2022. november 22.
Hajnal Tamás: „Nagyon büszkék vagyunk Aissára”
Sportigazgatónk szerint tunéziai középpályásunat nem véletlenül választották a meccs legjobbjának – INTERJÚ!

Ahogy megírtuk, Aissa Laidouni és Tunézia nemzeti csapata 0-0-s döntetlennel kezdte a katari labdarúgó-világbajnokságot Dánia ellen. Középpályásunk kiválóan játszott, nagy szerepe volt a pontszerzésben, ráadásul a mérkőzés lefújása után őt választották a meccs legjobbjának!

Ez a számok ismeretében nem is csoda, hiszen 88 pernyi játéka alatt Laidouni a támadásépítésekből 10 sikeres passzal vette ki a részét, emellett hat párharcából ötöt is megnyert, ami 83%-os arány. Védekezési potenciálját jól mutatja, hogy nyolc labdaszerzést könyvelt el, és 45 passzából 37 talált társat (82%).

Erre a remek világbajnoki teljesítményre sportigazgatónk, Hajnal Tamás is csettintett.

- Feltüzelve, kiválóan kezdte a meccset Aissa, és nem lepett meg, hogy rögtön a találkozó elején volt egy parádés belépője, amivel jelezte, hogy mire lehet tőle számítani. Tudjuk róla, hogy ilyen, szívvel-lélekkel játszik, büszke arra, hogy a hazáját képviseli a sportág legrangosabb viadalán. Már hetekkel a vb előtt láttuk, éreztük, hogy mennyire készül a vb-re. Nagyon boldogok és büszkék vagyunk, hogy ilyen jól szerepelt a dánok ellen, az pedig külön öröm, hogy ő lett a meccs embere, ez fantasztikus teljesítmény, amihez kellett mindenki, ő is, de az elmúlt évek kemény, tudatos munkájára is szükség volt a Ferencvárosban. 

Sportigazgatónkat Tunézia továbbjutási esélyeiről is kérdeztük.

- Látva a mérkőzést, hogy egy intenzív, jó meccset játszottak egy erős Dániával, azt mondom, megvan a továbbjutási esélye a tunéziai válogatottnak – folytatta Hajnal Tamás. - Persze ott vannak a csoportban a világbajnok franciák is, de úgy érzem, versenyben lesznek az első két hely valamelyikéért.

Aissa Laidouni remek vb-meccse kapcsán az is szóba került, amikor leigazoltuk őt.

- Ilyenkor eszembe jut, hogy milyen nehéz is volt őt idehozni, hogy hányszor kellett egyeztetnünk vele és a menedzserével is, hogy minket válasszon, hogy mennyi munka van ebben az eredményben mindenki részéről. Most már elárulhatom, amikor először Budapesten járt, nem csaptunk egymás tenyerébe, sokat kellett vele és az ügynökével is kommunikálnunk, de semmi sem volt hiába, hiszen minden jól alakult! Ez egy nagy közös siker minden fél számára, mert közös kiválasztás eredménye volt az, hogy annak idején meg tudtuk őt szerezni, és tényleg mindenki büszke lehet rá, mert a példája azt mutatja: jó úton haladunk! Mióta a Fradiban játszik, ez a második nagy tornája a tunéziai válogatottal, mi persze tudjuk, tudtuk, de most már az egész világ láthatja, mennyire jó játékos.

Hajnal Tamás szerint Laidouni értéke is nagyban fog nőni.

- Nem titok, Aissa az egyik legpiacképesebb labdarúgónk. Ha egy játékos értékének változását vizsgáljuk, akkor tudnunk kell, egy világbajnokságon minden meccs, minden megmozdulás számíthat. Az, hogy egy ilyen erős ellenfél ellen ilyen remekül játszott, és ő lett a meccs legjobbja, önmagáért beszél – fejezte be Hajnal Tamás.

Cikkajánló

Aissa Laidouni: „Minden más lett volna, ha…”

Középpályásunk vegyes érzésekkel nyilatkozott a franciák legyőzése után, sajnálja az ausztrál meccset.

A vb-címvédő legyőzésével búcsúztak Laidouniék

Játékosunk gólpasszt adott a franciák ellen 1-0-ra megnyert, de tunéziai búcsúval végződő...

Készüljön a karácsonyra a Fradi adventi naptárral!

December 1-től egészen szentestéig minden nap különleges nyereményekért játszhat.

Csercseszov: Tirol után unokázás, foci-vb, hajrá Fradi!

Bajnok és kupagyőztes férfi labdarúgóink vezetőedzője a téli szünetben sem pihen.

Mit csinálnak a téli szünetben focistáink? Megmutatjuk!

A csapat tagjai még néhány napig téli pihenőjüket töltik. Nézzük, ki mit csinál a téli szünetben!

Harmadik vb-csoportmeccsére készül Laidouni

Tunézia szerdán 16.00-kor a vb-címvédő Franciaország ellen lép pályára, és még akár tovább is juthat.

Filmbemutatóval emlékeztek a legendás meccsre

Az FTC 50 évvel ezelőtt lépett pályára a sátoraljaújhelyi együttes vendégeként.

Laidouni 67 percet játszott, Tunézia kikapott a vb-n

A tunéziai labdarúgó-válogatott második világbajnoki csoportmérkőzésén sem lőtt gólt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin