2021. június 22.
Katona: „Mindent megteszek, hogy a pályán lehessek”
24 éves középpályásunk beszélt átigazolásáról, elmúlt fél évéről, az edzőtáborról és a folytatásról – INTERJÚ!

32-szeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk tehetséges játékosa, Katona Máté június 22-én, kedden ünnepli 24. születésnapját. Ennek apropóján beszélgettünk a fiatal középpályással.

- Januárban szerződtél a Ferencvároshoz, azóta eltelt közel fél év. Hogy emlékszel vissza az első megkeresésre? Mennyit gondolkodtál, illetve milyen érzés volt aláírni a csapathoz?
- Valóban, ez már nem most történt, de tisztán emlékszem, hogy akkor az MTK-val voltam edzőtáborban. Az egyik délelőtti edzéshez zenét kerestem a telefonomon, ami egyszer csak megszólalt. Tréning közben nyilván nem vettem fel, de utána azonnal beszéltem a menedzsereimmel, hogy van egy ilyen lehetőség. Nem kellett sokat gondolkodnom, hogy hogyan tovább. Nagyon nagy megtiszteltetés volt, hogy a Ferencvároshoz szerződtem. Nagyon boldog vagyok, hogy ennek a klubnak a tagja lehetek.

- Sérülten érkeztél a csapathoz. Ennek tudatában hogy érezted magad, amikor már munkába álltál?
- Nem volt egyszerű ez az elmúlt fél év, kívülről látni, ahogy a társak napról napra edzenek. Úgy gondolom, hogy az, hogy nem edzhettem velük, valamilyen szinten megnehezítette a beilleszkedésemet is. Az nagy öröm volt, hogy a szezon végén már többször is csapattal tudtam edzeni, úgy, mint itt az edzőtáborban.

- Hajnal Tamás azt mondta rólad, hogy egy nagy munkabírású játékos vagy, aki bár akkor sérült volt, de minden erejével azért küzd, hogy újra a pályán lehessen, és segítse a társait és csapatát. Te is így jellemeznéd magad?
- Igen, én is ilyennek tartom magam. Minden erőmmel azon dolgozok, hogy olyan állapotba kerüljek, mint amilyenben a sérülésem előtt voltam. Ezért dolgozok nap, mint nap a csapattal és a Peter Friar fizioterapeutával. Az erőnléti stáb sem kímél, de ez kell ahhoz, hogy minél előbb ott lehessek a pályán.

- Hogy nézett ki az elmúlt fél éved?
- Főleg a fiziósokkal dolgoztam együtt, ezért ahogy mondtam, a szezon végén már együtt edzhettem a társakkal. Folyamatosan figyeljük, hogy a térdem hogyan reagál a különböző feladatokra és a terhelésre. Több mint nyolc hónapot hagytam ki, ezért türelemre van szükség magam felé. Tudom, hogy a klub mindenben támogat, a vezetőség is türelmes velem kapcsolatban, ami nagyon fontos számomra. Ezt a támogatást a pályán szeretném majd meghálálni, de ahhoz újra százszázalékos állapotba kell kerülnöm.

- Mennyire változott meg az életed azzal, hogy az MTK-tól a Fradiba kerültél?
- Tíz évet voltam az MTK-ban, és ha a felnőtt pályafutásomat nézzük, akkor ez volt az első klubváltásom, de rengeteg pozitív hatás ért. Annak ellenére, hogy sérülten igazolt le a Ferencváros, és még nem léptem pályára, több helyen is felismernek. Úgy gondolom, hogy a legnagyobb változást akkor fogom majd érzékelni, ha a pályán is tudok bizonyítani.

- Már a hetedik napunkat töltjük az edzőtáborban. Hogy látod az eddig itt töltött időszakot?
- Eddig azt mondtam volna, hogy remekül, mert minden a legnagyobb rendben ment. Együtt edzettem a csapattal, készültem az első felkészülési mérkőzésre is, de nem alakult minden a tervek szerint. Ettől függetlenül jól érzem magam. Születésnapom van, minden társam felköszöntött, szerencsére nagyon jó társaság vagyunk.

- Azt mondtad, hogy nem minden a tervek a szerint alakult. Mire gondolsz? Mi történt?
- Nyolc hónap kihagyás után a napi két edzés túl nagy terhelést jelentett a térdemnek, ami egyből jelzett, kicsit beduzzadt. Nyilván idő kell még neki, hogy hozzászokjon ehhez a terheléshez, így a türelem a kulcsa mindennek, de jó úton haladunk.

- Mit gondolsz, az ősz folyamán már láthatunk a pályán?
- Én mindent megteszek ennek érdekében, nagyon kemények edzek, keményen készülök, de ez elsősorban a térdem állapotától függ. Mindenesetre remélem, hogy minél hamarabb ott lehetek a pályán, és segíthetem a társakat.

- Azoknak, akik nem ismernek, mit mondanál magadról? Hogy jellemeznéd magad? Ki is az a Katona Máté?
- Mindig is egy csupaszív, nagy munkabírású játékosnak tartottam magam, aki mindent megtesz a csapat sikeréért. Bármi történjék, számomra az az elsődleges, hogy minél szebb eredményeket érjen el a csapat, az egyéni célok csak ezután következnek.

Élőképes közvetítés

A FradiMédia az edzőtábor mindhárom mérkőzéséről élőképes közvetítéssel jelentkezik a helyszínről. Visszajátszásokkal, kommentátorral és helyszíni interjúkkal igyekszünk majd a lehető legszínesebbé tenni közvetítésünket. Részletek ITT.

Hazatérés után DAC-meccs a Groupamában

Az edzőtábort követően pedig szurkolóink már nemcsak a monitor mögül, hanem élőben is láthatják kedvenceinket. Június 30-án, szerdán ugyanis a dunaszerdahelyi DAC csapatával játszunk BL-főpróbát a Groupama Arénában. További részletek ebben a cikkben.

Az edzőtábor exkluzív videóiért kattints IDE!

Cikkajánló

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

Így lehetünk bajnokok szombaton

Férfi labdarúgócsapatunk közel került a bajnoki cím megvédéséhez.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin