25.), Bjelicic (55.), Corbalan (92.)

Gólok: Traoré (42.), Varga B. (69.), illetve Mbong (6.)

Továbbra is zajlik a bajnoki szezonbérletek értékesítése a 2023/24-es szezonra!

A Paks elleni hazai bajnokira IDE kattintva vásárolhatja meg belépőjét!

Cikkajánló

Honvédelmi Napot tartunk a DVSC elleni meccsen

Az akadálypálya, a lézerfegyveres lövészet és a kvízjáték után értékes nyereményért szállhat versenybe.

Városnézés: Edgar Szevikjant ámulatba ejtette Budapest

Városnézésre vittük örmény válogatott labdarúgónkat, Edgar Szevikjant, aki karrierjéről is mesélt - VIDEÓ!

Bérletesek Napja két napon át - dupla kedvezményekkel!

Előbb a Fradi Shopban, majd online, a shop.fradi.hu-n tartjuk meg kedvezményes napunkat.

FTC-DVSC: várja a Fradi Kamion

A Debrecen elleni bajnoki előtt drukkereink 15.30 és 18.30 között megcsodálhatják országjáró járművünket.

Indul a jegyértékesítés a DVTK elleni bajnokira

Május 11-én, szombaton 19.30-tól lépünk pályára a DVTK otthonában a bajnokság 32. fordulójában.

Jó hangulatú csapatfotózáson vettek részt labdarúgóink

Csütörtök délelőtt csapatfotózásra érkeztek labdarúgóink a Groupama Arénába.

Labdagyűjtési akció a DVSC elleni meccsnapon

Az FTC a Providenttel és az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen segít a rászoruló családoknak.

Válogatott labdarúgóinktól vehetik meg bérletüket

Dibusz Dénes és Kristoffer Zachariassen, illetve Varga Barnabás és Botka Endre segédkezik a bérletárusításnál.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin