2020. május 23.
Győztes újraindítás - Sigér bombái döntöttek!
Labdarúgócsapatunk megnyerte az újrakezdés utáni első meccsét, Sigér bombagóljaival, 2-1-re a DVSC ellen.

Érdekes pikantériája volt annak, hogy ez a forduló hivatalosan az 1. forduló mérkőzése, hiszen még tavaly nyáron az európai kupameccseink miatt halasztottak el több találkozót, de egyben az újraindítás első mérkőzése is volt ez. A jelenleg zajló idényben mindkét eddigi bajnokit mi nyertük: Debrecenben 6-1-re, Budapesten 2-0-ra győztünk.

A találkozót a biztonsági előírások miatt zárt kapuk mögött rendezték meg, de a lelátón megjelentek a drukkerek arcképei, valamint a hangszóróból szóló szurkolói biztatások is támogatták a mieinket.

Az első helyzet a miénk volt, Lovrencsics Gergő ballábas lövését védte Nagy Sándor. A vezetést azonban sajnos a vendégek szerezték meg, a 14. percben Bódi Ádám váratlan átlövése kötött ki a kapunkban (0-1).

Nem estünk össze azonban a kapott góltól, sőt, rögtön nagyobb sebességre kapcsoltunk, aminek meg is lett az eredménye. A 22. percben Eldar Civic beadását Franck Boli még a lécre fejelte, ám a kipattanót Sigér Dávid 8 méterről elemi erővel a kapuba bombázta (1-1)!

Négy perccel később pedig már majdnem a vezetés is hozzánk került, Lovrencsics jobb oldali beadásáról Boli épphogy lemaradt, a hosszún érkező Tokmac Nguennek azonban jó volt, ám a lövését Kinyik Ákos kivágta a kapu torkából.

A 33. percben Sigér újra próbálkozott egy távoli lövéssel, ekkor még nem talált kapuba, ám nem sokkal később már igen:

Tokmac passza után csaknem 25 méterről váratlanul lőtt, a labda pedig a léc alatt utat talált a kapuba, 2-1!

A második félidő első negyedórája helyzet nélkül telt el, majd szép lassan jöttek a cserék: az új, ideiglenes szabályok értelmében kilenc játékost lehet a kispadra nevezni, és közülük öten pályára is léphetnek - maximum három játékmegszakítással.

A debreceniek már a szünetben is váltottak, nálunk Vécsei Bálint a 60. percben jött Oleksandr Zubkov helyett. Három perccel később Eldar Civic bal oldali beadását Isael húzta egyből jobbal kapura, kevéssel tévesztett. Nem sokkal később Vécsei veszélyeztetett, de ballábas lövése némileg elkerülte a vendégkaput.

A 72. percben Botka Endre becsúszását követően először továbbot intett a játékvezető, de aztán mégis befújta a szabálytalanságot, Tőzsér Dániel pedig nagyon veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást, ám a kísérlete nem találta el a kapunkat.

A 83. percben kettőt cserélt Sergei Rebrov, Boli helyett Sihnevich, Isael helyett Skvarka érkezett. A Debrecen igyekezett nagyobb nyomást helyezni ránk, de a meccs végének legnagyobb helyzete így is a mienk volt, előbb Vécsei járt közel a gólhoz, majd Tokmac ismétlése ment kevéssel a kapu fölé.

A végére még Somalia is beállt a duplázó Sigér helyére, brazil középpályásunk a kapufát is eltalálta, az eredmény azonban nem változott,

így a szezonban harmadszor is le tudtuk győzni a DVSC-t!

LABDARÚGÓ NB I, 1. FORDULÓ (PÓTLÁS)
FTC - DVSC 2-1 (2-1)
FTC: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Botka, Civic - Sigér (Somalia, 88.), Haratin - Zubkov (Vécsei, 60.), Isael (Skvarka, 83.), Tokmac - Boli (Sihnevich, 83.)
DVSC: Nagy S. - Kusnyír, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi - Bódi, Haris (Csősz, 66.), Tőzsér (Milunovic, 77.), Varga K. (Kundrák, 66.) - Szécsi, Adeniji (Garba, a szünetben)
Gól: Sigér (22., 42.), ill. Bódi (13.)
Sárga: Zubkov (28.), Haratin (36.), Botka (72.), ill. Pávkovics (64.)

Cikkajánló

Sigér: Csak az számít, hogy bajnokok legyünk - VIDEÓ

Így értékelte a DVSC ellen győzelmet a meccs hőse, a duplázó Sigér Dávid.

Rebrov: „Ennyi kihagyás után ez remek teljesítmény”

Sergei Rebrov a duplázó Sigér Dávidről is jó véleménnyel volt a lefújás után.

Ötven bajnoki óta veretlenül a Groupama Arénában!

Férfi labdarúgócsapatunk szombaton tovább írta a hazai veretlenség tavaly megdöntött rekordját.

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin