2023. február 9.
Joga Bonito! Marquinhos parádés formában a tavasszal
Brazil szélsőnk termeli a gólokat és a gólpasszokat, ráadásul egy mutatóban az NB I listavezetője - VIDEÓK

Bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk négy tavaszi mérkőzéséből hármat megnyert – többek között a derbit az Újpest ellen 3-1-re hazai pályán -, egyen pedig döntetlenre végzett, így már 14 (!) pont előnnyel vezeti a bajnokságot és szárnyal a 34. bajnoki címe felé.

A remek tavaszi kezdésben főszerep jutott brazil játékosunknak, José Marcos Costa Martinsnak, azaz Marquinhosnak. A 23 éves szélső Zalaegerszegen kezdőként 74 percet játszott, és ő szerzett vezetést tizenegyesből, amelynek értékesítése előtt ráadásul megcsúszott. A bajnoki után támadónk többek között az új hajstílusát is kiemelte, amelyről akkor azt mondta, reméli, hogy szerencsét hoz a folytatásban.

Úgy tűnik, Fortuna valóban rámosolygott. Bár a Vasas ellen csereként lépett pályára a 0-0-ra végződő meccsen, Pakson már valósággal szárnyalt. Szintén a kispadról beállva két pompás gólpasszal vette ki a részét a 3-1-es ferencvárosi sikerből. Legutóbb pedig az Újpest elleni hazai derbin – ahol a 37. percben állt be a megsérülő Tokmac Nguen helyére - előbb az ő lövése és egy újpesti védő szerencsétlen mozdulata után öngóllal szereztünk vezetést, majd a 70. percben Kristoffer Zachariassen passzából volt eredményes.

A meccs után Marquinhos a közönséget dicsérte a FradiMédiának.

A nyár óta kétszeres boldog édesapa 2022 februárjában érkezett a Ferencvároshoz a bolgár Botev Plovdivtól. Megszerzése azért is volt komoly fegyvertény, mert az egész bolgár liga legértékesebb labdarúgóját sikerült Magyarországra csábítani. Tavaly tavasszal nyolc bajnokin egy gólt és két gólpasszt jegyzett, a Magyar Kupában a Paks elleni döntőben szintén gólpasszt adott. Az idei szezonban akár kezdőként, akár csereként számított rá Sztanyiszlav Csercseszov, rendre színt vitt a csapat játékába ördöngös cseleivel és technikai megoldásaival. A januári, spanyolországi edzőtáborban nem véletlenül kértük meg arra, hogy mérje össze erejét Eldar Civiccsel és Xavier Mercier-vel.

Eddigi 16 bajnokiján négy gólt szerzett és hét gólpasszt adott. Utóbbi esetében vezeti az NB I-es asszisztlistát, sőt, már ez karriercsúcsa is. Még a Plovdiv színeiben négy volt a legjobbja két évvel ezelőtt ebben a mutatóban. A nemzetközi porondon két-két mérkőzésen játszott a Bajnokok Ligája és az UEFA Európa Liga selejtezőjében, illetve az UEL-csoportkörben. Marquinhos és a Ferencváros legközelebb az OTP Bank Liga 19. fordulójában a Kisvárda ellen folytathatja remek szereplését. A jelenleg harmadik helyen álló Kisvárda elleni mérkőzés február 11-én, szombaton 17 órakor kezdődik.

Vegye meg a Fradiért!

UEL-csoportgyőztes labdarúgócsapatunk nyolcaddöntős ellenfele ugyan még nem ismert, de a március 16-i, Puskás Arénában megrendezésre kerülő visszavágóra már elindult a jegyértékesítés. Biztosítsa be helyét most, legyen ott a történelmi mérkőzésen, és buzdítsa a helyszínről Dibusz Déneséket. Részletek ITT!

Ezzel párhuzamosan továbbra is zajlik a bajnoki bérletek értékesítése, részletek ITT!

Cikkajánló

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

Varga Barnabás a gólátlag-rangsor élén

72 ligát figyelembe véve támadónk rendelkezik a legjobb átlaggal a büntetők nélküli gólszerzést illetően.

FTC35: Dibusz Dénes elitklubba lépett

Kapusunk a jövőben komoly rekordokat dönthet meg a bajnoki címek tekintetében.

FTC 35: TOP10-ben Európában

Cikkünkben megvizsgáltuk, hogyan állunk a bajnoki címek számában az európai összevetésben.

FTC35: Ők vívták ki a 35. bajnoki címünket

13 játékosunk először ünnepelhet magyar bajnoki címet, de sok „trófeahalmozó” is van a keretben.

VIDEÓ: Így ünnepeltek a 35-szörös bajnokok

A Kisvárda elleni meccs után elindult a buli és az örömmámor a Groupama Arénában.

„A Ferencváros mindannyiunknál nagyobb!”

A Kisvárda elleni meccset és a bajnoki cím bebiztosítását követően vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics értékelt.

FTC35: Történelmi bajnoki címet nyertünk

Az FTC 125 éves történelmében még sosem sikerült zsinórban hatszor bajnokságot nyernünk, egészen idáig.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin