2023. augusztus 9.
„Harcos, küzdelmes mérkőzés vár ránk”
Vezetőedzőnk, Máté Csaba szerint keményen bele kell állni a párharcokba a Hamrun elleni meccsen.

Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk augusztus 10-én, csütörtökön 19.30-tól a máltai Hamrun Spartans vendégeként lép pályára az UEFA Európa Konferencia Liga-selejtező 3. fordulójának első mérkőzésén. A meccsnap előtt, szerdán vezetőedzőnk, Máté Csaba tartott sajtótájékoztatót. A tréner újságírói kérdésre válaszolva először a négy évvel ezelőtti máltai meccsünkről, illetve a Valletta elleni párharcról beszélt.

- Emlékszem azokra a találkozókra. Hazai pályán nyertünk 3-1-re, itt pedig 1-1-re végződött a mérkőzés. Ahogy mondani szokták, a csapat profin lehozta az idegenbeli összecsapást, hiszen megtartotta az otthon szerzett előnyét. A visszavágó harcos mérkőzés volt, azt kaptuk a hazaiaktól, amit vártunk – emlékezett vissza Máté Csaba.

A Hamrun az eddigi európai kupameccsein több sárga és egy piros lapot is gyűjtött, ennek kapcsán a következő kérdés arra vonatkozott, hogy a Ferencváros felkészült-e arra, hogy keményebb ellenfél vár rá.

- Keményen bele szeretnénk állni a párharcokba – jelentette ki Máté Csaba. - Nem gondolom azt, hogy a máltai csapatból bárki sérülést szeretne okozni, ilyen fel sem merült bennünk. Fel kell vennünk a kesztyűt, biztos vagyok benne, hogy egy harcos, küzdelmes mérkőzés vár ránk, sok párharccal.

Együttesünk legutóbb vasárnap, a Fehérvár FC vendégeként lépett pályára, akkor 5-3-ra nyertünk. Máté Csaba arról is beszélt, hogy mi történt azóta a csapattal, de azt is elmondta, mit gondol a három kapott gólról.

- Az egyik legfőbb dolog a regeneráció volt, hogy azok a játékosok, akik hosszabb időt töltöttek a pályán vasárnap, ők megfelelően regenerálódjanak. Ilyenkor mindig hasonló a forgatókönyv, egy, másfél nap van, amikor együtt tud lenni az egész keret, ilyenkor lehet videóanyaggal készülni, illetve amit szeretnék, azt gyakorolni a pályán. Nehéz ritmus ez, de szerencsére hozzászoktunk ehhez, fontos, hogy jól menedzseljük a helyzetet, és ne legyen sérülés – mondta Máté Csaba. - Minden meccsen szeretnénk elkerülni, hogy gólt, gólokat kapjunk, az pozitív, hogy amikor hármat kaptunk, sikerült ötöt szereznünk. Átnéztük, elemeztük a történteket, fontos, hogy mindenki levonja a megfelelő konzekvenciákat. Fontos lesz az, hogy jól védekezzünk, nemcsak csütörtökön, hanem az előttünk lévő időszakban is.

Végezetül vezetőedzőnk a jelenleg a védelem jobb oldalán szereplő Cebrail Makreckis kapcsán is mondott néhány szót.

- Az ő számára ez nem új pozíció, játszott már ezen a poszton pályafutása során. Jól teszi a dolgát, megállta a helyét, ezt mutatja az is, hogy eddig minden meccsen végig a pályán volt. Bízunk benne, hogy továbbra is bírja erővel, de természetesen várjuk vissza a sérült játékosokat is.

A Hamrun és az FTC selejtezőjét a máltai nemzeti stadionban rendezik.

Jegyek a visszavágóra

A Hamrun elleni párharc második mérkőzését a budapesti Groupama Arénában rendezik augusztus 17-én, 19.00-s kezdettel. Belépők továbbra is a bajnoki árakon válthatók online a meccsjegy.fradi.hu-n, vagy személyesen a Groupama Aréna jegypénztáraiban (H.: zárva, K-P.: 10-18, Szo.: 9-13, V.: zárva, kivéve meccsnapon). Bajnoki bérleteseink 20 százalék engedményt kapnak a jegyárból, emellett a bérletes helyüket három napig, azaz augusztus 10-e éjfélig foglaljuk! Valamint továbbra is kaphatóak a belépők az augusztus 13-i, Puskás Akadémia elleni hazai bajnokira!

Cikkajánló

Fantasztikus show-val ünnepeltük a 35. bajnoki címet

Aki ott volt, soha nem felejti mekkora partival zártuk le a 2023-2024-es sikeres bajnoki idényt – VIDEÓ!

Magyarok a pályán

Labdarúgócsapatunk magyar játékosai idén is sokat tettek a közösbe.

Varga Barnabás, a mesterlövész

Labdarúgócsapatunk támadója első ferencvárosi idényében gólkirály lett az NB I-ben.

HSA Hónap Játékosa: május legjobbját keressük!

Szavazzon ön is, értékes nyeremények várják!

RangAdó-díjátadó: Varga Barnabás duplázott

Csatárunk az NB I gólkirálya és legjobb játékosa lett.

Így repült a virtuális sas a bajnokavatón

Megmutatjuk, hogy a hétvégi derbin – Igor helyett – hogyan repült egy virtuális sas a stadionban.

Számokban a bajnoki szezon Fradi-legjei

Varga lett a gólkirály, Abu Fani gólpasszokban volt legyőzhetetlen, idegenben mi lőttük a legtöbb gólt.

Köszönünk mindent!

Henry Wingo, Samy Mmaee, Muhamed Besic és Lisztes Krisztián is távozik labdarúgócsapatunktól.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin