2020. augusztus 20.
Illusztris társaságba került Tokmac Nguen
Norvég támadónk a 12. labdarúgó a Fradi történelmében, aki duplázni tudott a legmagasabb szinten.

A Bajnokok Ligája 2020/21-es szezonjának első selejtezőkörében 31-szeres bajnok labdarúgócsapatunk 2-0-ra győzött a svéd bajnok Djurgarden ellen, méghozzá Tokmac Nguen két góljának köszönhetően. Játékosunk remek teljesítménye apropóján utánajártunk, hányan és kik tudtak eddig hasonló egyéni teljesítménnyel előrukkolni a legrangosabb európai kupasorozatban.

A Bajnokok Ligája elődjének számító bajnokcsapatok Európa-kupája, a BEK 1955-ben indult útjára, és mindössze nyolc évet kellett várni arra, hogy egy ferencvárosi labdarúgó két gólt is szerezzen egy mérkőzésen. Ő nem más volt, mint a magyar futball máig egyetlen aranylabdás játékosa, Albert Flórián, aki a török Galatasaray ellen volt kétszer is eredményes.

Két évvel később az izlandi Keflavik ellen kilencet lőtt a Fradi a BEK-ben, ezzel pedig a legjobb 16 csapat közé jutott. Albert ezen a meccsen öt gólt vágott, emellett pedig két játékosunk is, Novák Dezső és Varga Zoltán is egymás után kétszer-kétszer talált be.

1969-et írtunk, amikor a CSZKA Szófia elleni 4-1-es győzelem alkalmával góljaink számának felét Szőke István szerezte, hét évvel később pedig ezüstcipős legendák, Nyilasi Tibor két góllal vette ki részét a luxemburgi Jeunesse Esch elleni 5-1-es győzelemből.


Két héttel később, a luxemburgiak elleni visszavágó során egy találkozón alaposan meggyarapodott a BEK-ben duplázó Fradi-játékosok száma: Nyilasi újabb duplája mellett Pusztai László és Szabó II. Ferenc is kétszer zörgette meg az ellenfél hálóját. 1981-ben ismét BEK-selejtező várt a Ferencvárosra, és a cseh Baník Ostrava elleni 3-2-es siker nem jöhetett volna létre Pogány László két gólja nélkül.

Ugrunk egyet az időben, egészen 1995-ig, amikor már mai nevén, Bajnokok Ligájának hívták a kupasorozatot. Ebben a szezonban a Fradi történelmi tettet végrehajtva bejutott a BL csoportkörébe, és a svájci Grasshoppers elleni idegenbeli 3-0-s diadal alkalmával Vincze Ottó 81. és 90. percben szerzett gólja biztosította be a három pontot.

Kilenc évvel később, 2004-ben az albán Tirana vendégeként léptünk pályára a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában, 3-2-es győzelmünk első és harmadik gólját Huszti Szabolcs szerezte, aki ráadásul tétmeccsen ezen a találkozón debütált a Fradiban.


Egy friss emlék: 2019 nyarán a Ferencváros kivívta, hogy az Európa Liga csoportkörében szerepelhessen. A második körben a máltai Valletta elleni hazai meccsen Davide Lanzafame két gólt is lőtt, így a 3-1-es sikerrel előnnyel utazhattunk sikerrel megvívott párharc visszavágójára.

Ezzel elérkeztünk a BEK-ben és a BL-ben duplázók listájának legújabb tagjához, Tokmac Nguenhez, akinek a svédek ellen szerzett két találata garantálta, hogy a Ferencváros a skót Celtic ellen folytathatja szereplését a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében.

Bajnokok Ligája selejtező, 2. kör
Celtic-FTC
augusztus 26., szerda 20.45 (magyar idő szerint)
Glasgow, Celtic Park

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin