2019. november 15.
Hajnal Tamás UEFA-mesterdiplomát szerzett
Hajnal Tamás rangos mesterdiplomát szerzett számos futballsztár társaságában az UEFA MIP képzésén. Interjú.

Klubunk sportmenedzsere, Hajnal Tamás diplomát szerzett az UEFA Executive Master for International Players (Vezetői Mesterképzés Nemzetközi Játékosoknak, röviden: UEFA MIP) programján! Korábbi labdarúgónk két év kemény munka és rengeteg tanulás után végezte el a képzést, amely végén olyan klasszisokkal vizsgázott együtt, mint például Youri Djorkaeff, Gilberto Silva vagy Gaizka Mendieta.

Először is gratulálok a sikeres vizsgához és az újdonsült mesterdiplomádhoz! Milyen volt elvégezni a képzést?

Köszönöm szépen! Amikor belevágtam ebbe a képzésbe két évvel ezelőtt, már akkor tudtam, hogy nem lesz egyszerű menet, de vágytam a kihívásra és a tudás megszerzésére. Miután megszereztem az edzői UEFA A-licensz papírt, szerettem volna menedzseri irányban továbbképezni magamat. Korábbi csapattársam, Sebastian Kehl - aki már 2017-ben elvégezte a tanfolyamot - is javasolta, hogy kezdjek neki. A jelentkezésemkor még aktív játékos voltam, ráadásul az egyetem többszörös túljelentkezéssel bírt, mégis sikerült felvételt nyernem.

Milyen tapasztalatokkal, tudással lettél gazdagabb a tanfolyam során?

Alapvetően a vezérigazgatók, general managerek világába vezettek be minket. Fontos volt megismernünk a különböző sportszervezeteket, azok céljait, felelősségi köreit, feladatait. Csak, hogy néhány témát említsek, rengeteget foglalkoztunk stratégiamenedzsmenttel, sportmarketinggel, stadionmenedzsmenttel. Ezenfelül nemcsak a labdarúgásba ástuk bele magunkat, hanem mikor az Egyesült Államokban jártunk, tüzetesebben megismerkedtünk az észak-amerikai profi sportligákkal. Összességében igen átfogó tudást, önbizalmat és kapcsolati tőkét szereztünk a két év alatt.

Számtalan korábbi futballsztárral tanulhattál együtt. Rendszeresen tartjátok egymással a kapcsolatot?

Természetesen! Nemrég Gilberto Silva is meglátogatott engem Magyarországon, de csoporttársaim közül valamennyiükkel jó kapcsolatom alakult ki. Persze, a barátság mellett mindannyiunk érdeke is, hogy megosszuk egymással a tapasztalatainkat, amiket munkánk során szerzünk. Ez számomra is nagyszerű, plusz a Fradit is segíthetem akár nemzetközileg elismert praktikákkal.

Mit gondolsz, miként tudod majd hasznosítani az UEFA MIP-en begyűjtött ismereteidet a Fradiban?

Ha körbenézünk nemzetközi szinten, láthatjuk, hogy sokan nagyon komoly pozíciókat töltenek már be a képzés után: Youri Djorkaeff a FIFA Foundation vezérigazgatója, Juninho Pernambucano a Lyonnál, Éric Abidal pedig a Barcelonánál lett sportigazgató. Akik itt végeztek, azokban mind élt az elhivatottság, hogy visszaüljenek az iskolapadba, illetve megvan bennük az a képesség, hogy aktív karrierjük után vezetőként dolgozhassanak. Ez a program egyedülálló a világon, és örülök, hogy az itt megszerzett tudással, valamint kapcsolati tőkével támogatni tudom majd klubomat, a Ferencvárost.

Cikkajánló

MMK-döntő: pénteken indul a jegyértékesítés

Május 3-án, pénteken 10.00 órától tud belépőt venni a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőre.

FTC-DVSC: meccsnapi ajánlat

Május 5-én, vasárnap az FTC-s konyhai készletet vásárolhatják meg kedvezményesen.

SEGÍTSÜNK EGYÜTT AZ FTC-DVSC LABDARÚGÓ-BAJNOKIN!

Az FTC-DVSC bajnokira eladott belépők után jegyenként 100 forintot utalunk a Mentor Alapítványnak.

Ekkor játszunk a DVTK ellen

35-szörös bajnokcsapatunk május 11-én, szombat este látogat Miskolcra.

HSA Hónap Játékosa: április legjobbját keressük!

Szavazzon ön is aktuális szavazásunkon, értékes nyeremények várják!

Lisztes: „Mi vagyunk a legjobbak”

Játékosunk gólt szerzett és gólpasszt adott az MTK legyőzése alkalmával – VIDEÓ!

Sztankovics: „A fiatalok meghálálták a bizalmat”

Vezetőedzőnk szerint nagyon elszánt volt csapatunk az MTK ellen.

Győzelem az örökrangadón

Férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re győzött az MTK ellen az Új Hidekuti Nándor Stadionban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin