2021. június 30.
Győzelemmel hangoltunk a jövő keddi BL-selejtezőre
Férfi labdarúgócsapatunk Myrto Uzuni góljával 1-0-ra nyert a DAC ellen a Groupama Arénában.

A Ferencváros 32-szeres bajnok labdarúgócsapata három edzőtábori győzelme után negyedik felkészülési mérkőzését játszotta szerdán 18.00-tól. Ellenfelünk a dunaszerdahelyi DAC volt a Groupama Arénában, nézők előtt. Peter Stöger vezetőedzőnk a Dibusz - Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic – Haratin, Laidouni – Mak, Tokmac, Uzuni – R. Mmaee kezdőt küldte a pályára.

Az összecsapás előtt Nyerges Attila énekelte el népszerű együttese, az Ismerős Arcok ikonikussá vált, Nélküled című dalát.

I. félidő

Az első percben rögtön a vendégek veszélyeztettek, ám Njie lövése elment a kapunk mellett. Azonban a mieink sem tétlenkedtek, ugyanis Róbert Mak szöglete után Aissa Laidouni ollózása éppen hogy kaput tévesztett. Az ötödik percben Divkovic cselezte be magát  sikeresen védőink közé, ám a középre adott beadása elakadt egy lábban, így Dibusz Dénesé lett a labda.

Pár perccel később ismét Laidouni veszélyeztetett, ezúttal fejjel, ám kísérlete fölé ment. A 14. percben Fábry lőtt nagyjából 18 méterről, ám lövése nem okozott gondot Dibusznak. Öt perccel később a DAC jutott szabadrúgáshoz ígéretes szögből. Végül Fábry lőtte el a labdát, ám a lövése megpattant a sorfalon, az ezután következő szögletből pedig nem alakult ki veszély.

Ezt követően ismét a mieink előtt adódott nagy helyzet, Ryan Mmaee kapott remek indítást, ám a ziccerét a vendégek kapusa megfogta. Az első félidő hajrájában ismét a dunaszerdahelyiek végezhettek el szabadrúgást. Fábry lövését azonban Dibusz könnyedén védte. Ezzel zárult az első játékrész.

II. félidő

A szünetben három helyen is cseréltünk. Dibusz Dénes helyére Bogdán Ádám érkezett a második félidőre, míg Miha Blazicot Lasha Dvali, Róbert Makot pedig Redzic Damir váltotta. Az 50. percben Divkovic tudott majdnem kilépni ziccerben, ám a visszafutó Civic el tudta pöckölni előle a labdát. Két percre rá, Myrto Uzuni került szembe Jedlickával, ám a vendégek kapusa kiütötte albán támadónk kísérletét.

Rögtön jött a következő támadásunk, Civic középre tett labdáját megint Jedlicka tudta elütni. Pár perccel később Redzic és Tokmac összejátéka után utóbbi lőhetett, ám nem sikerült eléggé leszorítania a labdát. Egy óra játék után ismét tripla cserét hajtottunk végre. Haratint Sigér Dávid, Laidounit Vécsei Bálint, míg Ryan Mmaee-t Roko Baturina váltotta.

A 72. percben Uzuni gyorsan elvégzett egy szabadrúgást, Civic beadását pedig Baturina vágta kapu fölé. Negyedórával a meccs vége előtt Tokmac remekül ugratta ki Baturinát, akit a kapujából kirontó Jedlicka elkaszált, így a mieink büntetőhöz jutottak.

A labda mögé Myrto Uzuni állt oda, és a tavalyi szezon házi gólkirálya, egyben a szurkolók által a szezon legjobb Fradi-játékosának választott labdarúgó higgadtan be is vágta a kapu bal alsó sarkába a labdát (1-0).

A 80. percben ismét hármat cseréltünk. Samy Mmaee helyére Iyinbor Patrick, Tokmac helyére Gera Dániel, míg Civic helyére Csontos Dominik állt be.

Több gól azonban már nem esett, maradt az 1-0, és csapatunk ezzel a negyedik, idei utolsó felkészülési mérkőzését is megnyerte, így jó előjelekkel várhatjuk a jövő keddi, Prishtina elleni, 18.00 órakor kezdődő BL-selejtezőt.

A jegyinformációkért kattintson IDE!

Felkészülési mérkőzés
Groupama Aréna
FTC-DAC 1-0 (0-0)
FTC: Dibusz (Bogdán, 46.) – Wingo, Blazic (Dvali, 46.), S. Mmaee (Iyinbor, 80.), Civic (Csontos, 80.) – Haratin (Sigér, 60.), Laidouni (Vécsei, 60.) – Mak (Redzic, 46.), Tokmac (Gera, 80.), Uzuni – R. Mmaee (Baturina, 60.)
DAC: Jedlicka – Vera, Kruzliak, Beskorovainyi, Brunetti – Nebyla (Veselovsky, 69.), Njie (Braun, 76.), Fábry (Andzouana, 62.) – Divkovic (Rymarenko, 62.), Taiwo, Moumou
Gól: Uzuni (75. - 11-esből)
Sárga lap: Brahim (21.)

Cikkajánló

A kétgólos Abena: „Ezt neked ajánlom, anya!”

Játékosunk örült, hogy édesanyja a helyszínen látta dupláját, és gólöröme is szóba került – VIDEÓ!

Zajlik a licit a DVSC elleni győztes meccslabdákért

A gólszerzők labdáiért beérkezett nettó összeget az FTC klubalapítványa, az Albert Alapítvány kapja.

„Büszke vagyok a csapatomra”

Férfi labdarúgócsapatunk vezetőedzője, Dejan Sztankovics értékelt a DVSC 5-1-es legyőzése után.

Kiütéssel győztünk a Debrecen ellen

Férfi labdarúgócsapatunk 5-1-re legyőzte hazai pályán a DVSC-t az OTP Bank Liga 31. fordulójában.

Edgar Szevikjan lett április legjobbja!

A voksok alapján férfi labdarúgócsapatunk támadója érdemelte ki áprilisban a HSA Hónap Játékosa-díjat.

FTC-DVSC: parkolási lehetőség

A DVSC elleni meccsre autóval érkező drukkereink az MVM Dome parkolóját használhatják.

"Mindenkit motivál, hogy a Fradiban futballozhat!"

Vezetőedzőnk a DVSC elleni bajnoki előtt osztotta meg gondolatait.

Honvédelmi Napot tartunk a DVSC elleni meccsen

Az akadálypálya, a lézerfegyveres lövészet és a kvízjáték után értékes nyereményért szállhat versenybe.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin