2022. október 9.
Győzelemmel készültünk a zvezda elleni "visszavágóra"
Férfi labdarúgócsapatunk 2-0-ra nyert a DVSC ellen Vécsei és Zachariassen góljával.

Bajnoki-és kupacímvédő férfi labdarúgócsapatunk az OTP Bank Liga 10. fordulójában a DVSC-t fogadta a Groupama Arénában. A mieink a Dibusz – Botka, Knoester, S. Mmaee, Civic – Esiti, Vécsei – Traoré, Gojak, Zachariassen – R. Mmaee összeállításban léptek pályára. A kezdősípszó előtt az FTC elnöke, Kubatov Gábor, és az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál köszöntötte csapatkapitányunkat, Dibusz Dénest, aki a Kisvárda ellen védte 250. alkalommal a Ferencváros kapuját bajnoki mérkőzésen.

I. félidő

Szinte rögtön a kezdés után több nagy helyzetet is sikerült kialakítanunk, Traoré és Ryan Mmaee is közel járt a gólhoz, de egyikük sem járt sikerrel. Ezt követően aztán a mi kapunk előtt is tűzijáték alakult ki, de itt sem rezdült meg a háló. Az első gólra a 11. percig kellett várni, amikor Vécsei Bálint megszerezte a vezetést a mieinknek (1-0). A 23. percben Civic bal oldali beadását az utolsó pillanatban vágták ki szögletre, amelyből Knoester fejelhetett kapura, de Gróf védeni tudott. A másik oldalon Dzsudzsák próbálta akrobatikus mozdulattal kapura tenni a labdát, de a 108-szoros magyar válogatott középpályás fölé lőtt. A 32. percben Civic szögletéből megint az előre húzódó Knoester veszélyeztetett, de Gróf a helyén volt, majd két perccel később Traoré elől tisztáztak az utolsó pillanatban. Nem sokkal később ismét Civic adott középre, a labdát  Ryan Mmaee estében tette kapura, azonban marokkói válogatottunk a kapufát találta el. Sok helyzetet dolgoztunk ki, ezekből pedig egyet értékesíteni is tudtunk, így előnnyel mehettünk a szünetre.

II. félidő

A szünetben egyik edző sem cserélt. Az 53. percben Traoré közeli lövését kellett Grófnak hárítania. Az 55. percben változtattunk először: Esitit Muhamed Besic váltotta. Egy perc se telt el, és egy labdaszerzés után Kristoffer Zachariassen növelte az előnyünket. Traoré beadása után Ryan Mmaee lövését még védte Gróf, de a kipattanóra norvég válogatottunk csapott le (2-0). A 69. percben Baráth lőtt közelről, de nem találta el a kapunkat. A 75. percben Civic ívelt át egy szögletet kapásra Vécseinek, aki épphogy fölé lőtt nagyából 17 méterről. Ezt követően Zachariassen hozta kétszer is ziccerbe Traorét, akinek lövésébe előbb egy védő belelépett, aztán pedig Grófban akadt el a labda. A hajrára ismét frissítettünk: Gojakot Sigér Dávid, míg Traorét Marquinhos váltotta, majd kis idő múlva Vécsei és Civic is elhagyta a pályát. Előbbi helyére Xavier Mercier, utóbbiéra pedig Pászka Lóránd érkezett. A ráadásban még Marquinhos tekerését védte a vendégek kapusa.

Csapatunk végül 2-0-ra nyert és önbizalommal várhatja a jövő csütörtöki, Crvena zvezda elleni UEFA Európa Liga-mérkőzést.

Ha nem akar lemaradni csapatunk hátralévő két UEL-találkozójáról, akkor váltson kétmeccses UEL-bérletet! Bővebben ITT. Drukkereink a bérlet mellett a Crvena zvezda elleni mérkőzésre szóló belépőjüket is megválthatják. Erről IDE kattintva tudhat meg többet. Már kaphatóak a belépők együttesünk következő két hazai bajnokijára is. Erről mindent ITT találhat meg.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 10. forduló

Ferencvárosi TC – DVSC 2-0 (1-0)
Budapest, Groupama Aréna, Játékvezető: Berke Balázs

FTC: Dibusz – Botka, Knoester, S. Mmaee, Civic (Pászka, 88.) – Esiti (Besic, 55.) ,Vécsei (Mercier, 88.) – Traoré (Marquinhos, 82.), Gojak (Sigér, 82.), Zachariassen – R. Mmaee  Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

DVSC: Gróf – Bévárdi (Kusnyír, 62.), Legator, Deslandes (Charleston, 7.), Ferenczi – Bódi (Kyziridis, 62.), Varga J., Dzsudzsák, Baráth – Szécsi, D. Babunski (Sós, 78.)
Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

Sárga lap:  S. Mmaee (42.), Esiti (51.), illetve Deslandes (4.), Varga J. (52.), Dzsudzsák (74.)

Gólok: Vécsei (11.), Zachariassen (56.)

Cikkajánló

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin