2023. június 30.
Jobb második félidő, szoros vereség az edzőmeccsen
Férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re kikapott az osztrák bajnok Red Bull Salzburg ellen.

34-szeres bajnok férfi labdarúgócsapatunk június 30-án, pénteken újabb rangos ellenféllel találkozott második edzőtábora során. A keddi, Qarabag elleni felkészülési meccset követően ezúttal a 17-szeres osztrák bajnok Red Bull Salzburg volt az ellenfelünk. A mieink a Dibusz - Botka, S. Mmaee, Cissé, Civic – Esiti, Zachariassen, Abu Fani – Katona, Traoré – Varga B. kezdővel léptek pályára. A találkozó nyilvános volt, a kilátogató Fradi-szurkolók remek hangulatot varázsoltak a Sankt Johann im Pongaui stadionban. Sztanyiszlav Csercseszov kisebb betegség miatt nem lehetett a helyszínen, így pályaedzőnk, Máté Csaba irányította csapatunkat.

I. félidő

A 4. percben Esiti öngóljával előnybe került az osztrák bajnok, majd nem sokra rá már kettővel ment a Salzburg Ratkov találatával. A 12. percben kezdtünk magunkhoz térni, Varga Barnabás lapos lövéssel kísérletezett, de a kapus résen volt. Szinte rögtön újra helyzetbe került Varga, ám ezúttal sem sikerült szépítenünk. A 19. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Varga Barnabás esett el a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt, ám néhány perccel később már harsant a síp, igaz, csak szabadrúgást kaptunk, azt viszont jó helyről. Abu Fani lövése azonban fölé ment. A 24. percben Dibusznak kellett nagyot védenie. A folytatásra jóval kiegyenlítettebbé vált a játék, a 38. percben pedig egy kontra után Kristoffer Zachariassen szépített, így mehettünk a szünetre.

II. félidő

Rögtön a Traoré helyére csereként beállt Lisztes Krisztián helyzetével kezdődött a második játékrész, de nem lett belőle gól. Mellette még Baráth Péter és Pászka Lóránd érkezett Esiti és Civic helyére a folytatásra. A 49. percben Pászka szögletéből Samy Mmaee fejelte telibe a kapust, óriási helyzet volt, de a másik oldalon Dibusznak is ziccert kellett fognia. Ezt követően több nagy helyzetet is kialakítottunk, de mindig volt egy blokkoló láb az osztrákoknál. Nem sokkal később Kaján Norbert állt be Botka helyére, míg Tosin Kehinde Katonát váltotta. Myenty Abena is a friss erőt képviselte a pályáról levonuló Samy Mmaee posztján. A kezdeti Fradi-rohamok után csökkent a meccs intenzitása, inkább a mezőnyben folyt a játék. A 68. percben aztán Dibusznak kellet figyelnie egy Abenán megpattant labda miatt, a másik oldalon pedig Gojak lövését kellett hárítania a kapusnak, ahogyan Baráth beadása után is. Közben ismét cseréltünk, Zachariassent Owusu Kwabena váltotta. Megint közel volt az egyenlítés: Lisztes ugratta ki Gojakot, a középre tett labdát Varga készítette le a frissen beállt Owusunak, akinek a lövését az osztrák hálóőr bravúrosan védte. A 81. percben Gojak beadásából Varga járt közel a gólhoz, de nem került be a labda a kapuba, az előző idény magyar gólkirálya ezt követően elhagyta a pályát, a helyére Tóth Alex érkezett. Hat perccel a rendes játékidő vége előtt Murillo fejese kerülte el a kapunkat. A játékvezető nem hosszabbított, második edzőtábori mérkőzésünkön 2-1-re végeztünk a Red Bull Salzburg ellen.

Együttesünk utolsó edzőtábori mérkőzését július 3-án, hétfőn játssza a román FC Botosani ellen.

FÉRFI LABDARÚGÁS, Felkészülési mérkőzés
Sankt Johann im Pongau (Ausztria)

Red Bull Salzburg (osztrák) - FTC 2–1 (2–1)

FTC: Dibusz – Botka (Kaján, 62.), S. Mmaee (Abena, 62.), Cissé, Civic (Pászka, a szünetben) – Esiti (Baráth, a szünetben), Zachariassen (Owusu, 74.), Abu Fani (Gojak, 53.) – Katona B. (Kehinde, 62.), Traoré (Lisztes, a szünetben) – Varga B. (Tóth A., 82.)

Sárga lap: Civic (25.)

Gólszerzők: Esiti (öngól, 4.), Ratkov (8.), illetve Zachariassen (38.)

Nézze élőben a meccset és támogassa az Albert Alapítványt!

Ahogy azt már szurkolóink megszokhatták, ezúttal is élőképes közvetítéssel készülünk minden edzőtábori barátságos mérkőzésünkre. A találkozók megtekintéséhez nem kell mást tennie, mint bejelentkezni felhasználói fiókjával a meccsjegy.fradi.hu oldalon, majd befizetni a meccsenkénti 250 forintos támogatói díjat.

Újdonság az elmúlt felkészülési időszakokhoz képest, hogy a mérkőzések nem csak élőben lesznek követhetőek, hanem utólag is visszanézhetőek lesznek a meccsjegy.fradi.hu oldalon, szintén 250 forintos díjért.

Fontos kiemelni, hogy a 250 forintos regisztrációs díj meccsenként értendő, és vagy az élő közvetítésre, vagy az utólag felvételről - akár többszöri - visszanézésre szól.

Az összeggel az Albert Flórián Labdarúgó és Utánpótlás Sportalapítványt támogatja, amelynek tevékenységéről ITT olvashat.

Cikkajánló

Sztankovics: „A szezonnak még nincs vége”

Vezetőedzőnk beszélt várakozásairól az MTK elleni bajnoki előtt.

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin